24. Bundesliga ca istorie (1986-1987): Toni Schumacher cu scandalul anului

Autor: Georg Lorenz

 Dupa emoțiile anului precedent în care titlul i-a revenit doar datorită golaverajului, Bayern (foto) a avut un sezon foarte rodnic, suferind o singură înfrângere la Leverkusen, câștigând 20 de partide și terminând alte 13 la egalitate. În 13 meciuri poarta bavarezilor a rămas imaculata. Bayern, cu un lot puternic, avându-i pe Pfaff, Augenthaler, Brehme, Eder, Flick, Matthäus, D. Hoeness, Kögl, Wohlfahrt și alții, a dominat clar, fiind campioană deja cu trei etape înainte de final.

Sezonul, însă, a fost marcat de un eveniment petrecut în afara terenului de joc, prin apariția la 2 martie 1987 a cărții lui Toni Schumacher (foto), „Anpfiff“ (Lovitura de începere). Fostul portar al lui Köln și a naționalei a scris despre dopaj, prostituție și bacșiș in fotbalul german, cartea fiind vândută într-un milion de exemplare.

Opera a fost un scandal pentru că a lovit în stânga și în dreapta fără considerare pentru colegii de breaslă, ceea ce a determinat cotidianul berlinez TAZ să caracterizeze lucrarea drept: „Precursor catolic al versetelor satanice”, cu aluzie la opera scriitorului britanic originar din India, Salman Rushdie. Dintre afirmațiile lui Schumacher unele au făcut ocolul țării. Astfel, am aflat despre dopaj la Köln, diferitele partide de poker la care s-au vehiculat 20-30 mii mărci (Eike Immel), despre beții („Paul Breitner bea ca un cazac !“), despre escapadele erotice ale unor jucători și funcționari și multe altele. Schumacher a fost suspendat la Köln, mai târziu i-a fost reziliat contractul, iar din echipa națională nu a mai făcut parte. Replica lui Schumacher a părut nevinovată el afirmând doar că „De unde era sa știu că pentru adevăr voi fi sancționat”.

Udo Lattek a fost desemnat din nou antrenorul anului, iar echipa sezonului a primit o nouă infuzie de tineret cu Köhler, Fritz Walter, Uwe Kamps, von Heesen, Reuter, Ditmar Jakobs. Drept transferul anului a fost reținută trecerea lui Andreas Brehme pentru 2 milioane mărci de la Kaiserlautern la Bayern. O întâmplare oarecum comica s-a petrecut la antrenamentul echipei din Mannheim, unde antrenorul Klaus Schlappner a fost...faultat de Fritz Walter, suferind o triplă ruptură de ligamente. Echipa Blau-Weiss Berlin a susținut 21 de meciuri la rând fără victorie, ea retrogradând cu numai 18 puncte.

Bayern destul de clar în frunte, cu 6 puncte avans față de Hamburg și 10 puncte față de Mönchengladbach. Au urmat Dortmund, Bremen, Leverkusen, Kaiserslautern, Uerdingen, Nürnberg, Köln, Bochum, Stuttgart, Schalke, Mannheim, Frankfurt, Homburg într-un baraj absolvit cu succes: 3-1 si 1-2 cu St.Pauli. Au retrogradat Düsseldorf și BW Berlin.

Urmează: Bundesliga ca istorie (1987-1988)

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 25 Ian. 2020

Dinamo l-a vândut și pe fundașul Gabriel De Moura

 Dinamo s-a mai dspărțit de un fotbalist.

Autor: Flaviu Ilie, Raluca Macavei, Andrei Pietricică, Eduard Tarnu, Alexia Tarnu / 25 Ian. 2020

INTERVIU BILINGV/ Michael Zeman și pasiunea sa nebună pentru Bayern: "Sângele meu este alb-roșu!"

 Ziarul de Sport v-a obișnuit cu articole originale care prezintă povești ce trebuie cunoscute de întreagă lume. Astăzi, pe site-ul nostru este prezentată povestea lui Michael Zeman, zis Buschmann, unul dintre cei mai înfocați suporteri ai lui Bayern Munchen și printre cei mai înfocați suporteri din acest sport într-un interviu bilingv.

Autor: Andrei Szabo / 24 Ian. 2020

Viitorul i-a adus pr Cristi Ganea, Voluntari i-a transferat pe Claudiu Belu și Pablo de Lucas

 Viitorul a făcut o mutare interesantă, după ce la începutul acestui an s-a remarcat prin vânzări. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 27 Ian. 2020

Didier Dinart, demis de la cârma naționalei Franței

 Antrenorul echipei de handbal masculin a Franței, Didier Dinart, a fost demis, după cum anunță presa din Hexagon. 

Autor: Andrei Szabo / 26 Ian. 2020

Doliu în sportul internațional: Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter

 Fostul baschetbalist Kobe Bryant a încetat din viaţă, după ce elicopterul în care se afla s-a prăbuşit în Calabasas, Los Angeles.

Autor: Andrei Szabo / 26 Ian. 2020

Ungaria, campioana Europei la polo în apă

 După 21 de ani, naţionala de polo a Ungariei a câştigat medalia de aur la Campionatul European.