Liga 2/ Echipa etapei a-11-a. Multe meciuri amânate, dar și multe goluri

Autor: Viorel Berbece

 

Nu mai puțin de patru de meciuri au fost amânate în etapa a-11-a din Liga 2. Este și motivul pentru care vom reveni asupra echipei etapei, odată ce toate meciurile se vor fi jucat. Până atunci, însă, am alcătuit un prim 11 al jucătorilor care s-au făcut remarcați în partidele care totuși s-au disputat în această etapă.

Marea performeră a etapei este CS Mioveni, care a reușit un neverosimil 5-0 pe terenul Ripensiei. Este și motivul pentru care trupa argeșeană dă cei mai mulți jucători în echipa etapei. Metaloglobus a învins liderul, deci și jucătorii săi merită apreciați. Nici Petrolul nu stă rău, dar nici cele două echipe cu numele Pandurii.

Portar: Flavius Croitoru (CS Mioveni, 27 ani) - Un abonat în echipa etapei. Și nici nu are cum să fie altfel. El e poate principalul motiv pentru care trupa antrenată de Marius Stoica stă așa bine (și) la capitolul apărare. De la el pleacă încrederea celor de la CS Mioveni, care pot să facă un sezon mare și, de ce nu, să și promoveze, dacă o țin tot așa.

Fundaș: Lucian Cazan (Metaloglobus, 29 ani) - Experimentatul fundaș a fost imperial în duelurile cu atacanții lui Turris și lui i se cuvin o parte din meritele unei victorii prețioase obținute de Metaloglobus.

Fundaș: Valentin Țicu (Petrolul, 19 ani) - Un nume pe care vi l-am propus să-l urmăriți în noul sezon, el a reușit golul etapei și totodată primul gol la seniori, în disputa câștigată categoric de „lupii galbeni”, 3-0 cu Daco-Getica. Jocul lui Țicu este în creștere, iar Petrolul (dar și fotbalul românesc totodată) ar putea câștiga un fundaș lateral de mare viitor.

Fundaș: Adrian Neacșu (Sportul Snagov, 20 ani) - A fost unul dintre cei mai buni oameni ai „lanternei roșii” din Snagov, în rezultatul surpriză cu „U” Cluj. Fundașul împrumutat de la Rapid a avut o intervenție decisivă, într-un moment greu pentru echipa sa și, în general, s-a descurcat foarte bine în fața atacanților clujeni.

Mijlocaș: Valentin Coșereanu (CS Mioveni, 28 ani) - A fost foarte activ în linia mediană și și-a încununat prestația cu un gol în poarta celor de la Ripensia. Estea cea de-a doua reușită stagională pentru fostul mijlocaș de la Gaz Metan și Concordia.

Mijlocaș: Alexandru Gîrbiță (VIitorul Pandurii, 19 ani) - Fostul internațional U16 și U17 a început să strălucească pentru echipa sa. După ce a marcat eapa trecută, puștiul a fost cel mai bun om al echipei antrenate de Cristian Lupuț în disputa cu Farul (2-1), reușind un gol și o pasă decisivă. Un jucător de urmărit, cu siguranță!

Mijlocaș: Claudiu Herea (Metaloglobus, 29 ani) - Omul potrivit la locul potrivit, Herea cel mic a marcat unicul gol, în victoria trupei antrenate de Marius Măldărășanu în fața liderului Turris. El formeaza un duo foarte bun alături de fratele său și este unul dintre jucătorii esențiali în parcursul bun de până acum al trupei bucureștene.

Mijlocaș: Patrick Popescu (Pandurii, 22 ani) -Și-a păstrat calmul, scăpat singur cu porarul celor de la FK Csikszereda, pentru a-și readuce echipa în joc, în punctul miraculos scos de trupa gorjeană la Miercurea Ciuc (2-2). Cu două goluri în acest sezon, el a devenit golgheterul lui Pandurii, trupă care are nevoie totuși de întăriri urgente, pentru a se salva de la retrogradare.

Mijlocaș: Alexandru Zaharia (Petrolul, 29 ani) - Nu a marcat, dar a fost poate cel mai bun om al Petrolului, în victoria cu Daco-Getica. Pe lânga pasa decisivă de la primul gol, Zaharia a fost un pericol constant la poarta oaspeților, aratând o poftă de joc dătătoare de speranță pentru fanii „lupilor galbeni”.

Atacant: Victoraș Astafei (Viitorul Pandurii, 32 ani): A marcat golul victoriei pentru echipa sa, în disputa cu Farul (2-1). Se află pentru a doua oară consecutiv în echipa etapei și ne arată astfel că jucătorii cu experiența sa pot aduce un plus evident în liga secundă.

Atacant: Davide Massaro (CS Mioveni, 21 ani): S-a urnit italianul mai greu în acest sezon, dar și când a făcut-o! După o „dublă” și o pasă decisivă în etapa trecută, Massaro revine în echipa ideală, repetând „rețeta” câștigătoare. El i-a marcat două goluri Ripensiei și a contribuit la un altul, demonstrând astfel că este unul dintre atacanții de urmărit în acest sezon.

Abia așteptăm etapa intermediară, să fim din nou puși în dificultate, să avem zece meciuri din care să extragem „eroii” etapei.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 06 Apr. 2020

Lucian Goian, votat cel mai bun fundaş din campionatul Indiei

 La 37 de ani, fotbalistul român Lucian Goian este un exemplu de profesionalism, deși joacă într-un campionat mai puțin vizibil.

Autor: Andrei Szabo / 05 Apr. 2020

UEFA amenință echipele belgiene cu excluderea din cupele europene. Fanii lui Brugge îl acuză pe Ceferin

 Oficialii fotbalului belgian au propus stoparea campionatului deși sezonul nu s-a încheiat. 

Autor: Andrei Szabo / 05 Apr. 2020

Internaționalul sârb Prijovic, condamnat la arest la domiciliu pentru că nu a respectat restricțiile împotriva COVID19

 Nerespectarea regulilor stabilite pe timp de pandemie poate atrage pedepse destul de seriose chiar și pentru cei care consideră că statutul de vedetă nu-i poate afecta.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 06 Apr. 2020

Lucian Goian, votat cel mai bun fundaş din campionatul Indiei

 La 37 de ani, fotbalistul român Lucian Goian este un exemplu de profesionalism, deși joacă într-un campionat mai puțin vizibil.

Autor: Flaviu Ilie / 06 Apr. 2020

ANALIZĂ/ Cum și-a resetat Cam Reddish cariera în NBA înainte de oprirea sezonului?

Povestea lui Cameron Reddish din rookie season este una dintre cele mai interesante, considerând startul dificil de care a avut parte și ascensiunea pe care a avut-o lună de lună.

Autor: Andrei Szabo / 05 Apr. 2020

UEFA amenință echipele belgiene cu excluderea din cupele europene. Fanii lui Brugge îl acuză pe Ceferin

 Oficialii fotbalului belgian au propus stoparea campionatului deși sezonul nu s-a încheiat.