EXCLUSIV/ Interviu cu Zoltan Olti-Pașca: "Vreau să readuc hocheiul în prim-planul sportului românesc!"

Autor: Ziarul de Sport

Zoltan Olti-Pașca, unul din investitorii din hocheiul brasovean, pare favorit in cursa pentru sefia hocheiului romanesc in urma sondajului facut printre reprezentantii cluburilor cu drept de vot in Adunarea Generala. Olti-Pașca este un prosper om de afaceri, familist convins si un mare iubitor al sportului, in special al hocheiului. Acum sase ani s-a hotarat sa faca pasul de la postura de hocheist amator la rolul de investitor in hocheiul de sub Tampa. In acesti ani, proiectul de revitalizare al hocheiului brasovean s-a dovedit a fi un real succes, echipa Corona Brasov batandu-se acum de la egal la egal cu granzii campionatului, Steaua si Miercurea Ciuc. Mai mult decat atat, dezvoltarea hocheiului brasovean este vizibila si la nivel de copii si juniori, in acest moment Corona luptandu-se cu forte egale cu centrele de traditie din tara. Modelul brasovean este unul apreciat si peste hotare: in urma cu cateva saptamani, o delegatie a Ligii MOL condusa de Zoltan Kovacs, secretarul general al federatiei maghiare de hochei, a avut numai cuvinte de lauda asupra a ceea ce s-a realizat la Brasov in ultimii ani.

Zoltan Olti-Pașca a acordat un interviu in exclusivitate pentru Ziarul de Sport inainte cu cateva zile de sedinta de alegeri de la FRHG :

Ziarul de Sport: Ce v-a determinat sa intrati in cursa pentru conducerea Federatiei ?
Zoltan Olti-Pașca: Hocheiul romanesc a ajuns la un moment critic. Un moment in care daca nu se face nimic, va deveni un sport pe cale de disparitie. Sunt implicat in fenomen, am vazut ce s-a intamplat in ultimii ani, am sesizat greselile care s-au facut si am considerat ca este momentul sa ma implic. Nu promit ca voi muta muntii din loc, dar voi face tot ce depinde de mine pentru acest minunat sport. Sunt om de afaceri si, daca am reusit in acest domeniu, sunt convins ca, desi incep o misiune ce pare imposibila, cu multa munca si rabdare voi reusi.

Ziarul de Sport: Veti avea un adversar redutabil in persoana lui Gheorghe Florian ...
Zoltan Olti-Pașca: In mod sigur. Domnul Gheorghe Florian a fost un mare sportiv, a lucrat in domeniul sportului, dar am de partea mea tineretea, puterea de munca si dorinta de a face multe pentru hocheiul romanesc.

Ziarul de Sport: Ce va recomanda pe dvs pentru a ocupa fotoliul de presedinte al FRHG ?
Zoltan Olti-Pașca: Iubesc hocheiul. As putea spune ca face parte din viata mea. Apoi, este „Proiectul Brasov”. In urma cu cativa ani nici macar nu se vorbea de acest sport in Brasov, iar acum hocheiul a devenit deja un fenomen social. Si daca la Brasov s-a putut face acest lucru, sunt convins ca si la nivel national se poate revitaliza sportul cu crosa si pucul.

Ziarul de Sport: Ce asteptari aveti de la aceste alegeri ?
Zoltan Olti-Pașca: Sa castige hocheiul romaesc si sa se puna bazele unor proiecte sanatoase, care sa readuca hocheiul in prim-planul sportului romanesc.

Ziarul de Sport: Ce planuri aveti pentru revitalizarea hocheiului romanesc ?
Zoltan Olti-Pașca: Dezvolatrea infrastructurii este marea prioritate. In primul rand, trebuiesc finalizate patinoarele incepute, construirea altora in orasele in care exista hochei, precum si in marile orase ale tarii. Trebie acordata o atentie deosebita sectorului de copii si juniori si sprijinirea cluburilor care cresc sportivi. Trebuie marit corpul tehnic si, de asemenea, corpul arbitrilor.

