Lotul sportivilor cu dizabilități intelectuale se pregătește la Azuga pentru Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics

Autor: Pompiliu Constantin

Bucuria de a face sport nu cunoaște limite, iar acest lucru se poate distinge ușor și în tabăra atleților cu dizabilități intelectuale. Încă din 13 ianuarie și până la 18 ianuarie este organizată la Azuga, tabăra de pregătire pentru sporturi de iarnă, în vederea pregatirii sportivilor cu asemenea dizabilităţi intelectuale.

Aceștia vor participa la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Coreea de Sud. În tabără sunt 10 sportivi titulari şi 4 sportivi de rezervă, care se antrenează sub îndrumarea antrenorilor de la Special Olympics şi de la Universitatea de Educaţie Fizică si Sport Bucureşti. Antrenamentele pregătitoare sunt pentru probele de schi alpin, schi fond şi mers/alergare pe zăpadă. 

 *** Vă invităm să ne susțineți munca în favoarea sportului cu un LIKE și un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/ZiarulDeSport sau urmărindu-ne pe twitter !

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 30 Mar. 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo au anunțat noile date de disputare

 De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. 

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Pompiliu Constantin / 19 Feb. 2020

Escalada, sportul speranței. Interviu cu Claudiu Miu, fondatorul Climb Again, un proiect pentru cei dornici să-și depășească limitele

 Claudiu Miu este cel care a demarat proiectul Climb Again în urmă cu câțiva ani iar prin intermediul asociației și clubului Climb Again, el oferă oportunitatea copiilor și tinerilor cu nevoi speciale să-și recapete încrederea în forțele proprii, să facă mișcare și să aibă o mai bună coordonare în spațiu.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

VIDEO / Accident spectaculos în Raliul Iașiului. Mașina lui Tempestini s-a făcut praf și a luat foc

 Raliul Iaşului, competiţie care se desfăşoară în acest weekend, a oferit cel mai spectaculos accident al sezonului. 

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Liga 2: Farul și Dunărea Călărași au maximum de puncte

 Etapa secundă din liga a doua a fost mai animată decât prima.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Premier League: Chelsea l-a adus pe Havertz, Everton mută cu Allan

 Echipele din Premier League sunt dispuse să cheltuie cei mai mulți bani în această pauză de vară, iar Chelsea Londra este cel mai activ club pe piața transferurilor.