2. Bundesliga ca istorie (1964 -1965): Hertha cu scandal

Autor: Georg Lorenz

 Noile promovate au urmat de-a lungul anilor căi diferite. În timp ce Hannover a devenit un centru fotbalistic important și statornic în Bundesliga, Neukirchen a dispărut tot atât de brusc precum a apărut.

Din nou scandalurile au făcut presă și în primul rând Hertha, ai cărei conducători cu practici ilegale au căutat să ademenească diferiți jucători în orașul de front Berlin. A fost vorba de plăți pe sub mâna, cum s-a aflat. 36 000 de mărci lui Sundermann, 30 000 de mărci lui Klimaschefski și 80 000 de mărci lui Fahrian. Asemenea plăți erau, totuși, posibile dar numai până la 10 000 mărci. Un control în casieria lui Hertha a evidențiat un minus de 192 000 de mărci, ceea ce a determinat pană la urmă retrogradarea forțată a clubului. Într-o emisiune specială de televiziune la Sender Freies Berlin, șefii lui Hertha au încercat sa tragă în mocirlă toată liga, ceea ce însă nu le-a reușit. Cu trei zile înainte de finalul sezonului, la 18 mai, federația a decis retrogradarea lui Hertha, însă din motive politice, având în vedere statutul orașulu,  a încuviințat promovarea fără rezultate sportive a echipei Tasmania Berlin.

Din nou s-au impus mari jucători, unii devenind echipieri de baza ai naționalei, astfel portarul Tilkowski, fundasii Weber, Höttges și Piontek. Rudi Brunnemeier de la 1860 München și-a primit și el locul în istorie, în partida cu Karlsruhe marcând 5 din cele 9 goluri ale echipei sale! Otto Rehhagel, jucător la Hertha, a reușit sa înscrie toate penaltiurile de care a beneficiat echipa sa. La Köln a debutat primul brazilian din liga, Zézé, un transfer total nereușit el evoluând doar in cinci partide. Unul dintre eroii de la Berna, Helmuth Rahn a jucat în ultimul său sezon într-o singură întâlnire, o ruptură a tendonului lui Achile îndepărtându-l definitiv de profesie. Un accident similar a suferit în februarie 1965 și Uwe Seeler, dar acesta, mult mai tânăr, a revenit cu succes după o lungă convalescență.

Bremen (foto) considerată deja in ediția inaugurală drept favorită si-a confirmat de aceasta dată rolul câștigând în fața primei campioane, Köln, cu trei puncte avans. Au urmat: Dortmund, 1860 München, Hannover, Nürnberg, Duisburg, Frankfurt, Braunschweig, Neukirchen, Hamburg, Stuttgart, Kaiserlautern, Hertha, Karlsuhe, Schalke.

Va urma: Bundesliga ca istorie (1965 -1966)

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2021

CFR Cluj, egalată în prelungiri de Young Boys în Liga Campionilor

 S-a terminat 1-1, iar calificarea se va decide pe 10 august, în Elveția.

Autor: Maria Sorescu / 02 Aug. 2021

Serie A: Chiellini și-a prelungit contractul cu Juventus

 După un campionat european în care a triumfat, fundaşul Giorgio Chiellini e decis să mai joace câțiva ani.

Autor: Maria Sorescu / 31 Iul. 2021

Alibec marchează, CFR Cluj devine lider în Liga 1

 Marius Șumudică a găsit rețeta câștigătoare la CFR Cluj.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2021

CFR Cluj, egalată în prelungiri de Young Boys în Liga Campionilor

 S-a terminat 1-1, iar calificarea se va decide pe 10 august, în Elveția.

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2021

Carmen Tocală, aleasă președinte al Federației Române de Baschet

 Carmen Tocală se întoarce în fruntea baschetului românesc. 

Autor: Maria Sorescu / 03 Aug. 2021

Bianca Perie Ghelber, locul 6 la Jocurile Olimpice, la aruncarea ciocanului

 Atleta Bianca Perie Ghelber a obținut un rezultat bun la Tokyo.