Interviu cu Jose Mourinho, după instalarea la Tottenham: Putem câștiga titlul sezonul viitor

Autor: Andrei Szabo

Jose Mourinho și-a preluat atribuțiile de antrenor principal la Tottenham și a prezentat jurnaliștilor britanici planurile sale pe termen lung. Portughezul a semnat un contract până în vara lui 2023.

El a oferit și cîteva declarații inedite despre modul prin care se atașează de cluburile la care lucrează. 

"Oamenii mă pot percepe ca Mister Inter, Mister Real Madrid sau Mister Porto. În realitate sunt Mister Club. Asta înseamnă că atunci când semnez cu un club, port pijamaua clubului şi dorm cu ea. Muncesc şi dorm, trec de la trening la pijama, chiar pot fi confundate. Sunt un om de club, de fapt un om de multe cluburi", a declarat Mourinho.

Lusitanul a afirmat că nu își dorește să repete greşelile pe care le-a făcut în trecut în cariera lui

"Am comis greşeli. Nu am de gând să fac aceleaşi erori. Voi face alte greşeli, nu pe aceleaşi. Sunt umil, suficient de umil să încerc să-mi analizez cariera mea, nu doar anul trecut, toată, evoluţia, problemele, soluţiile. Nu să-i blamez pe alţii. A fost un lucru extraordinar, am mers adânc cu această analiză. O pauză a fost foarte pozitivă pentru mine. A fost prima vară în care nu am lucrat şi am simţit un pic ca o pierdere în timpul presezonului. Am fost întotdeauna umil, în felul meu, problema este că voi nu înţelegeţi asta", a transmis Mourinho.

Portughezul a recunscout că de multe ori trebuie să lucreze și cu oameni pe care nu îi agrează.

"Uneori trebuie să lucrezi cu oameni pe care nu-i placi şi să munceşti bine. Am principii pe care nu le pot schimba şi unul dintre acestea este că nu mă gândesc că pot să le schimb", şi-a dezvoltat Mourihno ideile.

În același timp, Mourinho spune că la Spurs nu are nevoie de alţi jucători, iar echipa se va bate la titlu sezonul viitor. Tottenham este pe locul 14 în acest moment.

"Sunt fericit cu fotbaliștii pe care îi am. Am doar nevoie de mai mult timp cu ei. Îi ştiu foarte bine după ce am jucat împotriva lor, dar niciodată nu ajungi să-i cunoşti suficient de bine. Nu putem câştiga Premier League în acest sezon, dar putem să o facem sezonul viitor. Nu <o vom> face, <putem> să o facem", a insistat tehnicianul portughez.

Mourinho a vorbit frumos și de predecesorul său, Mauricio Pochettino: "Trebuie să-l felicit pentru munca depusă. Clubul acesta va fi întotdeauna casa lui. Terenul de antrenament va fi întotdeauna terenul lui de antrenament. Vine când vrea, când simte că-i lipsesc jucătorii, oamenii cu care a lucrat. Uşa este întotdeauna deschisă pentru el. Va găsi din nou fericirea, va găsi din nou un mare club".

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 22 Mar. 2020

Ronaldinho, 40 de ani. De la câștigător al Ligii Campionilor la pușcăriaș. Cum și-a petrecut ziua de naștere brazilianul

 Brazilianul Ronaldinho a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume în generația sa.

Autor: Maria Sorescu / 21 Mar. 2020

Prima celebritate decedată din cauza coronavirusului: Lorenzo Sanz, fostul președinte al lui Real Madrid

 Presa din Spania a anunțat decesul lui Lorenzo Sanz, fost preşedinte al clubului Real Madrid.

Autor: Maria Sorescu / 21 Mar. 2020

Lewandowski a donat un milion de euro în lupta împotriva coronavirusului

 Pandemia de coronavirus a determinat mai multe vedete din sport s-au mobilizat și au donat pentru a depăși această criză medicală.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 29 Mar. 2020

Stephon Marbury ajută statul New York în lupta cu pandemia de Coronavirus

 Stephon Marbury, actualmente antrenor în liga chinezească de baschet, s-a folosit de relațiile pe care le are în țara în care locuiește în acest moment pentru a obține 10 milioane de măști chirurgicale la preț redus pentru cetățenii din New York, loc în care a evoluat pentru cea mai bună parte a carierei, fiind la momentul de față cel mai afectat stat de pandemia de coronavirus din SUA.

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2020

Ce fac antrenorii Adrian Vasile și Florentin Pera pe timp de pandemie ?

 Handbalul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei și nimeni nu știe cum se vor rezolva lucrurile.