Analiză / Aducerea lui Hamza, ultima lovitură dată de Petrolul. De ce „lupii galbeni” sunt mari favoriți la promovare?

Autor: Viorel Berbece

 

Petrolul s-a mișcat ceva mai geu în debutul de sezon, dar apoi rezultatele au început să apară. Iar odată cu ele au crescut și ambițiile. Și ultimele transferuri arată că Petrolul vrea să se asigure că nu mai ratează promovarea. Ceea ce, în mod normal, se va și întâmpla. Iată de ce.

Dușul rece cu UTA i-a trezit pe conducătorii Petrolului. Dar și pe jucători și antrenor deopotrivă. De la acel meci, jocul Petrolului este în creștere, jucătorii au devenit mai încrezători, iar conducerea și-a făcut datoria din plin, transferând fotbaliști de top poate chiar și pentru Liga 1, darămite pentru eșalonul secund. Ultimul venit, tunisianul Hamza, vine să întărească poate compartimentul cel mai problematic din acest început de sezon, atacul. 

Comparativ cu haosul din startul sezonului trecut, lucrurile stau mult mai bine la Petrolul. Lotul arată chiar bine, am zice că Petrolul nu ar avea probleme cu retrogradarea în prima ligă cu jucătorii pe care îi are acum, antrenorul este unul de top pentru liga secundă și, mai ales, există mult mai multă liniștea în ceea ce privește relația dintre suporteri și conducere. Iar toate aceste „ingrediente” nu pot decât să ducă la succes. Mai ales dacă o comparăm pe Petrolul cu celelalte rivale la promovare.

Din acest punct de vedere, poate doar ce se întâmplă la UTA se compară cu mersul lucrurilor de la Petrolul. Și „Batrâna Doamnă” și-a adus antrenor bun pentru nivelul ligii secunde, transferurile au fost inspirate și pare că în sfârșit a venit și liniștea propice performanței, dar pe termen lung valoarea lotului, a conducerii, dar și a tehnicianului, toate în favoarea Petrolului, ar putea face diferența în clasament.

E greu de crezut că Turris Tr. Măgurele va rezista până la final în acest ritm. Sigur, echipa din Teleorman este „bazată”, pe lângă un lot interesant și un antrenor bun ea având și influențe politice bine cunoscute, dar pe teren nu joacă primarii sau consilierii, iar aici poate că revelația startului de sezon va avea de suferit în viitorul apropiat, odată ce meciurile cu echipe precum Petrolul, UTA, Ripensia sau FC Argeș vor ieși în cale. Turris a trecut de Rapid, dar acest lucru nu mai pare așa o realizare dacă este să privim în curtea giuleștenilor.

Și adevărul e că la Rapid sunt probleme destul de mari, iar diferențele față de Petrolul și UTA, în primul rând, sunt destul de mari în prezent, pentru ca nou-promovata să poată visa la accesul în prima ligă încă din acest sezon. De „U” Cluj ce să mai spunem? Cu o „zestre” de doar trei puncte, dar și cu un haos managerial care aduce aminte de Petrolul din sezonul trecut, e greu de crezut că „Șepcile Roșii” vor conta în lupta pentru promovare. Nici FC Argeș nu pare că are, pentru moment, „armele” necesare pentru a putea lupta cu șanse reale pentru revenirea în prima ligă.

Departe de comparații, însă, poate doar un portar, un fundaș central și poate și un coordonator de joc îi mai lipsesc Petrolului pentru a fi o trupă aproape de neoprit în acest sezon de ligă secundă. Cu jucători ca nou-veniții Deac, Hamza, Blănaru, Munteanu, Ștefănescu, Cioinac sau Bărboianu, plus mai „vechii” Marinescu și Arnăutu sau tinerii Țicu și Stoica sau poate surpriza franceză Gnaboyou, Petrolul nu poate ținti decât în sus. Mai ales că are în Flavius Stoican și în Marius Stan doi oameni cu multă experiență, dar și cu o dorință mare de revanșă, față de ultimele experiențe în fotbal. Ce să mai zicem de suporteri?

Rămâne, însă, ca Petrolul să și confirme așteptările. Cum nu a făcut-o sezonul trecut, într-o serie mult mai accesibilă. Cu liniște și multă încredere (Stoican a declarat deja că echipa sa merită în Liga 1, deși au trecut doar șase etape!), „lupii galbeni” își pot încheia „pribegia” prin eșaloane inferioare, pentru a redeveni, de ce nu, o forță a primei ligi în viitorul apropiat!

 

 

 

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 25 Ian. 2020

Dinamo l-a vândut și pe fundașul Gabriel De Moura

 Dinamo s-a mai dspărțit de un fotbalist.

Autor: Flaviu Ilie, Raluca Macavei, Andrei Pietricică, Eduard Tarnu, Alexia Tarnu / 25 Ian. 2020

INTERVIU BILINGV/ Michael Zeman și pasiunea sa nebună pentru Bayern: "Sângele meu este alb-roșu!"

 Ziarul de Sport v-a obișnuit cu articole originale care prezintă povești ce trebuie cunoscute de întreagă lume. Astăzi, pe site-ul nostru este prezentată povestea lui Michael Zeman, zis Buschmann, unul dintre cei mai înfocați suporteri ai lui Bayern Munchen și printre cei mai înfocați suporteri din acest sport într-un interviu bilingv.

Autor: Andrei Szabo / 24 Ian. 2020

Viitorul i-a adus pr Cristi Ganea, Voluntari i-a transferat pe Claudiu Belu și Pablo de Lucas

 Viitorul a făcut o mutare interesantă, după ce la începutul acestui an s-a remarcat prin vânzări. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 27 Ian. 2020

Didier Dinart, demis de la cârma naționalei Franței

 Antrenorul echipei de handbal masculin a Franței, Didier Dinart, a fost demis, după cum anunță presa din Hexagon. 

Autor: Andrei Szabo / 26 Ian. 2020

Doliu în sportul internațional: Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter

 Fostul baschetbalist Kobe Bryant a încetat din viaţă, după ce elicopterul în care se afla s-a prăbuşit în Calabasas, Los Angeles.

Autor: Andrei Szabo / 26 Ian. 2020

Ungaria, campioana Europei la polo în apă

 După 21 de ani, naţionala de polo a Ungariei a câştigat medalia de aur la Campionatul European.