Bucureștenii sunt invitati duminică să asiste la play-off-ul Campionatului National de Oină. Intrarea este liberă !

Oina este considerat a fi sportul national al României, dar foarte putini știu regulile.  Bucureștenii au șansa de a se familiariza cu acest sport, uminică, 29 iunie 2014, începând cu ora 9.30. Atunci se va desfăşura pe Stadionul Cotroceni, situat în cadrul Arenelor Băncii Naţionale a României, una dintre cele mai puternice competiţii de oină. 

Este vorba de“Turneul 1 Play-Off al Campionatului Naţional pentru Seniori”. La competiţie vor participa cele mai bune echipe din ţară, clasate pe primele patru locuri ca urmare a turneului regulat, desfăşurat la Constanţa în luna mai. Echipele: Straja Bucureşti, Frontiera Tomis Constanţa, Biruinţa Gherăeşti Neamţ şi Oltul Turnu Roşu Sibiu se vor confrunta într-un turneu simplu, fiecare cu fiecare, urmând să fie, în total, 6 meciuri. Intrarea este liberă.

Sunt aşteptate numeroase personalităţi din diferite domenii de activitate,dintre care mentionam pe domnul guvernator Mugur Isarescu ,Ministrul Tineretului şi Sportului - doamna Gabriela Szabo,presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman-domnul Alin Petrache, domnul Corneliu Visoianu-consilier al prim-ministrului , precum şi personalităţi din lumea politică şi din mediul de afaceri, printre care Elena Udrea, Cristian Boureanu, Diana Tuşa.

Evenimentul va fi însoţit de comentariile în direct ale specialiştilor în acest sport, menite să explice şi să familiarize publicul spectator cu regulile şi modul de desfăşurare a partidelor de oină.

Organizatorii au pregatitit numeroase surprize, printre care şi un “meci al personalităţilor” la care vor participa două echipe formate din nume sonore ale României. Monica Iagăr, Roxana Marcu, Leonard Doroftei, Gheorghe Turda, Sebastian Bodu, Andrei Tinu, Ruxandra Dragomir, Rafael,Mihai Georgescu, Ioana Flora, Gabriel Gherghescu, Tudor Turcu, Valentin Teodosiu, Denisa Săndulescu, Marius Mihalache, precum şi membrii echipei de fotbal a artiştilor vor intra pe teren pentru a-şi etala talentele şi abilităţile tehnice.

De asemenea, vor fi organizate concursuri cu premii şi activităţi de iniţiere în jocul de oină pentru copii , iar fiecărui participant i se va oferi o diplomă de participare pentru iniţiere în sportul naţional din partea Federaţiei Române de Oină.

ECHIPE PARTICIPANTE:
Straja Bucureşti,
Frontiera Tomis Constanţa,
Biruinţa Gherăeşti Neamţ
Oltul Turnu Roşu Sibiu

CLASAMENT DUPA SEZONUL REGULAT:
V E I Puncte
1. A.C.S. Frontiera Tomis Constanţa 7 0 0 21p
2. C.S. Biruinţa Gherăeşti Neamţ 6 0 1 19p
3. A.C.S. Straja Bucureşti 5 0 2 17p
4. C.S. Oltul Turnu Roşu 4 0 3 15 p

Programul de desfăşurare al competiţiei:
- 09:00-09.30 – şedinţa tehnică
- 09:30-11:00 – meciuri in campionat
- 11:00-12:00 – meciul personalităţilor
- 16:00-18:30 – meciuri in campionat
Programul meciurilor :
1. Frontiera Tomis Constanta - Oltul Turnu Roşu Sibiu
2. Biruinţa Gherăeşti Neamţ - Straja Bucureşti
3. Oltul Turnu Roşu Sibiu - Straja Bucureşti
4. Frontiera Tomis Constanta - Biruinţa Gherăeşti Neamţ
5. Biruinţa Gherăeşti Neamţ - Oltul Turnu Roşu Sibiu
6. Frontiera Tomis Constanta - Straja Bucureşti.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolas Grama / 05 Mar. 2018

VIDEO / India a găzduit primul meci de oină din istorie

 Cricketul este unul dintre cele mai populare sporturi din India, iar asemănarea sa cu oina este evidentă.

Autor: Nicolas Grama / 25 Sept. 2017

Frontiera Tomis Constanța, pentru a 12-a oară campioana României la oină

 Localitatea ieșeană Miroslava a găzduit al doilea turneu din play-off-ul Campionatului Național de oină, care a decis campioana României în sezonul 2017.

Autor: Maria Sorescu / 19 Iul. 2017

Echipa de oină Frontiera Tomis Constanța împlinește 45 de ani

Clubul sportiv aparține de Poliția de Frontieră Română și a fost fondat în 1972 de generalul locotenent Luigi Martiș.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2019

SuperDan sau doar Bursucul? Dan Petrescu, la răscruce de drumuri

 Când Dan Petrescu s-a întors la Cluj, toată lumea s-a gândit că fostul mare internațional vizează o participare în Liga Campionilor. Petrescu a terminat cu bine munca predecesorilor săi și și-a mai trecut în cont un titlu. Doar că Europa pare altă mâncare de pește. Întrebarea este unde s-a pierdut entuziasmul celui supranumit la un moment dat SuperDan, antrenorul care făcea istorie cu Unirea Urziceni și făcea apoi granzii din Rusia să tremure?

13 Iul. 2019

Simona Halep, noua Regină la Wimbledon! Premieră istorică pentru România

Simona Halep a câştigat cu 6-2, 6-2, finala turneului de la Wimbledon în faţa Serenei Williams, fiind prima jucătoare din România care reuşeşte să se impună la All England Club.

13 Iul. 2019

George Puşcaş, obligat să-şi caute altă echipă! Palermo, retrogradată în Serie D

George Puşcaş, unul dintre cei mai buni jucători de la Campionatul European U-21 din Italia şi San Marino, este obligat să-şi caute altă echipă după ce Palermo a fost retrogradată în Serie D.