Dr. Dan-Liviu Tite este Campionul Național la golf

Autor: Valentin Maier

Federația Română de Golf (FRG) a fost înființată  în anul 2004, are sediul în Breaza și este o structură sportivă reunită în bună măsură datorită dezvoltării acestui sport în județul Prahova, acolo unde funcționează 2 din cele 6 cluburi de golf, tot atâtea funcționând și în Cluj. Iată cele 6 cluburi de golf afiliate FRG: Lac de Verde Golf Course (Breaza), Selas Golf & Polo Club (Potigrafu), Paul Tomita Golf Club (Pianu de Jos, județul Alba), Tite Golfresort (Recaș, județul Timiș), Transilvania Golf Club (Sînpaul, județul Cluj), Sun Garden Golf & Spa Resor (Poiana Cerbului, județul Cluj). Precizăm că Tite Golfresort a fost primul club cu teren de golf înregistrat oficial la Agenția Națională pentru Sport.

În afară de inițiativa prahoveană care a dus la dezvoltarea acestui sport în România, trebuie arătat că un pas înainte a fost făcut și în Cluj, acolo unde a fost introdus disciplina opțională golf la Facultatea de Educație Fizică și Sport (UBB), la inițiativa Transilvania Golf Club. Este o inițiativă mică ce se vrea extinsă la nivel național și care într-adevăr ar putea duce la popularizarea golfului în România.

Calendarul competițional intern început în luna aprilie s-a încheiat în octombrie și a cuprins peste 50 de evenimente sportive. Dintre acestea doar 6 contează pentru clasamentul național: Romanian Open Championship, Campionatul Național de Copii și Juniori, Campionatul Național 18-50, Campionatul Național de Seniori, Transilvania Golf Open și Cupa României.

Campionul din acest an la categoria seniori este dr. Dan-Liviu Tite (medic stomatolog), campion și în urmă cu cinci ani. La capitolul cluburi, cel mai bun a fost desemnat Tite Golf Resort Club, format din Poiana Mircea, Mihai Dorin, Kisch Michael, Dan Tite, Stanciu George, Săftescu Sorin.

Poate te interesează şi:

Autor: Mihai Constantin / 05 Dec. 2023

Top 10 cel mai bine plătite sportive din lume

 Coco Gauff s-a bucurat de cel mai important sezon al carierei sale în 2023 pe teren, iar acest lucru s-a simțit și în conturile bancare.

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Apr. 2023

Jon Rahm, lider mondial la golf, după triumful de la Mastersul de la Augusta

 Golful mondial este scindat între circuitul istoric PGA și cel LIV (finanțat de Arabia Saudită). 

Autor: Mihai Constantin / 11 Feb. 2023

Tiger Woods se întoarce în competiții

 Șapte luni a absentat Tiger Woods din competițiile oficiale.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Iun. 2024

Condamnare istorică pentru rasism în fotbalul spaniol. Se poate și la noi ?

 Trei fani ai Valenciei au fost condamnați la închisoare.

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Iun. 2024

Noua generație a preluat controlul tenisului. Alcaraz, campion la Roland Garros. Sinner, lider mondial

 Novak Djokovic, ultimul mare nume din tripleta Federer-Nadal-Djokovic a coborât de pe primele două poziții ATP.

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec.