Bernadette Szocs și Adina Diaconu, cele mai bune junioare ale Europei

Autor: Nicolas Grama

Tenisul de masă românesc se pare că are viitor, dacă ne orientăm după performanțele a două jucătoare tinere. Bernadette Szocs și Adina Diaconu sunt cele mai bune junioare ale continentului la tenis de masă, după ce au câștigat concursul Europe Youth Top 10, găzduit de orașul italian Terni, la junioare, respectiv cadete.

Bernadette Szocs a câștigat pentru a cincea oară turneul Europe Youth Top 10, după ce triumfase în 2009 (Rotterdam), 2010 (Topolcany), 2011 (Schwechat) și 2012 (Buzău).

Bernadette Szocs a obținut 8 victorii în cele 9 meciuri, fiind învinsă doar de croata Matelja Jeger, cu 4-3. O altă reprezentantă a României, Bernadett Balint a încheiat competiția junioarelor pe locul 4 (5 victorii și 4 eșecuri), iar Irina Ciobanu s-a clasat pe locul 7 (3 succese, 6 înfrângeri). Szocs a fost urmată în clasament de Alovskaia (6 victorii) și Rakovac (5 victorii).

În concursul cadetelor a câștigat Adina Diaconu, care s-a impus în toate partidele: 4-2 cu Andreea Clapă, 4-2 cu Cristina Dumitrache (Italia), 4-2 cu Julia Kaim (Germania), 4-0 cu Karoline Mischek (Austria), 4-0 cu Lisa Lung (Belgia), 4-0 cu Anastasia Koliș (Rusia), 4-1 cu Jennie Wolf (Germania), 4-1 cu Ho Tin Tin (Anglia), 4-0 cu Maria Malanina (Rusia). Diaconu câștigase anul acesta și titlul de campioană europeană a cadetelor.

Andreea Clapă a terminat pe locul al treilea, câștigând șapte din cele nouă partide disputate. Rusoaica Malanina a terminat pe locul al doilea, iar italianca Dumitrache pe 7.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 13 Mar. 2020

Japonia nu intenționează să amâne Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice sunt prevăzute în perioada 24 iulie- 9 august. 

Autor: Maria Sorescu / 06 Mar. 2020

Hend Zaza, la doar 11 ani, va participa la Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea multe elemente de inedit, iar unul dintre aceste aspecte este reprezentat de prezența unei sportive de 11 ani.

Autor: Andrei Szabo / 25 Feb. 2020

Coronavirusul sabotează competițiile. Mondialul de tenis de masă și meciurile din campionatul Japoniei, amânate

 Epidemia de coronavirus pune în pericol întrecerile sportive. 

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 29 Mar. 2020

Stephon Marbury ajută statul New York în lupta cu pandemia de Coronavirus

 Stephon Marbury, actualmente antrenor în liga chinezească de baschet, s-a folosit de relațiile pe care le are în țara în care locuiește în acest moment pentru a obține 10 milioane de măști chirurgicale la preț redus pentru cetățenii din New York, loc în care a evoluat pentru cea mai bună parte a carierei, fiind la momentul de față cel mai afectat stat de pandemia de coronavirus din SUA.

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2020

Ce fac antrenorii Adrian Vasile și Florentin Pera pe timp de pandemie ?

 Handbalul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei și nimeni nu știe cum se vor rezolva lucrurile.