Prin mocirlă spre semifinale. FC Botoșani trece de Poli Iași în Cupa României

Autor: Nicolas Grama

Văzând imaginile de la meciul FC Botoșani-Poli Iași, din sferturile Cupei României, nu e greu să ne imaginăm de ce turcilor nu le-a priit atacarea Moldovei în Evul Mediu.

Terenul de luptă, cel fotbalistic de această dată, a fost o orezărie în toată regula. S-a jucat în mocirlă, dar s-a marcat de cinci ori.

FC Botoşani a trecut de Poli Iași, pe teren propriu, cu 3-2. În treizeci de minute de prelungiri s-a marcat mai mult decât în 90 de minute.

De fapt, în minutul 88 scorul era 0-0. Singura ocazie mare până la acel moment le-a aparținut gazdelor. Golofca și Golubovici au ratat unul după altul în minutul 57 și l-au remarcat pe portarul Rusu.

În minutul 89, Golubovici a reușit să înscrie, însă bucuri gazdelor nu a durat nici un minut. Andrei Cristea a egalat imediat și a trimis meciul în prelungiri.

În cele 30 de minute adiționale a ieșit la rampă și arbitrul Găman. Mi întâi a dictat ușor un penalty pentru gazde, în minutul 95, transformat de Mihai Roman. Dar același „killer” Andrei Cristea a egalat la doi în minutul 107.

Calificarea botoșănenilor a fost adusă tot după un penalty. Portarul Rusu l-a agățat pe Roman în careu și centralul a dictat din nou lovitură de la 11 metri. Mircea Axente a înscris cu noroc și FC Botoșani s-a impus cu 3-2.

Echipa lui Costel Enache este ultima calificată în "careul de aşi" al Cupei României, ceea ce reprezintă o premieră pentru FC Botoșani.

ECHIPE:

FC Botoşani: Pap - Unguruşan, Burcă, A. Miron, Acsinte - Tincu, Oaidă (Moruţan 108) - M. Roman, V. Achim, Golofca - Golubovic (Axente 108)

CSM Poli Iaşi: Rusu - Bosoi , Frăsinescu, Cioinac, Bădic (A. Zaharia 97) - Chelaru, Qaka - Platini, Jo Santos (Sin 84), Pedro Mendes (A. Cristea 75) - Kizito (Jagodinskis 90+2)

În semifinale, în afara grupării moldovene se mai află CSU Craiova, AFC Hermannstadt și Gaz Metan Mediaş. Ţintarul semifinalelor va fi stabilit miercuri , 14 martie.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 20 Sept. 2018

Sportul Snagov este noul lider din Liga 2, după victoria cu UTA

 Laszlo Balint a reușit să construiască o echipă puternică la Sportul Snagov

Autor: Andrei Szabo / 19 Sept. 2018

Seară spectaculoasă în Liga Campionilor. Lyon câștigă pe terenul lui City. CR7, eliminat în premieră

 Prima etapă din Liga Campionilor s-a încheiat.

Autor: Andrei Szabo / 19 Sept. 2018

Cupa României: S-a stabilit programul șaisprezecimilor

 Șaisprezecimile de finală ale Cupei României vor aduce în prim-plan și echipele din Liga 1.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 20 Sept. 2018

VIDEO / Daria Bilodid, fenomenul de pe tatami

 Lumea judo-ului cunoaște un nou star. 

Autor: Andrei Szabo / 20 Sept. 2018

Sportul Snagov este noul lider din Liga 2, după victoria cu UTA

 Laszlo Balint a reușit să construiască o echipă puternică la Sportul Snagov

Autor: Maria Sorescu / 20 Sept. 2018

Semnalul revenirii. Irina Begu a învins-o pe Agnieszka Radwanska

 După ce s-a despărțit de antrenorii săi, Irina Begu a pornit la un nou drum, iar soarele a ieșit pe strada jucătoarei noastre.