Bayern l-ar putea face pe Lucas Hernandez cel mai scump fundaș din istorie. Toate detaliile mutării record

Autor: Flaviu Ilie

Zilele trecute Marca a oferit o exclusivitate ce a tulburat apele în Spania și Germania. Bayern Munchen este pregătită să îi plătească clauza de reziliere în valoare de 80 de milioane de euro din contractul lui Lucas Hernandez, transformându-l pe francez în cel mai scump fundaș din istorie.

Atletico a reacționat repede și a notat într-un comunicat că nu există vreun contact între cele două cluburi. Însă la câteva ore după, directorul sportiv al bavarezilor, Hassan Salihamidzic a afirmat că nu are nevoie de acordul lui Atletico dacă Bayern va activa clauza de reziliere.

Lucrurile par ușor-ușor să se concretizeze în cazul transferului. David Garcia Medina, reporter Marca și apropiat al familiei Hernandez, notează că Bayern va informa Federația Spaniolă la 1 ianuarie în legătura cu activarea clauzei, iar atunci mutarea va fi definitivată.

Dacă transferul se va oficializa, putem spune că nemții au dat lovitura din toate punctele de vedere. Plusurile mutării:

  • Deși are doar 22 de ani, are calități de lider. Are trei trofee majore, Europa League, Supercupa Europei și Cupa Mondială, deci are o oarecare experiență.
  • Este polivalent și poate juca fundaș central, dar și fundaș stânga. Cel mai probabil va fi folosit în centrul apărării, unde problemele sunt mai mari.
  • Bayern oferă o demonstrație de forță pe piața transferurilor și ridică standardele transferurilor defensive. Principalele ținte ale granzilor Europei vor costa mai mult acum după acest transfer ce a setat ștafeta la un nivel înalt.
  • Datorită noilor reguli ale UEFA, va fi eligibil pentru disputa din optimile Champions League împotriva celor de la Liverpool.
  • Ar putea avea o conexiune puternică cu ceilalți francezi din lotul lui Bayern. Coman, Tolisso venind din aceeași generație cu el și probabil și Benjamin Pavard care ar putea veni în vara lui 2019.

Nu ne putem pronunța dacă Bayern a decis această mutare de teama dublei cu Liverpool sau pentru a continua schimbul de generație. Cert este că bavarezii au dat lovitura, învingându-le pe Real și Manchester United în lupta pentru internaționalul francez. 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 21 Mar. 2019

Ani grei de închisoare pentru trei bărbați care au transmis ilegal meciuri din Premier League

 Justiția din Marea Britanie a condamnat trei bărbaţi la 17 ani de închisoare, după un proces mediatizat care a privit transmiterea ilegală a meciurilor din Premier League.

Autor: Andrei Szabo / 21 Mar. 2019

Juventus va evita să mai meargă în SUA, cât timp Ronaldo va fi anchetat de justiția americană

 Poliţia din Las Vegas a redeschis în 2018 ancheta privind acuzaţiile de viol aduse de o americancă de 34 de ani împotriva lui Cristiano Ronaldo.

Autor: Andrei Szabo / 20 Mar. 2019

Eșecuri drastice pentru naționalele României de fotbal de U17 și U19

 Echipele naţionale de fotbal rezervate jucătorilor sub 17 ani și sub 19 ani au debutat cu înfrângeri rușinoase la Turul de Elită. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 21 Mar. 2019

Importanța dansului. UNEFS găzduiește lansarea proiectului UNIDANS, pentru tinerii cu abilități limitate

 Evenimentul va fi marți, 26 martie 2019, de la ora 10.00.

Autor: Andrei Szabo / 21 Mar. 2019

Ani grei de închisoare pentru trei bărbați care au transmis ilegal meciuri din Premier League

 Justiția din Marea Britanie a condamnat trei bărbaţi la 17 ani de închisoare, după un proces mediatizat care a privit transmiterea ilegală a meciurilor din Premier League.

Autor: Andrei Szabo / 21 Mar. 2019

Federația de Handbal, acuzată de abuz de CS Dinamo

 Handbalul românesc se confruntă cu un nou scandal.