Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

Autor: Pompiliu Constantin

În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec. Succesul celor de la Corvinul Hunedoara vine să confirme că nu doar cei mari pot reuși în această întrecere.

Finala Corvinul-Oțelul Galați a fost o delectare. Disputată la Sibiu, în fața unui stadion arhiplin, lupta celor două echipe reprezentând două zone industriale cu tradiție, nu a avut nimic plictisitor. Ba din contră. Am asistat la un meci deschis, cu numeroase ocazii, cu fotbaliști determinați și dornici să arate că această oportunitate nu trebuie ratată. Au fost ocazii, goluri, reveniri și emoții la cel mai înalt nivel.

Unul dintre elementele savuroase ale Cupei stă în propensiunea sa pentru confruntările David vs. Goliat, pe care actualul format al competiției l-a diminuat, însă finala din acest an a reactivat o astfel de ipostază. Corvinul, echipă din liga secundă, a fost plasată împotriva marelui Dorinel Munteanu și a oțelarilor săi, care s-au dovedit greu de bătut în acest sezon. Maxim și trupa sa de cvasinecunoscuți au profitat de oportunitatea de a-și scrie propriile povești de glorie, asemeni unor cavaleri la debut, sfidând așteptările și inscripționându-și numele în istorie.

În ultimii ani, Cupa României ne-a oferit surprize, dar nu de proporțiile celei din acest sezon. De fapt, din 1975, de la Rapidul lui Ion Motroc, o echipă de liga secundă nu mai câștigase Cupa. Florin Maxim a reușit acest lucru cu fotbaliști despre care mulți nu știau mare lucru. Acest lucru confirmă că forța grupului hunedorean a avut prioritate, iar abnegația meci după meci a condus la acest deznodământ magic, miraculos.

Modul în care a decurs această finală nu a făcut decât să sporească dimensiunea specială a câștigătoarei, care a revenit de fiecare dată după ce a fost condusă. Oțelul a beneficiat și de un ușor ajutor al arbitrului, iar faptul că după meci nu s-a mai discutat nimic despre modestul Marcel Bârsan este și datorită faptului că până la urmă Corvinul a triumfat.

Castelul hunedoarean alătură astfel poveștilor cu zâne din Evul Mediu și o poveste fotbalistică de primă mână. Cavalerii lui Maxim au câștigat bătălie după bătălie în fața unor adversari mari, iar în finală nu au lăsat vreun loc de îndoială că ei merită să ridice trofeul. Aceste momente de magie servesc ca o mărturie a spiritului imprevizibil al fotbalului și a faptului că, din când în când, cei mici și necunoscuți se pot afirma prin muncă și unitate.

Va merge această poveste mai departe ? Cu rezultate bune în cupele europene și o promovare în prima ligă ? Ar fi extraordinar pentru magica echipă hunedoreană. 

Poate te interesează şi:

Autor: Pompiliu Constantin / 28 Apr. 2024

Opinie / FCSB, campioana României, prin consecvență și forța grupului

 FCSB s-a impus în acest sezon nu neapărat pentru că a avut individualități superioare celorlalți

Autor: Mihai Constantin / 24 Apr. 2024

Unirea Slobozia, promovare istorică în Superligă

 A fost o seară plină de emoții și determinare la Mioveni, unde echipa Unirea Slobozia a făcut pasul spre culmile fotbalului românesc.

Autor: Guy Martial Aka, Mohamed Koita / 23 Apr. 2024

Istvan Kovacs și calitățile care l-au dus la EURO 2024

 Comisia de Arbitri UEFA a dezvăluit lista oficialilor care vor conduce meciurile Campionatului European 2024.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Iun. 2024

Condamnare istorică pentru rasism în fotbalul spaniol. Se poate și la noi ?

 Trei fani ai Valenciei au fost condamnați la închisoare.

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Iun. 2024

Noua generație a preluat controlul tenisului. Alcaraz, campion la Roland Garros. Sinner, lider mondial

 Novak Djokovic, ultimul mare nume din tripleta Federer-Nadal-Djokovic a coborât de pe primele două poziții ATP.

Autor: Nicolae Comănescu / 11 Mai 2024

Rețeta pentru promovarea lui Como în Serie A: mulți bani, Fabregas și Henry

 După o absență de 21 de ani, Como a revenit în Serie A.