James Harden, speranța celor de la Houston Rockets în misiunea de detronare a Golden State Warriors

Autor: Flaviu Ilie

 James Harden nu s-a săturat cu titlul de MVP al sezonului trecut din NBA și arată o foame impresionantă de performanță și în această stagiune. SG-ul lui Rockets a ajuns la 11 meciuri consecutive cu peste 30 de puncte. De la meciul din 13 decembrie cu LA Lakers (51 de puncte), Harden a bifat:

  • 32 de puncte cu Memphis Grizzlies
  • 47 de puncte cu Utah Jazz
  • 35 de puncte cu Washington Wizards
  • 35 de puncte cu Miami Heat
  • 39 de puncte cu San Antonio Spurs
  • 41 de puncte cu Oklahoma City Thunders
  • 45 de puncte cu Boston Celtics
  • 41 de puncte cu New Orleans Pelicans
  • 43 de puncte cu Memphis Grizzlies
  • 44 de puncte cu Golden State Warriors

De cinci meciuri, Harden nu coboară sub 40 de puncte, performanță reușită în ultimii 35 de ani doar de Michael Jordan, Kobe Bryant și Allen Iverson. The Beard devenise după meciul cu Grizzlies al treilea jucător din ultimii 30 de ani care reușește 400 de puncte în decurs de 10 meciuri.

Și recordurile nu se opresc aici pentru starul texanilor, care a ajuns la al 11-lea triple double ale carierei cu minim 40 de puncte. Putem înșirui realizările sale până mâine, însă vom încheia cu mențiunea că este pe primul loc în clasamentul punctelor marcate în acest an, cu o medie de 33,5.

Dacă tot am adus în discuție acest clasament, să vorbim puțin și despre Stephen Curry, locul doi în ierarhia respectivă, și să revenim la meciul de azi-noapte dintre Rockets și Warriors. Curry a avut o prestație ce în orice altă seară ar fi putut fi decisivă, cu 35 de puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări. Ghinionul lui Steph a fost că i-a întâlnit pe Rockets într-o formă de zile mari sau mai degrabă un Harden în zi mare. în cealaltă tabără, Clint Capella a jucat la cel mai înalt nivel. Elvețianul și-a depășit media de puncte, reușind 29, iar pe lângă acestea a bifat și 21 de recuperări.

Ca să vorbim despre desfășurarea partidei la modul general, trebuie să ne întoarcem din nou la prestația lui Harden care a fost artizanul recuperării deficitului de 20 de puncte din sfertul trei. Tot el a trimis meciul în overtime cu un coș de trei și tot el, tot cu un coș de trei a adus victoria în ultima secundă.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 16 Iun. 2019

Wozniacki s-a căsătorit cu fostul baschetbalist David Lee

 Jucătoarea daneză de tenis Caroline Wozniacki, locul 14 WTA, s-a căsătorit în Italia.

Autor: Andrei Szabo / 13 Iun. 2019

Toronto Raptors, campioană în premieră în NBA

 Toronto Raptors a pus capăt supremației celor de la Golden State Warriors. 

Autor: Flaviu Ilie / 26 Mai 2019

VIDEO/ Kahwi Leonard o conduce pe Toronto Raptors în finala NBA

 Toronto Raptors a obținut accesul în finala NBA după o victorie în șase meciuri în seria cu Milwaukee Bucks. Kahwi Leonard a fost artizanul revenirii de la 0-2 în acest duel.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 21 Iul. 2019

Liga 1: Poli Iași câștigă la limită duelul cu Astra Giurgiu. Dan Alexa renunță la postul său

 Poli Iași a câștigat cu 1-0 duelul cu Astra Giurgiu din etapa a doua a Ligii 1 și adună patru puncte după primele două meciuri ale stagiunii.

Autor: Flaviu Ilie / 21 Iul. 2019

Patricia Țig a pierdut în ultimul act la BRD Bucharest Open

 Patricia Țig a fost la un pas de a scrie istorie devenind prima jucătoare din istorie ce câștigă un turneu WTA din postura de jucătoare neclasată.

Autor: Flaviu Ilie / 21 Iul. 2019

Ziua de sâmbătă, prolifică pentru stranieri

 Stranierii naționalei au avut o zi de sâmbătă prolifică. Goluri și pase de gol au venit din partea celor implicați în meciuri ieri.