James Harden, speranța celor de la Houston Rockets în misiunea de detronare a Golden State Warriors

Autor: Flaviu Ilie

 James Harden nu s-a săturat cu titlul de MVP al sezonului trecut din NBA și arată o foame impresionantă de performanță și în această stagiune. SG-ul lui Rockets a ajuns la 11 meciuri consecutive cu peste 30 de puncte. De la meciul din 13 decembrie cu LA Lakers (51 de puncte), Harden a bifat:

  • 32 de puncte cu Memphis Grizzlies
  • 47 de puncte cu Utah Jazz
  • 35 de puncte cu Washington Wizards
  • 35 de puncte cu Miami Heat
  • 39 de puncte cu San Antonio Spurs
  • 41 de puncte cu Oklahoma City Thunders
  • 45 de puncte cu Boston Celtics
  • 41 de puncte cu New Orleans Pelicans
  • 43 de puncte cu Memphis Grizzlies
  • 44 de puncte cu Golden State Warriors

De cinci meciuri, Harden nu coboară sub 40 de puncte, performanță reușită în ultimii 35 de ani doar de Michael Jordan, Kobe Bryant și Allen Iverson. The Beard devenise după meciul cu Grizzlies al treilea jucător din ultimii 30 de ani care reușește 400 de puncte în decurs de 10 meciuri.

Și recordurile nu se opresc aici pentru starul texanilor, care a ajuns la al 11-lea triple double ale carierei cu minim 40 de puncte. Putem înșirui realizările sale până mâine, însă vom încheia cu mențiunea că este pe primul loc în clasamentul punctelor marcate în acest an, cu o medie de 33,5.

Dacă tot am adus în discuție acest clasament, să vorbim puțin și despre Stephen Curry, locul doi în ierarhia respectivă, și să revenim la meciul de azi-noapte dintre Rockets și Warriors. Curry a avut o prestație ce în orice altă seară ar fi putut fi decisivă, cu 35 de puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări. Ghinionul lui Steph a fost că i-a întâlnit pe Rockets într-o formă de zile mari sau mai degrabă un Harden în zi mare. în cealaltă tabără, Clint Capella a jucat la cel mai înalt nivel. Elvețianul și-a depășit media de puncte, reușind 29, iar pe lângă acestea a bifat și 21 de recuperări.

Ca să vorbim despre desfășurarea partidei la modul general, trebuie să ne întoarcem din nou la prestația lui Harden care a fost artizanul recuperării deficitului de 20 de puncte din sfertul trei. Tot el a trimis meciul în overtime cu un coș de trei și tot el, tot cu un coș de trei a adus victoria în ultima secundă.

Poate te interesează şi:

Autor: Flaviu Ilie / 19 Mar. 2019

Dinastii neîmplinite: Baschet în ritmuri de jazz în era lui Karl Malone și John Stockton

 În perioada anilor 90, Utah Jazz a fost una dintre cele mai de succes echipe ale NBA, în frunte cu starurile John Stockton și Karl Malone ce au condus echipa mai bine de 15 ani, însă niciodată reușind să câștige marele trofeu. Ziarul de Sport vă prezintă povestea acestei generații mărețe a baschetului.

Autor: Maria Sorescu / 07 Mar. 2019

NBA: LeBron James a mai depășit un record al lui Michael Jordan

 LeBron James vrea să demonstreze că nu este supranumit întâmplător „The King”.

Autor: Flaviu Ilie / 24 Feb. 2019

Chicago Bulls a învins-o surprinzător pe Boston Celtics. Houston Rockets a trecut de Golden State și fără Harden. Rezultatele zilei în NBA

 Chicago Bulls a învins-o pe Boston Celtics și a produs surpriza zilei în NBA. Houston Rockets a învins-o pe Golden State Warriors cu 118-112 fără James Harden.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 21 Mar. 2019

Importanța dansului. UNEFS găzduiește lansarea proiectului UNIDANS, pentru tinerii cu abilități limitate

 Evenimentul va fi marți, 26 martie 2019, de la ora 10.00.

Autor: Andrei Szabo / 21 Mar. 2019

Ani grei de închisoare pentru trei bărbați care au transmis ilegal meciuri din Premier League

 Justiția din Marea Britanie a condamnat trei bărbaţi la 17 ani de închisoare, după un proces mediatizat care a privit transmiterea ilegală a meciurilor din Premier League.

Autor: Andrei Szabo / 21 Mar. 2019

Federația de Handbal, acuzată de abuz de CS Dinamo

 Handbalul românesc se confruntă cu un nou scandal.