Noua generație a preluat controlul tenisului. Alcaraz, campion la Roland Garros. Sinner, lider mondial

Autor: Nicolae Comănescu

Novak Djokovic, ultimul mare nume din tripleta Federer-Nadal-Djokovic a coborât de pe primele două poziții ATP. Carlos Alcaraz și Janick Sinner au urcat în fruntea clasamanetului.

Spaniolul a fost încoronat campion la acest Roland Garros arătând un tenis bun, o maturitate și tenacitate care arată faptul că a învățat din greșelile trecutului. Acest tânăr de 21 de ani continuă să fie probabil cel mai rapid și cel mai talentat tenismen din circuit. Alcaraz a cucerit trofeul împotriva lui Alexander Zverev, 27 de ani, al patrulea jucător al lumii.

Pe Philippe Chatrier s-a cântat din nou imnul spaniol, dar de data aceasta pentru puștiul din El Palmar ca recompensă pentru primul său Roland Garros, al treilea Grand Slam, fiind cel mai tânăr care a realizat un hat-trick pe cele trei suprafețe.

„Victoria aparține celor mai tenace”, spune motto-ul de pe Philippe Chatrier. Multă vreme cel mai tenace a fost Nadal, cu 14 trofee la Cupa Mușchetarilor, dar acum tensiului are noi eroi. Alcaraz l-a depășit pe Zverev în 5 seturi după patru ore și 19 minute. Carlitos, în vârstă de 21 de ani, a transformat în realitate visul acelui Carlitos de 12 ani, atunci când a vizitat pentru prima dată Roland Garros.

După Roland Garros, Jannik Sinner este lider mondial, fiind primul italian numărul 1 ATP din istoria clasamentului. Sinner îl devansează pe spaniolul Carlos Alcaraz. Italianul în vârstă de 22 de ani, care a câştigat Australian Open în ianuarie, are 9.525 puncte, cu 945 de puncte în faţa spaniolului de 21 de ani şi 1.165 de puncte în faţa lui Novak Djokovici.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Apr. 2024

Garbine Muguruza, retragerea unei mari campioane

 După mai mult de un an de absență din circuitul feminin, jucătoarea de tenis Garbiñe Muguruza a decis să-și încheie cariera profesională la vârsta de 30 de ani.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Apr. 2024

Analiză / Nike se luptă să țină pasul cu concurența

 În industria echipamentului sportiv, a rămâne relevant poate fi o chestiune trecătoare.

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 02 Iul. 2024

Opiniile politice ale lui Koundé și Mbappé în contextul alegerilor din Franța

 ceștia au militat pentru un vot împotriva extremismului. Ce înseamnă opinia lor și cât de importantă este ea ?

Autor: Nicolae Comănescu / 01 Iul. 2024

Programul sezonului 2024-2025 de fotbal din România. Superliga e gata de start

 Noua ediţie a Superligii va începe pe 13 iulie.

Autor: Nicolae Comănescu / 30 Iun. 2024

VIDEO / Constatin Popovici, încă un succes spectaculos în seria Red Bull Cliff Diving

 Polignano a Mare a găzduit a treia etapă, una dintre cele mai spectaculoase, a seriei mondiale Red Bull Cliff Diving 2024.