EDITORIAL| Flamengo, cea mai în vogă echipă din America de Sud. Jorge Jesus, la un pas de gloria deplină

Autor: Flaviu Ilie

După o pauză de mai bine de 35 de ani, Flamengo a revenit în finala Copei Libertadores. Los Rubro-Negros au trecut cu mare fast de Gremio, după o victorie cu 5-0 în returul semifinalei.

Pe Maracana, Gabriel "Gabigol" Barbosa a fost principalul artizan al rezultatului istoric pentru Mengao. Atacantul brazilian, trecut și pe la Inter și Benfica, a fost repatriat de Flamengo în urmă cu două sezoane, iar de atunci joacă cel mai bun fotbal al carierei sale.

Gabigol are 23 de ani, iar revenirea în țara natală l-a ajutat enorm după perioada nereușită pe Bătrânul Continent. Golgheter în Copa Libertadores și Serie A Brasileirao, Gabriel a marcat de două ori azi-noapte împotriva trupei lui Renato Gaucho.

Alt jucător cu o prestație magistrală a fost Pablo Mari. Fundașul central spaniol este perfect pentru profilul fundașului modern. Capacitatea sa de a lega cele două compartimente este principalul atuu din jocul său.

Refuzat de City, Mari are un procentaj de reușită al paselor de 98% în competiție, greșind doar 4 pase din 223 pe tot parcursul turneului. Spaniolul a reușit să și înscrie aseară, datorită detentei aeriene impresionante.

Apărarea este punctul forte al echipei lui Jorge Jesus. În centrul apărării, alături de Pablo Mari, evoluează Rodrigo Caio, unul dintre fundașii de top ai Campionatului Braziliei, iar în benzi îi regăsim pe Filipe Luis și Rafinha, jucători cu mulți ani de experiență în tricourile lui Atletico Madrid și Bayern Munchen.

La mijlocul terenului găsim alt jucător cu experiență în Europa, de data această una de o durată mai redusă. Gerson nu a reușit să se impună în Serie A la Roma și Fiorentina, dar asemeni lui Gabigol, revenirea în Brazilia l-a readus pe drumul cel bun.

12 milioane a plătit Flamengo pentru a îl aduce pe Gerson, iar din momentul transferului, acesta a devenit o opțiune serioasă pentru linia mediană a Selecao.

Pe lângă cei amintiți mai sus, regăsim și nume precum Giovanni de Arrascaeta, Bruno Henrique, doi dintre cei mai buni marcatori din Serie A Brasileirao, Everton Ribeiro sau Vitinho, alți doi jucători cu experiență în afara continentului sud-american.

Nu în ultimul rând, trebuie menționat impactul pe care l-a avut Jorge Jesus asupra acestei echipe. La venirea sa în vară, Flamengo era departe de a fi cea mai bună echipă de pe continentul sud-american și implicit din Campionatul Braziliei.

Pentru că da, în ciuda faptului că River Plate este deținătoarea Copei Libertadores și a reușit să ajungă din nou în finală, nu este o echipă la fel de dominantă precum Flamengo. Am putea să ne aruncăm în gol și să spunem chiar că Los Rubro-Negros sunt cea mai puternică echipă văzută pe continent în ultimii 10 ani.

Jorge Jesus a mers chiar mai departe și a afirmat că această echipă ar face furori și în Europa. Până la proba contrarie este greu să infirmăm spusele fostului tehnician de la Benfica, dar acesta ar putea avea dreptate într-o bună măsură.

Finala Copei Libertadores va avea loc în Chile, pe 23 noiembrie, iar rezultatul final ne va aduce răspunsul la o bună parte din aceste întrebări.  Duelul dintre Gallardo și Jesus se anunță a fi unul de poveste,  iar portughezul pare să aibă avantajul după ce l-a surclasat pe Renato Gaucho. 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 06 Apr. 2020

Lucian Goian, votat cel mai bun fundaş din campionatul Indiei

 La 37 de ani, fotbalistul român Lucian Goian este un exemplu de profesionalism, deși joacă într-un campionat mai puțin vizibil.

Autor: Andrei Szabo / 05 Apr. 2020

UEFA amenință echipele belgiene cu excluderea din cupele europene. Fanii lui Brugge îl acuză pe Ceferin

 Oficialii fotbalului belgian au propus stoparea campionatului deși sezonul nu s-a încheiat. 

Autor: Andrei Szabo / 05 Apr. 2020

Internaționalul sârb Prijovic, condamnat la arest la domiciliu pentru că nu a respectat restricțiile împotriva COVID19

 Nerespectarea regulilor stabilite pe timp de pandemie poate atrage pedepse destul de seriose chiar și pentru cei care consideră că statutul de vedetă nu-i poate afecta.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 06 Apr. 2020

Lucian Goian, votat cel mai bun fundaş din campionatul Indiei

 La 37 de ani, fotbalistul român Lucian Goian este un exemplu de profesionalism, deși joacă într-un campionat mai puțin vizibil.

Autor: Flaviu Ilie / 06 Apr. 2020

ANALIZĂ/ Cum și-a resetat Cam Reddish cariera în NBA înainte de oprirea sezonului?

Povestea lui Cameron Reddish din rookie season este una dintre cele mai interesante, considerând startul dificil de care a avut parte și ascensiunea pe care a avut-o lună de lună.

Autor: Andrei Szabo / 05 Apr. 2020

UEFA amenință echipele belgiene cu excluderea din cupele europene. Fanii lui Brugge îl acuză pe Ceferin

 Oficialii fotbalului belgian au propus stoparea campionatului deși sezonul nu s-a încheiat.