43. Bundesliga ca istorie (2005-2006): A doua dublă pentru Bayern

Autor: Georg Lorenz

 

Pentru prima oară în campionatul german o echipă a reușit doi ani consecutiv să realizeze dubla: campionat și cupă, aceasta nefiind alta decât Bayern (foto). Performanța nu va rămâne unică, gruparea müncheneză obțînând alte și alte duble până la triplă din anul 2013.

Sezonul, după diferența de puncte decis relativ clar pentru Bayern, a fost totusi multă vreme mai echilibrat decât se credea, iar adversara amenințătoare a fost Hamburg. Clubul din orașul de pe Elba l-a transferat pe tânărul internațional olandez, Rafael van der Vaart (foto), acesta dând o cu totul nouă orientare echipei, ducând inclusiv la o victorie cu 2-0 în etapa a șaptea în fața viitoarei campioane.

Totuși între bucurie și tristețe, Hamburg a cunoscut-o pe cea din urmă pierzând un meci decisiv la Bremen cu 1-2 și ratând astfel participarea în Champions League. Bayern, în general cu aceeași jucători ca și în anul precedent, a avut, totuși, câteva interesante noutăți ca englezul Owen Hargreawes, iranianul Ali Karimi și peruanul Paolo Guerrero.

Echipa sezonului a fost dominată de câțiva tineri teribili ca van der Vaart, Berbatov, Frank Rost, Dedé, Klose și Manuel Friedrich. Miroslav Klose, sub culorile lui Bremen, a devenit golgheter cu o realizare notabilă: 25 de goluri.

Câteva transferuri au reținut atenția datorită sumelor avansate: Ismael de la Bremen la Bayern pentru 8,5 milioane euro, Kuranyi de la Stuttgart la Schalke pentru 6,9 milioane euro, van der Vaart de la Ajax la Hamburg pentru 5,1 milioane euro.

Un transfer nereușit a avut Stuttgart, care pentru Jon Dahl Tomasson a plătit lui AC Milano 7,5 milioane euro, dar marcatorul de temut a realizat doar 8 goluri.

La capătul sezonului a fost consemnat un succes de public deosebit pentru prima oară depășindu-se media de 40 000 spectatori de meci. După doi ani de succese depline, Felix Magath a devenit antrenorul anului.

Bayern reușește dubla câștigând și cupă, urmată la 5 puncte de Bremen și 7 puncte de Hamburg. În continuare Schalke, Leverkusen, Hertha, Dortmund, Nürnberg, Stuttgart, Mönchengladbach, Mainz, Hannover, Bielefeld, Frankfurt, Wolfsburg, iar retrogradate Kaiserslautern, Köln, Duisburg.

Urmează: Bundesliga ca istorie (2006-2007)

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 22 Mar. 2020

Ronaldinho, 40 de ani. De la câștigător al Ligii Campionilor la pușcăriaș. Cum și-a petrecut ziua de naștere brazilianul

 Brazilianul Ronaldinho a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume în generația sa.

Autor: Maria Sorescu / 21 Mar. 2020

Prima celebritate decedată din cauza coronavirusului: Lorenzo Sanz, fostul președinte al lui Real Madrid

 Presa din Spania a anunțat decesul lui Lorenzo Sanz, fost preşedinte al clubului Real Madrid.

Autor: Maria Sorescu / 21 Mar. 2020

Lewandowski a donat un milion de euro în lupta împotriva coronavirusului

 Pandemia de coronavirus a determinat mai multe vedete din sport s-au mobilizat și au donat pentru a depăși această criză medicală.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 29 Mar. 2020

Stephon Marbury ajută statul New York în lupta cu pandemia de Coronavirus

 Stephon Marbury, actualmente antrenor în liga chinezească de baschet, s-a folosit de relațiile pe care le are în țara în care locuiește în acest moment pentru a obține 10 milioane de măști chirurgicale la preț redus pentru cetățenii din New York, loc în care a evoluat pentru cea mai bună parte a carierei, fiind la momentul de față cel mai afectat stat de pandemia de coronavirus din SUA.

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2020

Ce fac antrenorii Adrian Vasile și Florentin Pera pe timp de pandemie ?

 Handbalul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei și nimeni nu știe cum se vor rezolva lucrurile.