Cele mai prolifice compartimente de atac din Liga I

Cele mai prolifice compartimente de atac din Liga I Betano România au aparținut în sezonul precedent lui FCSB și lui CS U Craiova. Harlem Gnohere este atacantul care a marcat cele mai multe goluri pentru aceeași echipă în 2017-2018.

Liga I nu este una dintre cele mai spectaculoase ligi europene din punctul de vedere al mediei de goluri marcate pe meci, dar nici cea mai plictisitoare. De curiozitate, am consultat statistica publicată de soccerway.ro pentru a vedea ce echipă din primul eșalon a beneficiat de cele mai multe goluri înscrise de atacanții de meserie. Nu am contabilizat golurile marcate de fundași, mijlocași sau mijlocași ofensivi.

Am delimitat echipele care au participat la play-off de cele care au jucat play-out, întrucât acestea din urmă au disputat 14 meciuri în această fază a competiției, în comparație cu cele 10 bifate de FCSB, CFR Cluj, CS U Craiova, Viitorul, Astra și CSMS Poli Iași.

ZONA PLAY-OFF

FCSB a avut cele mai multe goluri înscrise de atacanții de meserie. Harlem Gnohere a marcat de 15 ori, iar Florin Tănase și Dennis Man au în dreptul lor câte 10 reușite. Este incredibilă ineficacitatea lui Denis Alibec, care a marcat un singur gol în campionatul trecut!

Trio-ul de atacanți ai lui CS U Craiova, Băluță – Gustavo – Mitriță, a înscris 27 de goluri, în timp ce vârfurile lui CSMS Poli Iași au împreună 24 de reușite.

Surprinde poziția campioanei CFR în acest top (locul 5, 16 goluri), având în vedere că Țucudean a fost golgheterul Ligii I alături de Gnohere, însă trebuie precizat că acesta a marcat 11 dintre goluri pentru Viitorul și numai 4 pentru echipa din Gruia. Fără reușitele lui Țucudean, atacanții de meserie ai lui Hagi au împreună 8 reușite. Vei putea paria la Admiral pe meciurile Viitorului din preliminariile Europa League.

În fine, pe ultimul loc în ierarhia echipelor din play-off este Astra Giurgiu. Anatole Abang a fost golgheterul giurgiuvenilor, cu 5 goluri marcate, deși a venit la echipă după începerea campionatului. Adus ca o mare speranță de la CFR Cluj, Urko Vera a marcat doar o dată.

FCSB

Harlam Gnohere – 15 goluri
Florin Tănase – 10 goluri
Dennis Man – 10 goluri
Denis Alibec – 1 gol

Total: 36 de goluri

CS U CRAIOVA

Gustavo di Mauro – 11 goluri
Alexandru Băluță – 11 goluri
Alexandru Mitriță – 5 goluri
Andrei Burlacu – 4 goluri

Total: 31 de goluri

CSMS IAȘI

Andrei Cristea – 9 goluri
Platini – 7 goluri
Jo – 5 goluri
Kizito – 3 goluri

Total: 24 de goluri

VIITORUL

George Țucudean – 11 goluri
Aurelian Chițu – 5 goluri
Denis Drăguș - 1 gol
Cristian Gavra – 1 gol
Mihai Voduț - 1 gol

Total: 19 goluri

CFR CLUJ

Bilel Omrani – 8 goluri
George Țucudean – 4 goluri
Ibrahima Balde – 4 goluri

Total: 16 goluri

ASTRA

Anatole Abang – 5 goluri
Urko Vera – 1 gol

Total: 6 goluri

ZONA PLAY-OUT

Și în zona play-out-ului avem de-a face cu o statistică interesantă. Dinamo, campioana incontestabilă a acestei faze a competiției, este abia pe locul al treilea în topul alcătuit pe baza numărului de goluri înscrise de atacanți. Pentru echipa antrenată de Vasile Miriuță/Florin Bratu au marcat în special mijlocașii ofensivi: Salomao – 5 goluri, Hanca – 3 goluri, Pesic – 3 goluri.

Cele 13 reușite ale lui Batin o plasează pe Concordia Chiajna pe primul loc în această ierarhie, completate de reușitele lui Bud, Pena și Bawab. Pe locul secund, surpriză, este FC Voluntari, care a beneficiat de un început de sezon fantastic al lui Alexandru Tudorie. Atacantul s-a accidentat la finalul lunii octombrie și a rămas cu cele 7 goluri înscrise până atunci.

Așa cum era de așteptat, pe ultimul loc este Juventus București, cu un singur gol, marcat de Elek.

CONCORDIA CHIAJNA

Paul Batin - 13
Cristian Bud – 3
Marius Pena – 2
Thaer Bawab -1

Total: 19

FC VOLUNTARI

Adrian Bălan – 9
Alexandru Tudorie – 7
Adrian Voicu – 2

Total: 18

DINAMO

Daniel Popa – 8 goluri
Adam Nemec – 6 goluri
Robert Moldoveanu – 3 goluri

Total: 17 goluri

SEPSI

Attila Hadnagy – 5
Ibrahima Tandia - 5
Marko Simonovski – 3
Benjamin Kuku – 1

Total: 14

GAZ METAN MEDIAȘ

Mario Rondon – 9
Ely Fernandes – 4

Total: 13

ACS POLI TIMIȘOARA

Octavian Drăghici – 5
Mihai Roman – 1

Total: 6

FC BOTOȘANI

Cătălin Golofca – 2

JUVENTUS BUCUREȘTI

Robert Elek – 1

Lupta indirectă dintre Țucudean și Gnohere va continua cu siguranță și în sezonul viitor. Vei putea paria pe golgheterul Ligii I și la Fortuna

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 12 Noi. 2019

Sepsi l-a instalat pe Leo Grozavu în locul lui Laszlo Csaba

 Conducerea lui Sepsi Sfântu Gheorghe a decis să se despartă de antrenorul Laszlo Csaba în urma rezultatelor sub așteptări.

Autor: Andrei Szabo / 11 Noi. 2019

Mirel Rădoi compară cele două generații de „tineret” pe care le-a antrenat

 Selecţionerul naţionalei de tineret, Mirel Rădoi, este captivat de meciul cu Finlanda, primul din dubla care urmează în preliminariile CE din 2021, însă nu omite să se raporteze la generația cu care a fost la Europeanul din Italia.

Autor: Andrei Szabo / 11 Noi. 2019

Florin Andone va lipsi 10 săptămâni de pe teren

 Veste proastă pentru Galatasaray și pentru echipa națională a României. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 12 Noi. 2019

Noul ministru al sportului, Ionuț Stroe, și-a prezentat obiectivele

 Premierul Ludovic Orban şi viceprim-ministrul Raluca Turcan au asistat înscăunarea în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului a lui Ionuţ Stroe.

Autor: Andrei Szabo / 12 Noi. 2019

Sepsi l-a instalat pe Leo Grozavu în locul lui Laszlo Csaba

 Conducerea lui Sepsi Sfântu Gheorghe a decis să se despartă de antrenorul Laszlo Csaba în urma rezultatelor sub așteptări.

Autor: Andrei Szabo / 11 Noi. 2019

Surprize la Turneul Campionilor. Nadal, Federer și Medvedev, învinși

 Doar Novak Djokovic și-a confirmat statutul de favorit la Turneul Campionilor de la Londra.