Exclusiv. Interviu cu fotbalistul Viorel Ferfelea, despre „Gașca nebună”, Liga 2 și cariera de antrenor

Viorel Ferfelea a făcut parte din „Gașca Nebună” din Regie, acea echipă a Sportului Studențesc care putea învinge pe oricine în prima ligă.

A jucat pentru „studenți” în perioada 2004-2013. A îmbrăcat și tricoul lui CSU Craiova, iar acum, la 33 de ani, Viorel Ferfelea joacă la Sportul Snagov, echipa antrenată de Valeriu Răchită în Liga 2.

Mijlocaș de meserie, interlocutorul nostru urmează cursurile de antrenor. Viorel Ferfelea ne-a povestit care sunt modelele sale de tehnicieni și ce mai înseamnă în acest moment Liga 2.

Ziarul de Sport: Cum a fost acest sezon pentru tine la Snagov ?

Viorel Ferfelea: Un sezon cu bune și cu rele, dar ținând seama de ce condiții am avut, aș putea spune ca au fost șase luni bune. Mai ales că eu veneam după o pauză. Aș spune că m-am adaptat repede.

Ziarul de Sport: Cum ți se pare liga a II-a comparativ cu ceea ce se juca în perioada cât erai tu la Sportul ?

Viorel Ferfelea: În momentul de față liga a doua este una foarte slabă, comparând cu ce a fost acum câțiva ani. Poate că sezonul viitor ne va aduce un plus valoric, mai ales cu aceste echipe de tradiție care revin în actualitate.

Ziarul de Sport: Ce planuri ai pentru sezonul viitor ?

Viorel Ferfelea: Pentru sezonul viitor îmi doresc să joc mai mult și mai bine. Sper să fiu sănătos și să am cât mai multe reușite. Importante sunt succesele echipei.

Ziarul de Sport: Cine crezi că se va lupta la promovare în sezonul viitor ?

Viorel Ferfelea: Deși e puțin prematur să fac predicții, cred că Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj și Chindia Târgoviște sunt favorite să promoveze.

Ziarul de Sport: De Sportul Studențesc ce mai știi ? Ai mai ținut legatura cu foștii coechipieri ?

Viorel Ferfelea: Da, știu că Sportul este în momentul de față în liga a 4-a, din păcate, pentru ceea ce a reprezentat acest club. Țin legătura cu mulți dintre foștii colegi. Am avut un grup foarte frumos la acea echipă care juca în prima ligă, s-au legat prietenii și ținem legătura.

Ziarul de Sport: Ce crezi ca a condus la eșecul proiectului Sportul până la urmă ?

Viorel Ferfelea: Cred că a fost un cumul de factori. În primul rând a contat lipsa banilor, despre care presa a scris. Asta se leagă cu managementul defectuos. Evident că în condițiile acestea nici rezultatele nu au fost bune într-un final și s-a ajuns unde am spus.

Ziarul de Sport : Cum vezi proiectul celor de la CSU Craiova, unde ai jucat ?

Viorel Ferfelea: La Craiova e un proiect care a fost făcut si gândit să meargă numai în sus. Și asta se vede în ascensiunea echipei. Mă bucur că am putut contribui și eu la evoluția acestui club, iar suporterii olteni merită o echipă care să-i reprezinte.

Ziarul de Sport: Ai început și cursurile de antrenor. Cum ți se pare noua postură ?

Viorel Ferfelea: Luna aceasta voi absolvi cursurile pentru licența A. Este în mod clar cu totul altă meserie față de cea de jucător. E mult mai greu în această postură, pentru că ai o misiune complexă și responsabilități crescute.

Ziarul de Sport: Care a fost antrenorul sau antrenorii care te-au impresionat ca abordare și stil de pregătire ?

Viorel Ferfelea: Ar fi multe exemple. De la fiecare am încercat să iau câte ceva bun. E vorba de Dan Petrescu, de Daniel Isailă, Gheorghe Mulțescu. Pot să spun că am și avut norocul să lucrez cu mulți antrenori foarte buni, dedicați, oameni sufletiști. Cred că asta contează foarte mult, să le transimți jucătorilor din pasiunea ta pentru fotbal.

Ziarul de Sport: Din ce ai văzut în acest sezon în Liga 2, crezi că fotbalul românesc mai are jucători talentați ?

Viorel Ferfelea: Da, sunt convins de asta. În continuare sunt jucători foarte talentați în România, dar lipsa infrastructurii, dispariția a tot mai multe echipe se cunoaște. 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți pe twitter  sau Instagram. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

OPINIE| Imaginea lui Neymar, murdărită pe nedrept

 Această opinie va stârni multe controverse, dar Neymar este unul dintre primii trei fotbaliști din lume. Imaginea sa a fost pătată de suma mare de transfer plătită de PSG pentru a îl aduce, de exagerările din teren sau de telenovela trabsferului la Barcelona din această vară.

Autor: Viorel Berbece / 09 Sept. 2019

Analiză / Aducerea lui Hamza, ultima lovitură dată de Petrolul. De ce „lupii galbeni” sunt mari favoriți la promovare?

  Petrolul s-a mișcat ceva mai geu în debutul de sezon, dar apoi rezultatele au început să apară. Iar odată cu ele au crescut și ambițiile. Și ultimele transferuri arată că Petrolul vrea să se asigure că nu mai ratează promovarea. Ceea ce, în mod normal, se va și întâmpla. Iată de ce.

Autor: Viorel Berbece / 09 Sept. 2019

Special / Cine după Contra? Cinci variante de selecționer

  Chiar dacă încă mai sunt șanse de calificare la Euro 2020 și e bine să fim pozitivi până la finele campaniei măcar, trebuie să o spunem clar: Cosmin Contra nu a convins ca selecționer și poate că FRF ar trebui să se gândească deja la înlocuitor, indiferent de rezultatul calificărilor.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

ANALIZĂ/ Cum a pierdut Team USA trenul spre medalii la Mondial

 Team USA a suferit un eșec istoric la Mondialul din China. Americanii au terminat pe locul șapte turneul final, cea mai slabă clasare înregistrată vreodată de naționala Statelor Unite.

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

OPINIE| Imaginea lui Neymar, murdărită pe nedrept

 Această opinie va stârni multe controverse, dar Neymar este unul dintre primii trei fotbaliști din lume. Imaginea sa a fost pătată de suma mare de transfer plătită de PSG pentru a îl aduce, de exagerările din teren sau de telenovela trabsferului la Barcelona din această vară.

10 Sept. 2019

Reportaj / Fetița care ștergea parchetul se luptă acum pentru România!

  Povestea emoționantă a centrului echipei naționale și a campioanei Râmnicu Vâlcea, Mădălina Zamfirescu.