Stenogramele meciurilor aranjate din tenis: Daniele Braccialli şi Potito Starace, în vizorul justiţiei

Autor: Nicolas Grama

Jucătorii italieni de tenis Daniele Braccialli şi Potito Starace sunt suspectaţi de Parchetul din Cremona că au acceptat bani pentru a pierde meciuri. Presa italiană scrie că procurorul din Cremona a primit recent conversaţii pe Skype ale anumitor tenismeni care au cerut sume de bani de până la 50.000 de euro pentru a pierde meciuri.

Într-una dintre acesate convorbiri, Braccialli primeşte indicaţii de la o persoană cum să procedeze pentru cedarea unui meci din cadrul turneului de la Newport, din iulie 2007: "Putem încerca mâine 50 (n.r. - 50.000 de euro), dar este important ca tu să câştigi primul set. Dacă doriţi, data viitoare putem încerca să obţinem mai mult".

Jucătorul italian a răspuns: "Este important să-mi cunosc adversarul. Poate am putea să vorbim cu el şi să fim siguri că voi câştiga primul set".

O altă convorbire a avut loc în 2011, între Potito Starace şi un bookmaker din Pescara, înaintea finalei pe care italianul o disputa la Casablanca şi în care primea "garanţii" în cazul în care pierdea. Ambii jucători au pierdut întâlnirile respective.

În ianuarie 2008, Starce şi Braccialli au fost suspendaţi pentru şase, respectiv trei luni pentru mici pariuri făcute pe jocuri în care nu erau implicaţi. Daniele Braccialli, în vârstă de 36 de ani, este un jucător axat acum pe proba de dublu, unde ocupă locul 56 ATP.

Potito Starace, în vârstă de 33 de ani, ocupă locul 150 ATP în clasamentul de simplu, dar în 2007 ajunsese în Top 30. 

Poate te interesează şi:

10 Aug. 2018

Cele mai prolifice compartimente de atac din Liga I

 Lupta indirectă dintre Țucudean și Gnohere va continua cu siguranță și în sezonul actual.

Autor: Andrei Szabo / 05 Iun. 2018

Favoritele la câștigarea Cupei Mondiale în ofertele caselor de pariuri

 Cupa Mondială din Rusia este văzută de către specialiștii caselor de pariuri drept o luptă în doi. 

Autor: Nicolas Grama / 01 Noi. 2017

Burleanu și-a mai făcut un dușman: președintele Rombet

 Răzvan Burleanu și oamenii săi din Federația Română de Fotbal au inițiat o propunere de reglementare legislativă pentru ca federațiile sportive din România să beneficieze de „drepturile care li se cuvin'' din pariurile sportive.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 18 Iul. 2019

FCSB și Universitatea Craiova merg la braț în turul doi preliminar al Europa League, într-o seară cu multe surprize

  Cum era de așteptat, Universitatea Craiova și FCSB s-au impus și în manșa retur din turul 1 preliminar al Europa League, într-o seară europeană cu multe surprize.

Autor: Flaviu Ilie / 18 Iul. 2019

Patricia Țig, surpriză de proporții la BRD Bucharest Open

 Patricia Țig, revenită în circuit după doi ani de pauză, a trecut de Anastasia Sevastova, locul 11 WTA, în optimile de la BRD Bucharest Open.

Autor: Viorel Berbece / 18 Iul. 2019

Simona, the best is yet to come sau de ce Halep va reuși și mai mult de acum încolo

   Simona Halep a câștigat de o manieră categorică turneul de la Wimbledon, iar finala cu nemesis-ul numit Serena Williams a venit ca o încununare a eforturilor sale din ultima vreme. Ce urmează pentru Simona? Noi credem că acesta e doar începutul apogeului în tenis pentru campioana noastră.