Oina este recunoscută prin lege ca sport national

 

Ceea ce era stiut, la modul declarativ, de intreaga tara, anume ca oina este sportul nostru national ,a fost recunoscut in mod oficial . Astfel,prin Legea nr.96 din 01.07.2014 pentru completarea Legii educatiei fizice si sportului nr.69 /2000 oina a fost recunoscuta ca fiind sportul national al Romaniei.

Acest lucru este prevazut in legea mai sus mentionata, publicata in Monitorul Oficial nr.496 din 03.07.2014, act normativ prin care este introdus programul national ,,Redescopera oina”.

In cadrul acestui program,derulat prin intermediul Federatiei Romane de Oina,se vor desfasura activitati care sa conduca la promovare si practicarea oinei ca sport national al Romaniei.

Astfel ,prin aceasta lege se prevede posibilitatea sprijinirii Programului national "Redescopera oina"de catre stat, de structuri ale administratiei centrale, de organizatii neguvernamentale si de structuri ale administratiei locale, in vederea promovarii si practicarii jocului de oina ca sport national al Romaniei.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolas Grama / 05 Mar. 2018

VIDEO / India a găzduit primul meci de oină din istorie

 Cricketul este unul dintre cele mai populare sporturi din India, iar asemănarea sa cu oina este evidentă.

Autor: Nicolas Grama / 25 Sept. 2017

Frontiera Tomis Constanța, pentru a 12-a oară campioana României la oină

 Localitatea ieșeană Miroslava a găzduit al doilea turneu din play-off-ul Campionatului Național de oină, care a decis campioana României în sezonul 2017.

Autor: Maria Sorescu / 19 Iul. 2017

Echipa de oină Frontiera Tomis Constanța împlinește 45 de ani

Clubul sportiv aparține de Poliția de Frontieră Română și a fost fondat în 1972 de generalul locotenent Luigi Martiș.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2019

SuperDan sau doar Bursucul? Dan Petrescu, la răscruce de drumuri

 Când Dan Petrescu s-a întors la Cluj, toată lumea s-a gândit că fostul mare internațional vizează o participare în Liga Campionilor. Petrescu a terminat cu bine munca predecesorilor săi și și-a mai trecut în cont un titlu. Doar că Europa pare altă mâncare de pește. Întrebarea este unde s-a pierdut entuziasmul celui supranumit la un moment dat SuperDan, antrenorul care făcea istorie cu Unirea Urziceni și făcea apoi granzii din Rusia să tremure?

13 Iul. 2019

Simona Halep, noua Regină la Wimbledon! Premieră istorică pentru România

Simona Halep a câştigat cu 6-2, 6-2, finala turneului de la Wimbledon în faţa Serenei Williams, fiind prima jucătoare din România care reuşeşte să se impună la All England Club.

13 Iul. 2019

George Puşcaş, obligat să-şi caute altă echipă! Palermo, retrogradată în Serie D

George Puşcaş, unul dintre cei mai buni jucători de la Campionatul European U-21 din Italia şi San Marino, este obligat să-şi caute altă echipă după ce Palermo a fost retrogradată în Serie D.