România în finala Europenelor din Austria

Autor: Adrian Somai

 Reprezentativa feminina de tenis de masa a Romaniei a castigat meciul cu reprezentativa similara a Rusiei cu 3-0 si s-a calificat astfel in finala Campionatului European din Austria.

Prima intalnire din meciul de astazi a fost intre Eliza Samara si Anna Tikhomirova, ocupanta pozitiei cu numarul 27 in clasamentul european. Primele doua seturi au fost echilibrate, la finalul lor meciul fiind la egalitate, 1-1 ( 11-9, 8-11 ). Eliza a facut un joc din ce in ce mai bun in ceea ce a urmat si s-a impus in urmatoarele doua seturi cu acelasi scor,11-7. Astfel, Romania se afla in avantaj pe tabela dupa partida de debut din cadrul semifinalelor.  

A doua reprezentanta a tricolorelor a fost Dana Dodean, care a infruntat-o pe Elena Troshneva, locul 52 european. Rusoaica a inceput in forta partida si s-a impus in primele doua seturi: 11-9, respectiv 11-3. Aradeanca a revenit spectaculos in joc, castigand fara drept de apel urmatoarele trei seturi: 11-2, 11-5, respectiv 11-7. 

Tanara Bernadette Szocs, ocupanta primei pozitii in clasamentul european la junioare, a intanit-o in al treilea meci de astazi pe Polina Mikhailova, numar 37 european. Intalnirea dintre cele doua a inceput echilibrat, dar Bernie s-a impus in cele din urma in setul de debut cu 11-9. Al doilea set a fost unul dramatic, scorul pastrandu-se egal de la 12-12 pana la 16-16. In cele din urma, romanca a reusit sa se desprinda si a castigat si actul secund cu 18-16. Bernie si-a pastrat taria de caracter si nu a cedat deloc nici in setul al treilea, castigandu-l si pe acesta cu 12-10.

Prin victoria de azi in fata reprezentativei Rusiei, Romania s-a calificat in finala Campionatului European din Austria. A doua semifinala se va disputa in aceasta seara, cu incepere de la orele 19.00, intre Germania si Cehia. 

Sursa foto : Remy Gros

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 30 Mar. 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo au anunțat noile date de disputare

 De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. 

Autor: Maria Sorescu / 13 Mar. 2020

Japonia nu intenționează să amâne Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice sunt prevăzute în perioada 24 iulie- 9 august. 

Autor: Maria Sorescu / 06 Mar. 2020

Hend Zaza, la doar 11 ani, va participa la Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea multe elemente de inedit, iar unul dintre aceste aspecte este reprezentat de prezența unei sportive de 11 ani.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

EXCLUSIV / Internaționala suedeză Mikaela Massing va semna cu Baia Mare

 CS Minaur Baia Mare are planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor și se gândește chiar la titlu.

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.