UTA sărbătorește 73 de ani cu o lansare de carte

Autor: Pompiliu Constantin

Ziua de 18 aprilie este prilej de sărbătoare pentru cei de la UTA. La această dată, în 1945, baronul Francisc Neuman semna actul de fondare al clubului Uzina Textilă Arad.

De la înfiinţarea sa, UTA a câștigat de șase ori titlul de campioană a României și de două ori Cupa României. Echipa arădeană a lansat fotbaliști precum Farmati, Bonyhadi, Lereter, Petschovsky, Brosovszky, Domide, Duckadam sau Coraș.

UTA joacă în acest sezon în liga secundă și se confruntă cu serioase probleme de management. Astfel că aniversarea celor 73 de ani de istorie este marcată doar prin readucerea în prim-plan a unui fotbalist-simbol: Andrei Mercea.

Meritul este al lui Radu Romanescu, cel care a scris mai multe lucrări despre istoria „Bătrânei Doamne”. El a realizat și cartea „Andrei Mercea – Campionul care desena inimi”, lansată la sala „Centenar” de la Biblioteca Jude­țeană Alexandru D. Xenopol din Arad.

Andrei Mercea are în palmares patru campionate cu UTA și este dublu câștigător al Cupei României, component de bază al echipei reprezentative în anii ’50. Ulterior, Mercea a devenit unul dintre antrenorii importanți de copii și juniori ai Aradului. El s-a stins în anul 2002.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 18 Ian. 2019

Liga 2: Antrenorul Laszlo Balint a lăsat liderul Snagov pentru Metaloglobus

 Antrenorul care a construit cea mai puternică echipă a turului de campionat în liga secundă, Sportul Snagov, a plecat de la echipa ilfoveană.

Autor: Andrei Szabo / 18 Ian. 2019

Liga 1: Astra Giurgiu a făcut două achiziții

 Astra Giurgiu se întărește în această perioadă de iarnă.

Autor: Andrei Szabo / 17 Ian. 2019

Au fost trase la sorți meciurile din sferturile Cupei României la fotbal

 Fără FCSB sau Dinamo rămase în competiție, CFR Cluj, U Craiova, Viitorul și Astra Giurgiu au rămas favorite la câștigarea competiției, mai ales după cum arată tabloul sferturilor.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 19 Ian. 2019

Australian Open: Simona Halep a eliminat-o pe Venus Williams și se va duela cu Serena

 Simona Halep a făcut cel mai bun meci al său din acest an la Australian Open, în fața lui Venus Williams. 

Autor: Andrei Szabo / 18 Ian. 2019

Cristi Balaj este noul președinte al Agenţiei Naţionale Antidoping

 Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) are un nou președinte, după ce Graziela Vâjială a decis să părăsească instituția din motive personale.

Autor: Maria Sorescu / 18 Ian. 2019

Doliu în natația românească. S-a stins antrenorul Pantelimon Decuseară

 Pantelimon Decuseară a fost un tip activ până în ultima clipă a vieții.