Visul frumos continuă ! România s-a calificat în semifinalele Europeanului de tineret și merge la Jocurile Olimpice

Autor: Andrei Szabo

A ieșit așa cum ne-am dorit. România și Franța au terminat la egalitate, 0-0, în ultimul meci al grupei, rezultat care ne ajută să câștigăm grupa și să jucăm pentru prima dată în semifinalele Campionatului European de tinere.

În plus, tricolorii merg după 56 de ani la Jocurile Olimpice, tot la Tokyo, unde fusese și ultima dată. România a câştigat grupa C la golaveraj. Meciul în sine nu a fost extraordinar de spectaculos, dar România și-a creat câteva ocazii bune.

Franța a avut posesia încă din start. Românii au cerut penalty, în minutul 18, când Amian l-a împins pe Cicâldău în careu după o centrare a lui Hagi, însă faza nu a fost verificată cu VAR.

Ulterior au curs multe contre, șuturi de la distanță și momente sclipitoare, mai ales din partea lui Ianis Hagi și Florinel Coman. Apărarea s-a achitat și ea de sarcini, astfel că a sigilat rezultatul și asigură o performanță istorică acestei echipei pregătită de Mirel Rădoi.

Pentru România urmează o semifinală cu Germania, joi, la Bologna, de la ora 19:00.

Franţa: 23. Bernardorni – 2. Amian, 4. Konate, 5. Upamecano, 15. Sarr – 21. Ntcham, 6. Tousart (c), 10. Guendouzi, 20. Thuram (7. Del Castillo '84) – 11. Mateta, 12. Ikone (22. Reine-Adelaide '85). Selecţioner Sylvain Ripoll.

România: 1. Radu (c) – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 18. Rus, 2. Boboc – 16. Nedelcu, 17. Cicâldău (21. T. Băluţă '59) – 22. Olaru (14. Dragomir '72), 10. Hagi, 7. Coman – 9. Puşcaş (11. Petre '82). Selecţioner: Mirel Rădoi.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 12 Noi. 2019

Sepsi l-a instalat pe Leo Grozavu în locul lui Laszlo Csaba

 Conducerea lui Sepsi Sfântu Gheorghe a decis să se despartă de antrenorul Laszlo Csaba în urma rezultatelor sub așteptări.

Autor: Andrei Szabo / 11 Noi. 2019

Mirel Rădoi compară cele două generații de „tineret” pe care le-a antrenat

 Selecţionerul naţionalei de tineret, Mirel Rădoi, este captivat de meciul cu Finlanda, primul din dubla care urmează în preliminariile CE din 2021, însă nu omite să se raporteze la generația cu care a fost la Europeanul din Italia.

Autor: Andrei Szabo / 11 Noi. 2019

Florin Andone va lipsi 10 săptămâni de pe teren

 Veste proastă pentru Galatasaray și pentru echipa națională a României. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 12 Noi. 2019

Noul ministru al sportului, Ionuț Stroe, și-a prezentat obiectivele

 Premierul Ludovic Orban şi viceprim-ministrul Raluca Turcan au asistat înscăunarea în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului a lui Ionuţ Stroe.

Autor: Andrei Szabo / 12 Noi. 2019

Sepsi l-a instalat pe Leo Grozavu în locul lui Laszlo Csaba

 Conducerea lui Sepsi Sfântu Gheorghe a decis să se despartă de antrenorul Laszlo Csaba în urma rezultatelor sub așteptări.

Autor: Andrei Szabo / 11 Noi. 2019

Surprize la Turneul Campionilor. Nadal, Federer și Medvedev, învinși

 Doar Novak Djokovic și-a confirmat statutul de favorit la Turneul Campionilor de la Londra.