Interviu cu Jose Mourinho, după instalarea la Tottenham: Putem câștiga titlul sezonul viitor

Autor: Andrei Szabo

Jose Mourinho și-a preluat atribuțiile de antrenor principal la Tottenham și a prezentat jurnaliștilor britanici planurile sale pe termen lung. Portughezul a semnat un contract până în vara lui 2023.

El a oferit și cîteva declarații inedite despre modul prin care se atașează de cluburile la care lucrează. 

"Oamenii mă pot percepe ca Mister Inter, Mister Real Madrid sau Mister Porto. În realitate sunt Mister Club. Asta înseamnă că atunci când semnez cu un club, port pijamaua clubului şi dorm cu ea. Muncesc şi dorm, trec de la trening la pijama, chiar pot fi confundate. Sunt un om de club, de fapt un om de multe cluburi", a declarat Mourinho.

Lusitanul a afirmat că nu își dorește să repete greşelile pe care le-a făcut în trecut în cariera lui

"Am comis greşeli. Nu am de gând să fac aceleaşi erori. Voi face alte greşeli, nu pe aceleaşi. Sunt umil, suficient de umil să încerc să-mi analizez cariera mea, nu doar anul trecut, toată, evoluţia, problemele, soluţiile. Nu să-i blamez pe alţii. A fost un lucru extraordinar, am mers adânc cu această analiză. O pauză a fost foarte pozitivă pentru mine. A fost prima vară în care nu am lucrat şi am simţit un pic ca o pierdere în timpul presezonului. Am fost întotdeauna umil, în felul meu, problema este că voi nu înţelegeţi asta", a transmis Mourinho.

Portughezul a recunscout că de multe ori trebuie să lucreze și cu oameni pe care nu îi agrează.

"Uneori trebuie să lucrezi cu oameni pe care nu-i placi şi să munceşti bine. Am principii pe care nu le pot schimba şi unul dintre acestea este că nu mă gândesc că pot să le schimb", şi-a dezvoltat Mourihno ideile.

În același timp, Mourinho spune că la Spurs nu are nevoie de alţi jucători, iar echipa se va bate la titlu sezonul viitor. Tottenham este pe locul 14 în acest moment.

"Sunt fericit cu fotbaliștii pe care îi am. Am doar nevoie de mai mult timp cu ei. Îi ştiu foarte bine după ce am jucat împotriva lor, dar niciodată nu ajungi să-i cunoşti suficient de bine. Nu putem câştiga Premier League în acest sezon, dar putem să o facem sezonul viitor. Nu <o vom> face, <putem> să o facem", a insistat tehnicianul portughez.

Mourinho a vorbit frumos și de predecesorul său, Mauricio Pochettino: "Trebuie să-l felicit pentru munca depusă. Clubul acesta va fi întotdeauna casa lui. Terenul de antrenament va fi întotdeauna terenul lui de antrenament. Vine când vrea, când simte că-i lipsesc jucătorii, oamenii cu care a lucrat. Uşa este întotdeauna deschisă pentru el. Va găsi din nou fericirea, va găsi din nou un mare club".

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 01 Iul. 2020

Bayern mută surprinzător. L-a adus pe Tanguy Kouassi

 Bayern se gândește la viitor și a adus un fundaş francez de doar 18 ani. 

Autor: Andrei Szabo / 30 Iun. 2020

Cupa Africii pe Națiuni a fost amânată cu un an

 Pandemia de coronavirus, dar și anumite probleme logistice au forțat organizatorii Cupei Africii pe Naţiuni la fotbal să amâne evenimentul.

Autor: Andrei Szabo / 29 Iun. 2020

VIDEO / Buffon și Chiellini și-au prelungit contractele cu Juventus

 Juventus Torino va miza în continuare pe serviciile experimentaților Gianluigi Buffon şi Giorgio Chiellini. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 08 Iul. 2020

Gaz Metan Mediaș a ieșit din insolvență

 După patru ani de reorganizare, clubul Gaz Metan Mediaş a anunţat că a ieşit din insolvenţă. 

Autor: Andrei Szabo / 08 Iul. 2020

Fernando Alonso va reveni la Renault

 Fernando Alonso va reveni în Formula 1 la echipa Renault, a anunțat constructorul.

Autor: Maria Sorescu / 01 Iul. 2020

Începe reconstrucția la FCSB? Briceag a semnat cu vicecampioana, Adi Popa a plecat

 FCSB are șanse minime la titlul de campioană, astfel că se pregătește pentru sezonul viitor.