43. Bundesliga ca istorie (2005-2006): A doua dublă pentru Bayern

Autor: Georg Lorenz

 

Pentru prima oară în campionatul german o echipă a reușit doi ani consecutiv să realizeze dubla: campionat și cupă, aceasta nefiind alta decât Bayern (foto). Performanța nu va rămâne unică, gruparea müncheneză obțînând alte și alte duble până la triplă din anul 2013.

Sezonul, după diferența de puncte decis relativ clar pentru Bayern, a fost totusi multă vreme mai echilibrat decât se credea, iar adversara amenințătoare a fost Hamburg. Clubul din orașul de pe Elba l-a transferat pe tânărul internațional olandez, Rafael van der Vaart (foto), acesta dând o cu totul nouă orientare echipei, ducând inclusiv la o victorie cu 2-0 în etapa a șaptea în fața viitoarei campioane.

Totuși între bucurie și tristețe, Hamburg a cunoscut-o pe cea din urmă pierzând un meci decisiv la Bremen cu 1-2 și ratând astfel participarea în Champions League. Bayern, în general cu aceeași jucători ca și în anul precedent, a avut, totuși, câteva interesante noutăți ca englezul Owen Hargreawes, iranianul Ali Karimi și peruanul Paolo Guerrero.

Echipa sezonului a fost dominată de câțiva tineri teribili ca van der Vaart, Berbatov, Frank Rost, Dedé, Klose și Manuel Friedrich. Miroslav Klose, sub culorile lui Bremen, a devenit golgheter cu o realizare notabilă: 25 de goluri.

Câteva transferuri au reținut atenția datorită sumelor avansate: Ismael de la Bremen la Bayern pentru 8,5 milioane euro, Kuranyi de la Stuttgart la Schalke pentru 6,9 milioane euro, van der Vaart de la Ajax la Hamburg pentru 5,1 milioane euro.

Un transfer nereușit a avut Stuttgart, care pentru Jon Dahl Tomasson a plătit lui AC Milano 7,5 milioane euro, dar marcatorul de temut a realizat doar 8 goluri.

La capătul sezonului a fost consemnat un succes de public deosebit pentru prima oară depășindu-se media de 40 000 spectatori de meci. După doi ani de succese depline, Felix Magath a devenit antrenorul anului.

Bayern reușește dubla câștigând și cupă, urmată la 5 puncte de Bremen și 7 puncte de Hamburg. În continuare Schalke, Leverkusen, Hertha, Dortmund, Nürnberg, Stuttgart, Mönchengladbach, Mainz, Hannover, Bielefeld, Frankfurt, Wolfsburg, iar retrogradate Kaiserslautern, Köln, Duisburg.

Urmează: Bundesliga ca istorie (2006-2007)

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 25 Ian. 2020

Dinamo l-a vândut și pe fundașul Gabriel De Moura

 Dinamo s-a mai dspărțit de un fotbalist.

Autor: Flaviu Ilie, Raluca Macavei, Andrei Pietricică, Eduard Tarnu, Alexia Tarnu / 25 Ian. 2020

INTERVIU BILINGV/ Michael Zeman și pasiunea sa nebună pentru Bayern: "Sângele meu este alb-roșu!"

 Ziarul de Sport v-a obișnuit cu articole originale care prezintă povești ce trebuie cunoscute de întreagă lume. Astăzi, pe site-ul nostru este prezentată povestea lui Michael Zeman, zis Buschmann, unul dintre cei mai înfocați suporteri ai lui Bayern Munchen și printre cei mai înfocați suporteri din acest sport într-un interviu bilingv.

Autor: Andrei Szabo / 24 Ian. 2020

Viitorul i-a adus pr Cristi Ganea, Voluntari i-a transferat pe Claudiu Belu și Pablo de Lucas

 Viitorul a făcut o mutare interesantă, după ce la începutul acestui an s-a remarcat prin vânzări. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 27 Ian. 2020

Didier Dinart, demis de la cârma naționalei Franței

 Antrenorul echipei de handbal masculin a Franței, Didier Dinart, a fost demis, după cum anunță presa din Hexagon. 

Autor: Andrei Szabo / 26 Ian. 2020

Doliu în sportul internațional: Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter

 Fostul baschetbalist Kobe Bryant a încetat din viaţă, după ce elicopterul în care se afla s-a prăbuşit în Calabasas, Los Angeles.

Autor: Andrei Szabo / 26 Ian. 2020

Ungaria, campioana Europei la polo în apă

 După 21 de ani, naţionala de polo a Ungariei a câştigat medalia de aur la Campionatul European.