Prințesă, ex-cerșetor: Campioana mondială Monica Csengeri a renunțat în urmă cu 3 ani la cerșetorie și a început să bată recordurile la haltere

Autor: Maria Sorescu

Are doar 15 ani, dar deja deține câteva recorduri naționale, iar de curând a câștigat aurul mondial la stilul smuls, în Slovacia, la Kosice, în competiția junioarelor. Este încă un exemplu că performanța în România se face din neajunsuri. 

Bistriţeanca Monica Csengeri are o poveste fascinantă și poate fi un model pentru copiii care se consideră fără speranță. Ea a câştigat medalia de aur în proba de smuls a Campionatelor Mondiale de haltere pentru juniori 2 și are în spate un trecut crâncen.

Eleva Școlii profesionale "Sfânta Maria" din Bistriţa, Monica Csengeri s-a apucat de haltere în urmă cu 3 ani, de când antrenorul său a văzut-o la o selecţie școlară. Acesta a dezvăluit că nu i-a fost ușor să o convingă că poate fi o campioană.

„Am adus-o greu în sala de haltere. Cerşea pe pietonal în Bistrița, e dintr-o familie tare amărâtă. Îi dădeam câte 5 lei, câte 10 lei să vină la sală. Acum, în afara acestei medalii, mai are 7 recorduri naţionale şi bronz la europene”, a declarat Adrian Chivu pentru Sportul Bistrițean.

Monica Csengeri (43 kilograme) s-a impus la aceste mondiale smulgând 62 de kilograme. A pierdut la cântar medalia de aur la aruncat şi la total, fiind mai grea cu câteva sute de grame decât învingătoarea. Este așadar un nume de reținut și un exemplu pentru alți potențiali campioni.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 15 Apr. 2021

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate, anunță un responsabil politic japonez

 Lumea întreagă așteaptă cu interes Jocurile Olimpice, dar dinspre Asia vine o reacție care neliniștește.

Autor: Andrei Szabo / 23 Dec. 2020

Promisiunile noului guvern în plan sportiv

 România are un nou guvern, condus de premierul Florin Cîţu. Echipa acestuia a depus la Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului programul de guvernare.

Autor: Andrei Szabo / 20 Dec. 2020

Benny Adegbuyi l-a învins pe Badr Hari într-o gală la Rotterdam

 Sportivul de origine nigeriană care luptă pentru România, Benny Adegbuyi a obținut un succes de anvergură la nivel internațională.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 15 Apr. 2021

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate, anunță un responsabil politic japonez

 Lumea întreagă așteaptă cu interes Jocurile Olimpice, dar dinspre Asia vine o reacție care neliniștește.

Autor: Andrei Szabo / 15 Apr. 2021

Cartea „Rapidismul. Istoria unui fenomen sportiv”, a istoricului Pompiliu-Nicolae Constantin a apărut pe piață

 Iubitorii istoriei fotbalul au din această lună o nouă carte de citit. Este vorba de lucrarea „Rapidismul. Istoria unui fenomen sportiv”, scrisă de istoricul și jurnalistul Pompiliu-Nicolae Constantin, profesor la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București. 

Autor: Andrei Szabo / 14 Apr. 2021

Schimbare la Dinamo. Uhrin l-a înlocuit pe Mulțescu

 Dinamo caută soluții disperate pentru a salva echipa de la retrogradare. Astfel, după ce Gheorghe Mulțescu și-a anunțat intenția de a demisiona, conducătorii clubului au găsit repede o soluție.