Sepsi o învinge pe U Cluj și cucerește Cupa României pentru al doilea an la rând. A fost nevoie de 14 penalty-uri pentru stabilirea câștigătoarei

Autor: Dan Voinea

Sepsi Sfântu Gheorghe e vechea și noua deținătoare a Cupei României. La Sibiu, într-o atmosferă superbă asigurată de aproape 12 mii de fani și sub privirile selecționerului Edy Iordănescu, Sepsi și adversarii de la Universitatea Cluj au oferit o primă repriză de calitate, cu multe ocazii la cele două porți. Trupa lui Bergodi a început mai bine, dar șepcile roșii au echilibrat și au avut două bare până la pauză. Miza enormă și-a spus apoi cuvântul, iar a doua repriză și prelungirile nu au mai arătat la fel de bine. Pe măsura trecerii timpului, cele două echipe nu și-au mai asumat riscuri și totul s-a decis la loteria loviturilor de la 11 metri.

Primii au ratat covăsnenii, prin Rodriguez. S-a marcat apoi de ambele părți până la a patra serie, când Niczuly a scos la execuția lui Ely Fernandes. La 4-4, Aganovic a executat lamentabil și i-a oferit șansa lui Ze Gomes să trimită Cupa, după 58 de ani, în vitrina Universității Cluj. Nu a fost însă de acord Niczuly, care i-a refuzat portughezului golul carierei. Iar după ce Tamaș a transformat fără emoții, eroul covăsnenilor, Niczuly, a apărat și al treilea penalty, la mingea plecată din piciorul lui Martic. După 14 lovituri de departajare, Sepsi s-a impus cu 5-4 și își păstrează trofeul cucerit anul trecut, după 2-1 cu FC Voluntari. Covăsnenii mai au și o finală pierdută, cu FCSB în 2020.

''Finala nu se joacă bine, se câștigă. Am scris istorie, am arătat că și o echipă mică, dacă e organizată, poate face performanțe frumoase. Am jucat trei finale în ultimii patru ani, dar trebuie să trecem la nivelul următor. Sezonul viitor, obiectivul va fi calificarea în play-off și să facem mai multe puncte'', a declarat Niczuly la Orange Sport.

''Simțeam că puteam câștiga, că e momentul nostru. Am arătat bine, îmi pare rău pentru acești jucători, am un respect deosebit pentru ei. E păcat, dar suporterii pot fi mândri de echipă'', a spus la final antrenorul clujenilor, Ioan Ovidiu Sabău.

Parcursul din actualul sezon al Cupa României le aduce covăsnenilor în cont suma de 351 de mii de euro. Sepsi va juca Supercupa României (câștigată anul trecut în fața CFR-ului) pe 8 iulie, cu Farul Constanța, echipa care a triumfat în Superligă. Trupa pregătită de Cristiano Bergodi va evolua în preliminariile UEFA Conference League.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Analiză / Copiii lui Klopp peste blazata Chelsea. Liverpool a câștigat Carabao Cup

 În urma triumfului dramatic al lui Liverpool în finala Carabao Cup împotriva lui Chelsea, toată lumea a elogiat echipa tânără trimisă de Jurgen Klopp pe teren, în contrast cu fotbaliștii de sute de milioane de euro ai lui Chelsea.

Autor: Nicolae Comănescu / 21 Dec. 2023

SuperLiga Europei la fotbal este permisă. Cum au reacționat cluburile

 Acest proiect a fost lansat inițial în urmă cu 32 de luni.

Autor: Pompiliu Constantin / 14 Dec. 2023

Interviu exclusiv cu Michael Primbs, avocat german, despre Super Liga Europei la fotbal, legea antitrust si Campionatul European de anul viitor

Fotbalul european freamătă în această perioadă. Fanii și profesioniștii din domeniu așteaptă cu nerăbdare o decizie privind Super Liga Europei ...

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Editorial / Cazul Edvard Novak readuce în discuție coșmarul cicliștilor: traficul auto și șoferii neglijenți

 Cazul ciclistului de 20 de ani readuce în discuție modul în care se respectă regulile de circulație într-o țară aglomerată de mașini și cu o adâncă lipsă de respectare a regulilor rutiere, cum este România.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Analiză / Copiii lui Klopp peste blazata Chelsea. Liverpool a câștigat Carabao Cup

 În urma triumfului dramatic al lui Liverpool în finala Carabao Cup împotriva lui Chelsea, toată lumea a elogiat echipa tânără trimisă de Jurgen Klopp pe teren, în contrast cu fotbaliștii de sute de milioane de euro ai lui Chelsea.