Interviu exclusiv cu fotbalistul Daniel Tătar (FC Hermannstadt): Sibiul merită să fie din nou în prima ligă!

Daniel Tătar este unul dintre cei mai experimenați jucători ai divizionarei secunde FC Hermannstadt. La 29 de ani, polivalentul fotbalist vrea din nou în Liga I cu o formație din Sibiu, după aventura cu Voința, din sezonul 2011-2012. Despre asta, dar și multe altele, ne-a vorbit în exclusivitate în interviul care urmează.

Zds: Daniel, FC Hermannstadt este proiectul care își dorește să readucă Sibiul pe prima scenă a fotbalului românesc. Începutul este promițător. Uitându-ne pe lot, pare că sunteți printre marii favoriți la primele locuri. Crezi că echipa este capabilă de a treia promovare consecutivă, pe modelul celor din Sf. Gheorghe? Și cu cine crezi că vă veți lupta pentru asta?

D.T: FC Hermannstadt este un proiect ambițios, este adevărat că s-au făcut transferuri importante, eu personal îmi doresc să mai joc o dată pe Municipal cu stadionul plin până la refuz în prima ligă, dar e devreme să vorbim despre asta. Dacă vom fi în față cu siguranță nu ne dăm la o parte. Echipe bune sunt, există mai multe care își doresc, dar mai ales Târgu Mureș, UTA, Pandurii, echipe de tradiție și cu un buget și un lot bun.

ZdS: Cât de mult contează în acest țel (re)venirea domnului Pelici, cu care practic te regăsești după aventura cu Voința Sibiu de acum câțiva ani, în prima ligă?

D.T: Alex este un profesionist desăvârșit, lucrează la niște standarde foarte ridicate. E o plăcere să lucrăm din nou împreună și tot la Sibiu!

ZdS: Ești un jucător polivalent, poate doar în poartă nu ai jucat. Dar unde crezi că te descurci cel mai bine?

D.T: Cel mai bine mă simt pe teren (glumesc), este bine că pot juca pe mai multe posturi, mă simt bine ca mijlocaș stânga sau al doilea atacant, dar, dacă este nevoie, o să joc unde îmi cere antrenorul!

ZdS: Sunteți o echipă care îmbină jucătorii cu experiență (cazul tău, al lui Răzvan Dalbea și Alexandru Neacșa, printre alții) cu cei tineri și talentați (cazul lui Cătălin Cabuz, Sabin Lupu, Radu Crișan). Ce crezi că mai lipsește, pentru ca FC Hermanstadt să fie o echipă cu adevărat redutabilă?

D.T: Cred că avem un lot echilibrat, suntem prieteni între noi, mai avem timp să îi integrăm și pe cei nou veniți în echipă, și cred că în scurt timp FC Hermannstadt va fi o echipă greu de învins și un grup foarte unit!

ZdS: Sunteți o echipă cu fani mulți pe stadion. Se vor face lucrări de modernizare și poate vor veni și mai mulți. Cum vezi tu, însă, explozia aceasta de echipe fără fani, dar cu rezultate? Nu e totuși trist să realizezi ceva, dar să nu ai alături de cine te bucura?

D.T: La Sibiu este un public aparte, un public iubitor de fotbal și prin noi acum au din nou bucuria de a veni pe stadion și pe această cale țin să le mulțumesc în numele echipei. Sunt sigur că în liga a doua vor fi și mai mulți alături de noi din tribune. Da, este urât să joci pe unele stadioane fără spectatori,dar asta este fotbalul în România și trebuie apreciați și oamenii care bagă bani în locurile unde nu prea merg atâția microbiști la stadion. Noi nu suntem în această situație și asta nu poate decât să ne bucure. Sperăm să le ținem pasul și să fim acolo unde ei merită!

ZdS: Ai jucat în trecut la echipe care acum nu mai există. Cum vezi, în schimb, noile începuturi de la Brașov și Alba Iulia, după modelul care începe să devină câștigător la Ploiești, Galați, Arad, Timisoara, Constanța etc. , cu echipe care sunt reînființate și progresează pas cu pas? Nu este totuși păcat că au fost lăsate să moară mai întâi?

D.T: Îmi pare rău că s-a ajuns în situațiile respective, iar cei care pornesc acum la un nou drum trebuie apreciați la maxim, pentru că nu le va fi ușor, mai ales că au în spate o istorie, indiferent cât e de mică sau de mare! Iar cei ce au făcut ca aceste echipe să moară probabil au dat tot ce au putut și ce au avut, dar nu au fost sprijiniți, fie de autorităti sau de legile care te obligă să plătești taxe foarte mari! Eu le doresc celor care pornesc la drum multă baftă și multe uși deschise pentru că au nevoie!

ZdS: Tot legat de fostele echipe urmează o întrebare mai incomodă: atât la Voința, cât și la Clinceni, au existat suspiciuni de meciuri trucate. Ai simțit în vreun moment că joci într-un meci dubios? Și dacă da, cum ai reacționat?

