Terzic cel „mereu aproape” a plecat de la Borussia Dortmund

Autor: Nicolae Comănescu

Borussia Dortmund s-a despărțit de antrenorul Edin Terzic (41 de ani). Într-un mesaj emoționant pe rețelele sociale ale clubului, Terzic și-a anunțat demisia:

„A fost o onoare uriașă să pot conduce acest club minunat către câștigarea Cupei Germaniei și, recent, către o finală de Liga Campionilor. După meciul nostru final de la Wembley, am cerut o discuție cu conducerea, deoarece, după zece ani la BVB, dintre care cinci ani în staff-ul tehnic și doi ani și jumătate ca antrenor principal, am simțit că un nou început ar trebui să fie însoțit de un nou om pe marginea terenului.”

Terzic a avut două perioade la cârma echipei, iar cea din urmă a durat 713 zile. În tot acest timp, Terzic a fost mai mereu aproape de trofee importante. 

Un moment memorabil a fost finala ratată a campionatului în 2023, când Dortmund a remizat 2:2 cu Mainz în ultima etapă și a pierdut astfel titlul. Să pierzi un astfel de trofeu acasă, în fața propriilor fani, a fost o premieră dureroasă pentru Borussia.

Cumva asemănătoare a fost și finala Ligii Campionilor, în care echipa lui Terzic a dominat primele 60 de minute și a ratat ocazii mari, urmând să piardă trofeul în fața lui Real Madrid.

Încă din decembrie, a devenit evident că Terzic pierduse susținerea unor jucători-cheie din cauza diferitelor decizii tactice. Pentru a atenua tensiunile, clubul i-a numit pe Sven Bender și Nuri Sahin ca antrenori asistenți. În ciuda eforturilor lor, problemele dintre Terzic și echipă au persistat, fiind acoperite doar de acea strălucită campanie în Liga Campionilor.

Fără suportul vestiarului, Terzic a părăsit corabia, deși mai avea un sezon de contract. Plecarea lui reflectă un deznodământ logic a unui sezon marcat de provocări emoționale și strategice.

Nuri Sahin este luat în considerare ca succesor al lui Terzic în funcția de antrenor principal. La fel ca predecesorul său, germano-turcul născut la Lüdenscheid vine de lângă Dortmund. În plus, după mai mult de 200 de meciuri în tricoul galben-negru, el are o relație specială cu clubul. Sahin a dobândit prima sa experiență ca antrenor în fotbalul profesionist între 2021 și 2023 la clubul turc de primă divizie Antalyaspor. 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 02 Iul. 2024

Opiniile politice ale lui Koundé și Mbappé în contextul alegerilor din Franța

 ceștia au militat pentru un vot împotriva extremismului. Ce înseamnă opinia lor și cât de importantă este ea ?

Autor: Nicolae Comănescu / 29 Iun. 2024

OPINIE / Italia, marea dezamăgire a Campionatului European

 La fiecare turneu final există o echipă de la care există mari așteptări, dar care dezamăgește.

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Iun. 2024

România, printre cele mai susținute echipe de la EURO 2024, spun statisticile

 Aproape 100 000 de fani români au asistat de pe stadion la meciurile echipei noastre naționale la Campionatul European. 

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 02 Iul. 2024

Opiniile politice ale lui Koundé și Mbappé în contextul alegerilor din Franța

 ceștia au militat pentru un vot împotriva extremismului. Ce înseamnă opinia lor și cât de importantă este ea ?

Autor: Nicolae Comănescu / 01 Iul. 2024

Programul sezonului 2024-2025 de fotbal din România. Superliga e gata de start

 Noua ediţie a Superligii va începe pe 13 iulie.

Autor: Nicolae Comănescu / 30 Iun. 2024

VIDEO / Constatin Popovici, încă un succes spectaculos în seria Red Bull Cliff Diving

 Polignano a Mare a găzduit a treia etapă, una dintre cele mai spectaculoase, a seriei mondiale Red Bull Cliff Diving 2024.