VIDEO/ Povești uitate. Roger Milla, cântărețul

Autor: Viorel Berbece

De Albert Roger Mooh Miller sau, mai simplu, Roger Milla, nu ne leagă amintiri plăcute, după ce acesta, la 38 de ani, ne-a învins de unul singur la Mondialul din '90. Puțini știu, însă, viața lui Milla de pe lângă fotbal.

Adus în Italia doar după insistențele președintelui din Camerun la acea vreme, Milla a recompensat cu vârf și îndesat încrederea acordată. Iar cele patru goluri ale sale, câte două cu România și Columbia, au ajutat-o pe Camerun să ajungă în sferturi la poate cel mai frumos Mondial din istorie.

După retragere, „Leul Neîmblânzit” a încercat să-și ajute în continuare țara, dar din altă postură, lansând în 2005 o fundație care îi poartă numele, Roger Milla Coeur d’Afrique, destinată camerunezilor proveniți din zone vulnerabile.

Cu dansul în sânge, și apropierea de muzică era oarecum firească. Dar nu mulți știu că Milla are un album la activ. Mai întăi, încercați această mișcare acasă sau pe stradă, pentru a intra în ritm:

Apoi, vă invităm să ascultați una dintre melodiile „celebre” ale poate celui mai iubit jucător african din istorie:

Neimplicat în politică, Milla rămâne un nume respectat în Camerun. El a mărturisit că nu-și dorește o funcție la FIFA sau la CAF (forul continental african), dar urmarește cu îngrijorare mișcările de la federația de profil din țara sa.  Camerun nu merge la Mondialul din vară și nu pare că va fi vreodată la fel de puternică precum a fost în 1990, cu simpaticul atacant de 38 de ani vârf de lance...

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 18 Ian. 2019

Liga 2: Antrenorul Laszlo Balint a lăsat liderul Snagov pentru Metaloglobus

 Antrenorul care a construit cea mai puternică echipă a turului de campionat în liga secundă, Sportul Snagov, a plecat de la echipa ilfoveană.

Autor: Andrei Szabo / 18 Ian. 2019

Liga 1: Astra Giurgiu a făcut două achiziții

 Astra Giurgiu se întărește în această perioadă de iarnă.

Autor: Andrei Szabo / 17 Ian. 2019

Au fost trase la sorți meciurile din sferturile Cupei României la fotbal

 Fără FCSB sau Dinamo rămase în competiție, CFR Cluj, U Craiova, Viitorul și Astra Giurgiu au rămas favorite la câștigarea competiției, mai ales după cum arată tabloul sferturilor.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 19 Ian. 2019

Australian Open: Simona Halep a eliminat-o pe Venus Williams și se va duela cu Serena

 Simona Halep a făcut cel mai bun meci al său din acest an la Australian Open, în fața lui Venus Williams. 

Autor: Andrei Szabo / 18 Ian. 2019

Cristi Balaj este noul președinte al Agenţiei Naţionale Antidoping

 Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) are un nou președinte, după ce Graziela Vâjială a decis să părăsească instituția din motive personale.

Autor: Maria Sorescu / 18 Ian. 2019

Doliu în natația românească. S-a stins antrenorul Pantelimon Decuseară

 Pantelimon Decuseară a fost un tip activ până în ultima clipă a vieții.