Suporterii, perdanți în conflictul dintre Armată și Steaua lui Becali

Autor: George Panait

Suporterii sunt victimele acestui haos legislativ și al corupției din societatea românească. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie transferă marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA către Ministerul Apărării.

Instituția statului a intentat acest proces pentru a mai scoate niște bani de la Gigi Becali pentru că e greu de crezut că va încerca să-și facă o echipă de fotbal, în condițiile în care ministerul abia reușește să finanțeze celelalte ramuri sportive.

De partea cealaltă, patronul Stelei a recurs în anii 90 și începutul anilor 2000 la orice tertipuri pentru a intra în posesia unui club istoric. Tocmai pentru brandul său, Becali a pompat bani serioși, dar a și scos un profit zdravăn.

Niciuna dintre părți nu a urmărit și interesul suporterului, cel care a suferit cel mai mult. Când generalii Armatei și Gigi Becali veneau la tribuna oficială și stăteau la căldură urmărind meciurile aceleiași echipe și coabitând, fanii înghețau în Ghencea, pe un stadion rămas încleștat în ghearele comunismului.

Nici Armata și nici familia Becali nu au arătat respect față de fani în multe momente, ca dovadă că nici unii nici alții nu au făcut prea multe pentru o Academie a Stelei. Dacă ar fi urmărit interesul suporterilor, ambele părți ar fi insistat pentru un departament de marketing, care să-i apropie pe fani.

Argumentele ar putea continua, însă ideea este clară. Armata și familia Becali s-au hârjonit permanent având un interes financiar și simțind nevoia de a-și satisface orgoliul personal. Suporterii au suferit și o vor mai face, iar când nici generalii și familia Becali nu vor mai exista, cu siguranță fanii vor fi cei care vor ține clubul în viață.

Suporterii sunt cei care contribuie și acum substanțial la bugetul clubului și mulți specialiști declară că Steaua s-ar putea finanța la un nivel ridicat doar din cotizațiile fanilor. Au îndurat multe, iar toate aceste decizii legislative nu fac decât să-i irite, să-i enerveze și pe mulți să-i descurajeze. Societatea românească de după revoluție a alterat și pasiunea fanilor, iar acest lucru se vede și în tribune, unde vin tot mai puțini suporteri.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Mar. 2024

VIDEO / Următorul pas în arbitrajul fotbalului. Decizile, anunțate la microfon de către centrali pentru întreg stadionul

 Portugalia a marcat o nouă etapă în lumea fotbalului, una în care inovația pare să ducă arbitrajul la un alt nivel.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Feb. 2024

VIDEO / Din toată inima pentru Team Romania, melodia care-i va impulsiona pe sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris

 Trupa Voltaj aduce o notă de inspirație și susținere pentru sportivii calificați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Autor: Guy Aka Martial / 16 Oct. 2023

Seară angoasantă la Bruxelles. Un atentat terorist a întreupt meciul Belgia-Suedia

 Stadionul Roi Baudoin din Bruxelles trebuia să fie cadrul unei seri minunate luni. 

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Mar. 2024

Special / Narcotraficanții și fotbalul. Di Maria și Messi, amenințați de flagelul care a îndoliat Columbia și care acaparează Argentina

 În lumea fotbalului sud-american, Columbia și Argentina au fost mereu considerate două puteri. 

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Mar. 2024

Analiză / De Zerbi, principiile unui antrenor cu strategie ofensivă

 În peisajul atât de dinamic al fotbalului modern, puțini antrenori au avut un impact atât de profund ca Roberto De Zerbi.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Mar. 2024

Povestea lui Faustino Oro, copilul de 10 ani care l-a învins pe Magnus Carlsen

 În lumea șahului, despre Faustino Oro se spune că are o minte-brici sau mai degrabă fulger.