6 fotbaliști care ar putea fi revelații la EURO 2024

Autor: Guy Aka Martial

Euro 2024, care va începe vineri, va fi o ocazie de a descoperi fotbaliști noi, de a vedea cum unele vedete se vor retrage, iar altele vor reuși una dintre cele mai mari performanțe alături de echipa lor națională. Indiferent de eșecuri, indiferent de topuri, iată care sunt sase jucători mai puțin așteptați care își vor lăsa amprenta asupra turneului final.

Kobbie Mainoo
Poate că nu este cel mai așteptat dintre jucătorii englezi, fiind coechipier cu nume mai sonore precum Bellingham, Kane și Saka. Kobbie Mainoo este însă jucătorul englez care poate străluci în Germania. Impresionant și solid în primul său sezon la Manchester United, mijlocașul s-a dovedit decisiv în multe momente, așa cum a făcut-o împotriva lui Liverpool în Premier League. Internațional din martie, când avea doar 18 ani, Mainoo are deja două titularizări în trei selecții sub comanda lui Gareth Southgate. Dacă Anglia va străluci în această vară, ar putea fi prin Kobbie Mainoo.

Arda Güler
Puștiul lui Real Madrid va putea să strălucească pe scena EURO. El a fost mult timp accidentat în acest an și, pentru o vreme, s-a părut că transferul său de la Fenerbahçe, la vârsta de 18 ani, pentru 20 de milioane de euro, a fost puțin prematur. Absent în prima jumătate a sezonului, el a îmbrăcat pentru prima dată culorile Madridului abia în ianuarie, în timpul Supercupei Spaniei. Au existat multe îndoieli, dar tânărul Arda a demonstrat că are resursele necesare să reușească. A terminat sezonul în forță, marcând 6 goluri în ultimele 18 meciuri, dintre care 5 în ultimele 5 partide, sosește în Germania cu încredere deplină și este de urmărit cu mare atenție.

Artem Dovbyk
În august, cine ar fi pariat pe Artem Dovbyk că va ajunge la Euro ca cel mai bun marcator din La Liga? Cu 24 de goluri în acest sezon, ucraineanul a fost unul dintre principalele motive din spatele campaniei excelente a celor de la Girona. Nefiind unul dintre cei care se feresc să dea pase de gol (8 în campionat), el va fi amenințarea numărul unu a vecinilor noștri. Cu jucători precum Oleksandr Zinchenko, Mykhailo Mudryk și Ruslan Malinovsky, el nu ar trebui să ducă lipsă de pase pentru a face diferența. Într-o grupă cu România, Slovacia și Belgia, va avea ocazia să se remarce și să devină o revelație.

Joakim Maehle
Trecerea de la Atalanta la Wolfsburg în 2023 nu i-a asigurat ascensiunea fundașului danez. Cel puțin nu atât de mult pe cât se aștepta. Maehle se va întoarce la competiția care l-a dezvăluit în ochii Europei. Cu Rasmus Hojlund în careu pentru a-i primi centrările, nu există niciun dubiu că are tot ce-i trebuie pentru a reforma un duo care a impresionat la Bergamo. Danemarca a surprins pe toată lumea în 2021, așa că nu ar trebui să fim surprinși dacă o va face din nou în această vară.

Mikel Oyarzabal
Nu e tocmai un necunoscut pentru iubitorii fotbalului spaniol, dar face parte dintr-o selecționată ușor ignorată de casele de pariuri. Cu 4 goluri în două meciuri din pre-sezon, Mikel Oyarzabal prezintă un profil ideal pentru ca La Roja să surprindă plăcut. Asta pentru că nu sunt mulți alții mai buni, dar și pentru că, cu 97 de goluri și 53 de pase de gol în 344 de meciuri pentru Real Sociedad, el știe să fie decisiv mai mult decât oricine altcineva din selecționata spaniolă.

Nicolae Stanciu
Cred că a venit vremea că Stanciu să arate și Europei că e un fotbalist de calitate. Conduce jocul României, execută bine loviturile libere și ar putea face ca selecționata tricoloră să treacă de grupe. A acumulat suficientă experiență, a mai fost la un turneu final și are calitățile unui lider. Chiar dacă nu are coechipieri de top, Stanciu poate produce momente frumoase la acest turneu final.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 02 Iul. 2024

Opiniile politice ale lui Koundé și Mbappé în contextul alegerilor din Franța

 ceștia au militat pentru un vot împotriva extremismului. Ce înseamnă opinia lor și cât de importantă este ea ?

Autor: Nicolae Comănescu / 01 Iul. 2024

Programul sezonului 2024-2025 de fotbal din România. Superliga e gata de start

 Noua ediţie a Superligii va începe pe 13 iulie.

Autor: Nicolae Comănescu / 29 Iun. 2024

OPINIE / Italia, marea dezamăgire a Campionatului European

 La fiecare turneu final există o echipă de la care există mari așteptări, dar care dezamăgește.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 02 Iul. 2024

Opiniile politice ale lui Koundé și Mbappé în contextul alegerilor din Franța

 ceștia au militat pentru un vot împotriva extremismului. Ce înseamnă opinia lor și cât de importantă este ea ?

Autor: Nicolae Comănescu / 01 Iul. 2024

Programul sezonului 2024-2025 de fotbal din România. Superliga e gata de start

 Noua ediţie a Superligii va începe pe 13 iulie.

Autor: Nicolae Comănescu / 30 Iun. 2024

VIDEO / Constatin Popovici, încă un succes spectaculos în seria Red Bull Cliff Diving

 Polignano a Mare a găzduit a treia etapă, una dintre cele mai spectaculoase, a seriei mondiale Red Bull Cliff Diving 2024.