Ziarul de Sport: Care ar fi prima masura pe care ati pune-o in aplicare ca presedinte al FRHG ?
Zoltan Olti-Pașca: Rezolvarea problemei patinoarului din Bucuresti. Apoi, gasirea unor surse de finantare, intrucat la scurt timp dupa alegeri, echipa nationala U-20 trebuie sa partcipe la Campionatul Mondial si plata salariilor angajatilor de la FRHG, intrucat sunt restante mari. De asemenea, trebuie inceput sezonul competitional si asta cat mai repede posibil.

Ziarul de Sport: Un subiect delicat in ultimul timp este reprezentat de Patinoarul Mihai Flamaropol. Care este pozitia dvs. in legatura cu acesta ?
Zoltan Olti-Pașca: Stiu ca, imediat dupa alegeri, noua conducere a Federatiei Romane de Hochei pe Gheata ar trebui sa inceapa procedura de predare a acestei arene catre Complexul National „Lia Manoliu”, iar apoi va trece in subordinea Primariei Municipiului Bucuresti. Din punctul meu de vedere, inainte de a se semna predarea patinoarului, trebuie gasita urgent o solutie pentru ca activitatea hocheistica in Bucuresti sa continue. Este inadmisibil ca hocheiul din Capitala sa ramana fara patinoar, intrucat, pana se construieste unul nou, acest sport are sanse mari sa dispara din Bucuresti. Sunt de acord cu predarea patinoarului, dar, repet, dupa ce se va gasi o solutie. Si aceasta solutie nu poate fi decat construirea unei arene mai mici, pe care cluburile bucurestene sa isi desfasoare activitatea, apoi, se poate construi si o arena moderna. In acest proiect, pe care il consider ca fiind principala prioritate a noii conduceri a FRGH, trebuiesc implicate toate institutiile responsabile, in primul rand Ministerul Tineretului si Sportului si Primaria Municipiului Bucuresti.

Adunarea Generala Extraordinara de Alegeri a Federatiei Romane de Hochei pe Gheata se va desfasura luni, 18 noiembrie, la sediul Ministerului Tineretului si Sportului.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 19 Mai 2020

Sfaturile unui nutriționist de calibru pentru fotbaliști. Importanța hidratării și a dietei variate

 Tara Ostrowe este nutriționist specializat în sport. Ea a lucrat pentru cluburi din diverse ramuri precum fotbal american, fotbal și atletism.

Autor: Pompiliu Constantin / 19 Feb. 2020

Escalada, sportul speranței. Interviu cu Claudiu Miu, fondatorul Climb Again, un proiect pentru cei dornici să-și depășească limitele

 Claudiu Miu este cel care a demarat proiectul Climb Again în urmă cu câțiva ani iar prin intermediul asociației și clubului Climb Again, el oferă oportunitatea copiilor și tinerilor cu nevoi speciale să-și recapete încrederea în forțele proprii, să facă mișcare și să aibă o mai bună coordonare în spațiu.

Autor: Flaviu Ilie, Raluca Macavei, Andrei Pietricică, Eduard Tarnu, Alexia Tarnu / 25 Ian. 2020

INTERVIU BILINGV/ Michael Zeman și pasiunea sa nebună pentru Bayern: "Sângele meu este alb-roșu!"

 Ziarul de Sport v-a obișnuit cu articole originale care prezintă povești ce trebuie cunoscute de întreagă lume. Astăzi, pe site-ul nostru este prezentată povestea lui Michael Zeman, zis Buschmann, unul dintre cei mai înfocați suporteri ai lui Bayern Munchen și printre cei mai înfocați suporteri din acest sport într-un interviu bilingv.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2021

CFR Cluj, egalată în prelungiri de Young Boys în Liga Campionilor

 S-a terminat 1-1, iar calificarea se va decide pe 10 august, în Elveția.

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2021

Carmen Tocală, aleasă președinte al Federației Române de Baschet

 Carmen Tocală se întoarce în fruntea baschetului românesc. 

Autor: Maria Sorescu / 03 Aug. 2021

Bianca Perie Ghelber, locul 6 la Jocurile Olimpice, la aruncarea ciocanului

 Atleta Bianca Perie Ghelber a obținut un rezultat bun la Tokyo.