Joc modest, egal nesperat pentru naționala României în Norvegia

Autor: Andrei Szabo

Naționala de fotbal a României a smuls in extremis un punct în deplasarea din Norvegia,  în etapa a treia a Grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2020.

Jucătorii lui Cosmin Contra au fost conduși cu 2-0 și au egalat în prelungirile partidei. Ciprian Tătărușanu, cu intervenții fabuloase, și Claudiu Keșeru, cu două goluri, au contribuit la acest rezultat.

Tricolorii au făcut o primă repriză slabă, iar cel mai activ jucător al României a fost Tătărușanu. Pprima sa intervenţie a venit în min. 11, când a intervenit la centrarea lui Elabdellaoui. King (17) a fost aproape de deschiderea scorului, dar şutul său a ocolit colţul lung.

Apoi, același Tătăruşanu (19) a respins şutul lui Henriksen din afara careului şi l-a blocat în situaţie de unu la unu pe King (34). România a avut puţine acţiuni reuşite în prima repriză, remarcându-se doar loviturile slabe de cap ale lui Puşcaş (30) şi Grozav (36), ambele reţinute de portar.

Prima ocazie clară a României a venit abia în partea secundă, de la Keșeru, al cărui şut de la 24 metri a fost respins de portar. Imediat, nordicii au înscris. Elyounoussi a împins mingea în poartă din apropiere, după ce Tătăruşanu a fost derutat de un şut deviat al gazdelor. Imprecizia lui Anton a facilitat această fază.

Norvegia a făcut 2-0 în minutul 70. Odegaard a marcat pe contraatac, după ce a primit o pasă foarte bună de la King, care i-a strecurat mingea printre picioare lui Grigore.

Tricolorii nu au capitulat și după introducerea lui Ianis Hagi, România a fost mai inspirată. În minutul 76, România a punctat. Maxim a centrat din corner, Grigore a recentrat cu capul în faţa porţii, de unde, tot cu capul, Keşeru a împins mingea în poartă.

Egalarea s-a produs în al doilea minut de prelungiri. Keşeru a marcat simplu, cu un şut din şase metri, după ce a interceptat o minge deviată.  Norvegia-România s-a terminat 2-2, iar tricolorii abordează cu un moral bun meciul cu Malta, de luni.

"Este un egal norocos din punctul meu de vedere. Felul în care am jucat, cel puţin până la 2-0, e un egal norocos... Pe de altă parte, acest spirit de a nu se da bătuţi niciodată există în rândul echipei naţionale. Dar continuăm să facem greşeli care ne costă puncte, ne costă o califcare dacă nu înţelegem şi nu punem în aplicare ce facem la antrenamente şi greşim în continuare ca în curtea şcolii vom avea mult de suferit şi pe viitor. Felicit jucătorii pentru efortul pe care l-au depus, nu e uşor să joci împotriva unei echipe ca Norvegia, am ştiut că este o echipă foarte periculoasă din toate punctele de vedere, o echipă puternică, cu jucători dezechilibranţi, care pe contraatac ne-au pus mari probleme. Nu am ştiut să citim multe din fazele pe care ei le-au creat la poarta noastră”, a declarat Cosmin Contra.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Visul frumos continuă ! România s-a calificat în semifinalele Europeanului de tineret și merge la Jocurile Olimpice

 A ieșit așa cum ne-am dorit. România și Franța au terminat la egalitate. Pentru România urmează o semifinală cu Germania, joi, de la ora 19:00.

Autor: Andrei Szabo / 23 Iun. 2019

Antal, din nou decisiv în campionatul Lituaniei

 Liviu Antal traversează o perioadă excelentă la Zalgiris. 

Autor: Andrei Szabo / 20 Iun. 2019

VIDEO / Mitriță a marcat din nou un gol important pentru New York City FC

 rație acestui succes, echipa lui Mitriță s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei US Open.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Visul frumos continuă ! România s-a calificat în semifinalele Europeanului de tineret și merge la Jocurile Olimpice

 A ieșit așa cum ne-am dorit. România și Franța au terminat la egalitate. Pentru România urmează o semifinală cu Germania, joi, de la ora 19:00.

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Liga 1: Viitorul l-a adus pe Ammari, iar Sepsi l-a transferat pe Adebanjo

 Echipele din Liga 1 s-au reunit, dar transferurile curg pe bandă rulantă.

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Laura Coman a adus primul aur la Jocurile Europene de la Minsk

 Jocurile Europene de la Minsk au parte de o mediatizare tot mai importantă.