Pistorius isi cere scuze, dar doar partial

Autor: Vasile Cenusa

 Cel mai cunoscut sportiv paralimpic, atletul sud-african Oscar Pistorius, regreta declaratiile facute imediat dupa cursa de 200 de metri pierduta la Jocurile Paralimpice, dar ramane increzator ca are dreptate in ceea ce priveste cele declarate.

 Pistorius declarase imediat dupa cursa pierduta ca picioarele artificiale ale castigatorului, brazilianul Alan Oliveira, i se mai par mai lungi decat prevede regulamentul Comitetului Paralimpic International. "Nu a fost o lupta prea corecta. Vazand reluarea, nu pot sa nu ma intreb cum poti recupera 8 metri distanta cu 100 de metri ramasi de alergat. Nu vreau sa ii iau din merite lui Alan, dar acesti baieti cu care am concurat sunt mult mai inalti si nu pot concura contra lor.", a spus Pistorius imediat dupa cursa.

 Acum, Pistorius isi cere scuze, dar doar partial: "A fost momentul lui Alan si vreau ca toata lumea sa stie cat de mult il respect. Vreau sa imi cer scuze pentru momentul in care am facut acele declaratii, dar chiar cred ca a fost o problema acolo. Sunt un sportiv paralimpic mandru si cred in corectitudinea sportului. Sunt de asemenea fericit ca lucrez cu IPC (Comitetul Paralimpic International), o organizatie care are aceleasi teluri ca si mine."

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 30 Mar. 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo au anunțat noile date de disputare

 De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. 

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Pompiliu Constantin / 19 Feb. 2020

Escalada, sportul speranței. Interviu cu Claudiu Miu, fondatorul Climb Again, un proiect pentru cei dornici să-și depășească limitele

 Claudiu Miu este cel care a demarat proiectul Climb Again în urmă cu câțiva ani iar prin intermediul asociației și clubului Climb Again, el oferă oportunitatea copiilor și tinerilor cu nevoi speciale să-și recapete încrederea în forțele proprii, să facă mișcare și să aibă o mai bună coordonare în spațiu.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

VIDEO / Accident spectaculos în Raliul Iașiului. Mașina lui Tempestini s-a făcut praf și a luat foc

 Raliul Iaşului, competiţie care se desfăşoară în acest weekend, a oferit cel mai spectaculos accident al sezonului. 

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Liga 2: Farul și Dunărea Călărași au maximum de puncte

 Etapa secundă din liga a doua a fost mai animată decât prima.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Premier League: Chelsea l-a adus pe Havertz, Everton mută cu Allan

 Echipele din Premier League sunt dispuse să cheltuie cei mai mulți bani în această pauză de vară, iar Chelsea Londra este cel mai activ club pe piața transferurilor.