România învinge Ungaria și își asigură medaliile de bronz la Europenele din Austria

Autor: Adrian Somai

Romania a invins reprezentativa Ungariei cu 3-0 si s-a calificat in semifinalele Campionatului European din Austria.

Prima tricolora intrata in concurs a fost Dana Dodean, care a avut-o ca adversara pe Petra Lovas, ocupanta a pozitiei cu numarul 25 in clasamentul european. Inceputul de meci a fost unul destul de echilibrat, dar unguroaica a reusit sa isi fructifice mai bine sansele avute, castigand astfel primele doua seturi: 13-11, respectiv 11-9. Si urmatoarele doua seturi au inceput intr-o maniera la fel de echilibrata, dar de data aceasta aradeanca este cea care s-a desprins si a castigat cele doua seturi (11-6), trimitand primul meci in setul decisiv. Dana a dat dovada de mai multa tarie de caracter decat ieri, reusind in debutul setului decisiv cateva schimburi impresionante. In cele din urma a castigat setul decisiv cu 11-7 si a adus Romania in avantaj dupa primul meci, 1-0.

Urmatoarea intalnire le-a pus la start pe cele mai bine clasate jucatoare ale celor doua reprezentative: Eliza Samara ( locul 4 in topul european ) si Georgina Pota ( locul 16 ). Eliza a inceput in forta meciul si s-a impus in setul de debut cu 11-7, dar unguroaica nu s-a lasat mai prejos si a echilibrat meciul, castigand actul secund cu 11-7. Constanteanca a adoptat un stil mult mai ofensiv in ceea ce a urmat si a castigat fara mai probleme urmatoarele doua seturi ( 11-7 ), care au dus Romania la doar un meci distanta de semifinale.

Ca si in ziua precedenta, cea de-a treia concurenta a tricolorelor este tanara Bernadette Szocs, ocupanta primei pozitii in clasamentul european al junioarelor. Adversara ei a fost Szandra Pergel, numar 35 in topul european. Bernie a castigat meciul in trei seturi ( 11-9, 11-6, respectiv 11-9 ) in numai 16 minute de joc.

Reprezentativa Romaniei va juca contra reprezentativei similare a Rusiei pentru un loc in finala Campionatului European de la Austria. Calificandu-se in semifinale, tricolorele si-au asigurat deja medaliile de bronz.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 30 Mar. 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo au anunțat noile date de disputare

 De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. 

Autor: Maria Sorescu / 13 Mar. 2020

Japonia nu intenționează să amâne Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice sunt prevăzute în perioada 24 iulie- 9 august. 

Autor: Maria Sorescu / 06 Mar. 2020

Hend Zaza, la doar 11 ani, va participa la Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea multe elemente de inedit, iar unul dintre aceste aspecte este reprezentat de prezența unei sportive de 11 ani.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

EXCLUSIV / Internaționala suedeză Mikaela Massing va semna cu Baia Mare

 CS Minaur Baia Mare are planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor și se gândește chiar la titlu.

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.