Analiză / Aducerea lui Hamza, ultima lovitură dată de Petrolul. De ce „lupii galbeni” sunt mari favoriți la promovare?

Autor: Viorel Berbece

 

Petrolul s-a mișcat ceva mai geu în debutul de sezon, dar apoi rezultatele au început să apară. Iar odată cu ele au crescut și ambițiile. Și ultimele transferuri arată că Petrolul vrea să se asigure că nu mai ratează promovarea. Ceea ce, în mod normal, se va și întâmpla. Iată de ce.

Dușul rece cu UTA i-a trezit pe conducătorii Petrolului. Dar și pe jucători și antrenor deopotrivă. De la acel meci, jocul Petrolului este în creștere, jucătorii au devenit mai încrezători, iar conducerea și-a făcut datoria din plin, transferând fotbaliști de top poate chiar și pentru Liga 1, darămite pentru eșalonul secund. Ultimul venit, tunisianul Hamza, vine să întărească poate compartimentul cel mai problematic din acest început de sezon, atacul. 

Comparativ cu haosul din startul sezonului trecut, lucrurile stau mult mai bine la Petrolul. Lotul arată chiar bine, am zice că Petrolul nu ar avea probleme cu retrogradarea în prima ligă cu jucătorii pe care îi are acum, antrenorul este unul de top pentru liga secundă și, mai ales, există mult mai multă liniștea în ceea ce privește relația dintre suporteri și conducere. Iar toate aceste „ingrediente” nu pot decât să ducă la succes. Mai ales dacă o comparăm pe Petrolul cu celelalte rivale la promovare.

Din acest punct de vedere, poate doar ce se întâmplă la UTA se compară cu mersul lucrurilor de la Petrolul. Și „Batrâna Doamnă” și-a adus antrenor bun pentru nivelul ligii secunde, transferurile au fost inspirate și pare că în sfârșit a venit și liniștea propice performanței, dar pe termen lung valoarea lotului, a conducerii, dar și a tehnicianului, toate în favoarea Petrolului, ar putea face diferența în clasament.

E greu de crezut că Turris Tr. Măgurele va rezista până la final în acest ritm. Sigur, echipa din Teleorman este „bazată”, pe lângă un lot interesant și un antrenor bun ea având și influențe politice bine cunoscute, dar pe teren nu joacă primarii sau consilierii, iar aici poate că revelația startului de sezon va avea de suferit în viitorul apropiat, odată ce meciurile cu echipe precum Petrolul, UTA, Ripensia sau FC Argeș vor ieși în cale. Turris a trecut de Rapid, dar acest lucru nu mai pare așa o realizare dacă este să privim în curtea giuleștenilor.

Și adevărul e că la Rapid sunt probleme destul de mari, iar diferențele față de Petrolul și UTA, în primul rând, sunt destul de mari în prezent, pentru ca nou-promovata să poată visa la accesul în prima ligă încă din acest sezon. De „U” Cluj ce să mai spunem? Cu o „zestre” de doar trei puncte, dar și cu un haos managerial care aduce aminte de Petrolul din sezonul trecut, e greu de crezut că „Șepcile Roșii” vor conta în lupta pentru promovare. Nici FC Argeș nu pare că are, pentru moment, „armele” necesare pentru a putea lupta cu șanse reale pentru revenirea în prima ligă.

Departe de comparații, însă, poate doar un portar, un fundaș central și poate și un coordonator de joc îi mai lipsesc Petrolului pentru a fi o trupă aproape de neoprit în acest sezon de ligă secundă. Cu jucători ca nou-veniții Deac, Hamza, Blănaru, Munteanu, Ștefănescu, Cioinac sau Bărboianu, plus mai „vechii” Marinescu și Arnăutu sau tinerii Țicu și Stoica sau poate surpriza franceză Gnaboyou, Petrolul nu poate ținti decât în sus. Mai ales că are în Flavius Stoican și în Marius Stan doi oameni cu multă experiență, dar și cu o dorință mare de revanșă, față de ultimele experiențe în fotbal. Ce să mai zicem de suporteri?

Rămâne, însă, ca Petrolul să și confirme așteptările. Cum nu a făcut-o sezonul trecut, într-o serie mult mai accesibilă. Cu liniște și multă încredere (Stoican a declarat deja că echipa sa merită în Liga 1, deși au trecut doar șase etape!), „lupii galbeni” își pot încheia „pribegia” prin eșaloane inferioare, pentru a redeveni, de ce nu, o forță a primei ligi în viitorul apropiat!

 

 

 

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 22 Mar. 2020

Ronaldinho, 40 de ani. De la câștigător al Ligii Campionilor la pușcăriaș. Cum și-a petrecut ziua de naștere brazilianul

 Brazilianul Ronaldinho a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume în generația sa.

Autor: Maria Sorescu / 21 Mar. 2020

Prima celebritate decedată din cauza coronavirusului: Lorenzo Sanz, fostul președinte al lui Real Madrid

 Presa din Spania a anunțat decesul lui Lorenzo Sanz, fost preşedinte al clubului Real Madrid.

Autor: Maria Sorescu / 21 Mar. 2020

Lewandowski a donat un milion de euro în lupta împotriva coronavirusului

 Pandemia de coronavirus a determinat mai multe vedete din sport s-au mobilizat și au donat pentru a depăși această criză medicală.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 29 Mar. 2020

Stephon Marbury ajută statul New York în lupta cu pandemia de Coronavirus

 Stephon Marbury, actualmente antrenor în liga chinezească de baschet, s-a folosit de relațiile pe care le are în țara în care locuiește în acest moment pentru a obține 10 milioane de măști chirurgicale la preț redus pentru cetățenii din New York, loc în care a evoluat pentru cea mai bună parte a carierei, fiind la momentul de față cel mai afectat stat de pandemia de coronavirus din SUA.

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2020

Ce fac antrenorii Adrian Vasile și Florentin Pera pe timp de pandemie ?

 Handbalul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei și nimeni nu știe cum se vor rezolva lucrurile.