D.T: De Voința a fost acea poveste, dar s-a dovedit că nu a fost adevărată! Eu eram tânăr pe atunci și aveam o echipă în care eu unul am încredere și acum și nu cred că puteau să facă așa ceva! Iar la Clinceni când am fost eu era alt patron, altă echipă, alte persoane implicate care au făcut niște baze senzaționale de pregătire pentru România și nu cred ca se pătau ei cu prostii de genul! Dar nu am simțit că un coleg de-al meu s-ar da la o parte la vreun meci.

ZdS: Mai ai ceva ani de jucat, posibil să mai prinzi câteva sezoane bune și în prima ligă, dacă proiectul vostru continuă pe aceeași linie. Dar ce vrei să faci după, te-ai gândit?

D.T: Deocamdată mă gândesc să fiu sănătos , să ajut această echipă și acest oraș minunat să își indeplinească toate obiectivele. Am întâlnit niște oameni în acest proiect foarte serioși, care ce promit, aia oferă. Dacă acest proiect va fi și peste câțiva ani, când nu mai pot juca și sunt sigur că va fi, mi-aș dori să continui tot aici! Am și în aceste momente o grupă de copilași minunați la școală de fotbal a fostului meu coleg de la Voința, Nicolae Grigore, și mă ocup și de asta, deci e clar îmi doresc o continuare tot în domeniul fotbal!

ZdS: Cum vezi această lege cu finanțarea din bugetele locale, până la cinci la sută din total? Este aceasta colacul de salvare pentru sportul românesc sau, din contra, proiectele efemere vor exploda?

D.T: Această lege ajută foarte multe echipele din orașele mari, dar să nu uităm că este pentru sport, nu doar pentru fotbal! Dar orice sprijin este bine venit cred eu și ajută echipele! Și ajută să ducem copiii la sport, indiferent că e fotbal sau altceva, pentru că sportul înseamnă sănătate și îi scoatem din lumea calculatoarelor, telefoanelor și tv!

ZdS: Pe cine vezi favorită la titlul în Ligă I și de ce?

D.T: Anul acesta o văd favorită pe Steaua, deși nu sunt un fan al lor, dar ei sunt singură echipă care dau bani pe jucători,oferă salarii importante și au cei mai buni jucători din țara. Dar să nu îi uităm și pe CFR , care îl au pe domnul Dan Petrescu, cel care cu siguranță nu a venit pentru a se bate doar pentru locurile de play-off. Și cu siguranță o nucă tare va fi și Viitorul, pentru că au niște copii senzaționali și un antrenor sau mai bine zis manager care nu face nimic la întâmplare și merită toate laudele pentru ceea ce face el pentru România cu academia sa!

ZdS: La final, am să te rog să transmiți un mesaj către suporterii sibieni. 

D.T: Suporterilor sibieni vreau să le transmit că îi așteptăm în număr cât mai mare la stadion și că noi o să dăm tot ce e mai bun în acele momente pentru ei. Ei merită o echipă în primele ale tării și dacă sunt alături de noi, mai ales în momentele grele, vom forma o echipă care va ajunge în scurt timp acolo unde ei și-o doresc! Să dovedim tuturor că Sibiul este ceva mai special decât orice oraș din țară!

FOTO: Pagina personală de Facebook a jucătorului

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !
 

Poate te interesează şi:

Autor: Mihai Constantin / 24 Apr. 2024

Unirea Slobozia, promovare istorică în Superligă

 A fost o seară plină de emoții și determinare la Mioveni, unde echipa Unirea Slobozia a făcut pasul spre culmile fotbalului românesc.

Autor: Guy Martial Aka, Mohamed Koita / 23 Apr. 2024

Istvan Kovacs și calitățile care l-au dus la EURO 2024

 Comisia de Arbitri UEFA a dezvăluit lista oficialilor care vor conduce meciurile Campionatului European 2024.

Autor: Nicolae Comănescu, Guy Martial Aka / 22 Apr. 2024

Analiză / Explicațiile succesului lui Inter sub comanda lui Simone Inzaghi

 Primul titlu de campion și a doua stea îl fac pe Simone Inzaghi să intre în istoria lui Inter Milano.

Ştiri recente:

Autor: Mihai Constantin / 24 Apr. 2024

Unirea Slobozia, promovare istorică în Superligă

 A fost o seară plină de emoții și determinare la Mioveni, unde echipa Unirea Slobozia a făcut pasul spre culmile fotbalului românesc.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Apr. 2024

CSM Constanța, noua forță a baschetului feminin românesc

 Baschetul feminin din România a avut de-a lungul timpului câteva echipe care au dominat pentru ani buni competiția internă.

Autor: Guy Martial Aka, Mohamed Koita / 23 Apr. 2024

Istvan Kovacs și calitățile care l-au dus la EURO 2024

 Comisia de Arbitri UEFA a dezvăluit lista oficialilor care vor conduce meciurile Campionatului European 2024.