43. Bundesliga ca istorie (2005-2006): A doua dublă pentru Bayern

Autor: Georg Lorenz

 

Pentru prima oară în campionatul german o echipă a reușit doi ani consecutiv să realizeze dubla: campionat și cupă, aceasta nefiind alta decât Bayern (foto). Performanța nu va rămâne unică, gruparea müncheneză obțînând alte și alte duble până la triplă din anul 2013.

Sezonul, după diferența de puncte decis relativ clar pentru Bayern, a fost totusi multă vreme mai echilibrat decât se credea, iar adversara amenințătoare a fost Hamburg. Clubul din orașul de pe Elba l-a transferat pe tânărul internațional olandez, Rafael van der Vaart (foto), acesta dând o cu totul nouă orientare echipei, ducând inclusiv la o victorie cu 2-0 în etapa a șaptea în fața viitoarei campioane.

Totuși între bucurie și tristețe, Hamburg a cunoscut-o pe cea din urmă pierzând un meci decisiv la Bremen cu 1-2 și ratând astfel participarea în Champions League. Bayern, în general cu aceeași jucători ca și în anul precedent, a avut, totuși, câteva interesante noutăți ca englezul Owen Hargreawes, iranianul Ali Karimi și peruanul Paolo Guerrero.

Echipa sezonului a fost dominată de câțiva tineri teribili ca van der Vaart, Berbatov, Frank Rost, Dedé, Klose și Manuel Friedrich. Miroslav Klose, sub culorile lui Bremen, a devenit golgheter cu o realizare notabilă: 25 de goluri.

Câteva transferuri au reținut atenția datorită sumelor avansate: Ismael de la Bremen la Bayern pentru 8,5 milioane euro, Kuranyi de la Stuttgart la Schalke pentru 6,9 milioane euro, van der Vaart de la Ajax la Hamburg pentru 5,1 milioane euro.

Un transfer nereușit a avut Stuttgart, care pentru Jon Dahl Tomasson a plătit lui AC Milano 7,5 milioane euro, dar marcatorul de temut a realizat doar 8 goluri.

La capătul sezonului a fost consemnat un succes de public deosebit pentru prima oară depășindu-se media de 40 000 spectatori de meci. După doi ani de succese depline, Felix Magath a devenit antrenorul anului.

Bayern reușește dubla câștigând și cupă, urmată la 5 puncte de Bremen și 7 puncte de Hamburg. În continuare Schalke, Leverkusen, Hertha, Dortmund, Nürnberg, Stuttgart, Mönchengladbach, Mainz, Hannover, Bielefeld, Frankfurt, Wolfsburg, iar retrogradate Kaiserslautern, Köln, Duisburg.

Urmează: Bundesliga ca istorie (2006-2007)

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

La Liga: Atletico Madrid termină anul pe primul loc, Real Madrid s-a încurcat

 Atletico Madrid este mare favorită să câștige titlul de campioană în Spania, după ce a reușit o nouă victorie în La Liga. 

Autor: Andrei Szabo / 30 Dec. 2020

Dinamovistul Borja Valle a fost prezentat de Oviedo

 Dinamo a rămas fără unul dintre cei mai buni fotbaliști din acest sezon. 

Autor: Andrei Szabo / 30 Dec. 2020

FC Argeș l-a instalat pe Jean Vlădoiu manager general și a adus un nou antrenor

 Stabilitatea pare să fie un cuvânt străin celor de la FC Argeș. 

Ştiri recente:

15 Ian. 2021

Ce posturi TV vor transmite meciurile Simonei Halep în 2021

 Pregătirea Simonei Halep pentru noul sezon a intrat în linie dreaptă, iar fanii așteaptă cu nerăbdare să o susțină din nou.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

Lewis Hamilton a devenit cavaler al Imperiului Britanic

 Lewis Hamilton a primit un titlu onorific important ca recompensă pentru performanțele sportive.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

La Liga: Atletico Madrid termină anul pe primul loc, Real Madrid s-a încurcat

 Atletico Madrid este mare favorită să câștige titlul de campioană în Spania, după ce a reușit o nouă victorie în La Liga.