EXCLUSIV / Interviu cu Hunor Szocs: „Obiectivul meu este mai mare decât a fi unul dintre cei mai buni jucători români”

Autor: Andrei Szabo

Ziarul de Sport vă oferă posibilitatea de a citi un interviu cu jucătorul de tenis de masă Hunor Szocs. Tânărul de 20 de ani este fratele jucătoarei Bernadette Szocs, o altă speranță a sportului românesc. Originea maghiară nu îl împiedică să reprezinte România, lucru pe care îl face cu mândrie și cu onestitate. Hunor Szocs speră să-și continue parcursul ascendent și îi îndeamnă pe cei care se apucă de acest sport să abordeze totul cu seriozitate.

ZdS: Cand si cum te-ai apucat de tenis de masa, in conditiile in care nu este un sport foarte mediatizat ?

Hunor Szocs: M-am apucat de tenis de masă la vârsta de 6 ani. Tata cânta la nunți într-un restaurant unde lucra chelneriță soția unui antrenor de tenis de masă. I-a spus tatălui meu să mă ducă și pe mine pe la sală. El m-a dus și a început să îmi placă.

ZdS: Cum e concurenta in familie ? Va motivati unul pe celalalt, tu si sora ta ?

Hunor Szocs: Nu este concurență. Ne motivăm unul pe celălalt, cu siguranță. De exemplu, ea s-a apucat de tenis de masă când a văzut ca eu încep să câștig medalii și cupe. Deci, chestia asta a motivat-o foarte tare.

ZdS: Esti unul din cei mai buni jucatori romani la ora actuala. Ce crezi ca mai ai de imbunatatit in jocul tau ?

Hunor Szocs: Mai am foarte multe lucruri de îmbunătățit la jocul meu, pentru că obiectivul meu este mai mare decât a fi unul dintre cei mai buni jucători romani. Tocmai de asta stau și în Germania, unde am ocazia să mă antrenez cu jucători foarte buni din elita tenisului de masă mondial și să lucrez cu 2 dintre cei mai buni antrenori din Europa.

ZdS: Cum este sa vezi ca mai toate tarile au naturalizat jucatori asiatici, iar Romania mizeaza in continuare pe jucatori autohtoni ?

Hunor Szocs: Chiar mă bucur foarte mult că reprezintă România numai jucători români. Multe țări mizează pe naturalizarea chinezilor ca să aibă mai mult succes, dar nu este benefic și frumos pentru tenisul de masă european. De exemplu, uitați-vă cum arată un campionat european în rundele sau fazele superioare. Majoritatea jucătorilor este asiatică !

ZdS: Care este abordarea ta tactica favorita ? Care este lovitura ta forte ?

Hunor Szocs: Lovitura mea forte, mai bine zis „arma mea” este reverul. Tactica mea este să încerc să joc cât mai repede de pe masă, ca să nu aibă timp adversarul să își facă loviturile.

ZdS: Ce sportiv apreciezi cel mai mult si de ce ?

Hunor Szocs:  Cel mai mult îl apreciez pe Roger Federer, deorece a reușit să se mențină atâția ani între liderii tenisului de câmp și pe lângă asta pare și unul dintre sportivii modești.

ZdS: Care e obiectivul tau in acest an ?

Hunor Szocs: Obiectivul meu pentru acest an este să mă calific la Jocurile Olimpice de la Londra. Cred și sper că o să particip la calificările mondiale din luna mai, care vor avea loc în Doha , Qatar.

ZdS: Ce recomandari ai da unui copil care ar vrea sa se apuce de tenis de masa ?

Hunor Szocs: Cât mai multă seriozitate, muncă și multă răbdare până la succese !

ZdS: Care este meciul de care iti aduci aminte cu placere si de ce ?

Hunor Szocs: Cu cea mai mare plăcere îmi aduc aminte de meciul din final când am ieșit campion european de cadeți, la simplu, la Bratislava în 2007. Am jucat contra lui Patrick Franziska, din Germania. Mai jucasem cu el în anul respectiv, la diferite concursuri internaționale și nu reușisem să-l înving niciodată. În schimb, la europene, împreună cu ajutorul antrenorului meu, Filipaș Marian, care a tras de mine și mă încuraja pe toată durata turneului, am reușit să îl înving. A fost cel mai frumos sentiment din viața mea, când am reușit să câștig titlul de campion european.

ZdS: Ce ar trebui imbunatatit in tenisul de masa din Romania ?

Hunor Szocs: În primul rând, ar trebui să se facă un campionat mult mai puternic, deoarece aproape toți tenismenii de performanță români pleacă la 18 ani în strainatate, pentru că în România este foarte greu să mai progreseze. Dar, pentru a se face campionatul mai puternic ar trebui să fie mai mulți sponsori, ar trebui să fie mult mai mult mediatizat tenisul de masă și atunci cu totul altceva. Deoarece în România sunt foarte mulți copii talentați, întotdeauna la categoriile de cadeți și juniori sunt rezultate bune și pe plan internațional. Însă, foarte mulți se pierd, deoarece după vârsta de 18 ani este foarte greu să mai progresezi și nici financiar nu este bine pentru moment. Așa că jucătorii pleacă în străinătate ori se lasă de sport . 

Poate te interesează şi:

Autor: Pompiliu Constantin / 14 Dec. 2023

Interviu exclusiv cu Michael Primbs, avocat german, despre Super Liga Europei la fotbal, legea antitrust si Campionatul European de anul viitor

Fotbalul european freamătă în această perioadă. Fanii și profesioniștii din domeniu așteaptă cu nerăbdare o decizie privind Super Liga Europei ...

Autor: Pompiliu Constantin / 26 Mai 2023

Interviu cu Xavier Dietlin, fost fotbalist în naționala Elveției, devenit designer în industria ceasurilor: Accidentarea m-a salvat de fotbal

 Elvețianul este considerat o figură inovatoare în domeniul orologeriei, însă puțini știu despre el că  a jucat fotbal profesionist.

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2023

VIDEO / Simona Halep rupe tăcerea și răspunde la mai multe întrebări despre cazul său de dopaj

 Simona Halep are mai bine de jumătate de an de când așteaptă să fie judecată.

Ştiri recente:

Autor: Mihai Constantin / 24 Apr. 2024

Unirea Slobozia, promovare istorică în Superligă

 A fost o seară plină de emoții și determinare la Mioveni, unde echipa Unirea Slobozia a făcut pasul spre culmile fotbalului românesc.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Apr. 2024

CSM Constanța, noua forță a baschetului feminin românesc

 Baschetul feminin din România a avut de-a lungul timpului câteva echipe care au dominat pentru ani buni competiția internă.

Autor: Guy Martial Aka, Mohamed Koita / 23 Apr. 2024

Istvan Kovacs și calitățile care l-au dus la EURO 2024

 Comisia de Arbitri UEFA a dezvăluit lista oficialilor care vor conduce meciurile Campionatului European 2024.