Farul, campioană. FCSB, eternul loc 2. Reacții după triumful echipei lui Hagi

Autor: Nicolae Comănescu

Farul Constanța a câștigat titlul de campioană în Liga 1 cu o etapă înainte de final după ce a câștigat meciul direct cu FCSB, scor 3-2 (după cum am povestit AICI).

Modul în care a decurs meciul a generat emoții distincte în rândul fanilor, dar și al protagoniștilor. Am selectat cele mai interesante declarații din cele două tabere:

Să începem cu antrenorii:

Gheorghe Hagi: 

„Am dovedit că merităm să fim campioni, pentru că noi chiar am întors rezultate cu echipe foarte bune. E o zi frumoasă, să o punem în ramă acolo, pentru că a fost frumos pentru mine! Avem un grup extraordinar. Suntem prima campioană care a câștigat titlul cu jucători care nu au stat în cantonament. Am vrut să-i responsabilizez, a fost riscant, dar mi-a ieșit.

E mai mare trăirea acum pentru că e toată Constanţa e cu noi și sper să ni se alăture și fani din toată România. Am crezut tot timpul, ne place să atacăm. Asta le-am spus, să continue să atace. Cred că am avut de toate în seara asta chiar dacă am început meciul foarte prost. Am marcat multe goluri. Asta e filosofia mea, să dăm cât mai multe goluri. Întâi atacul, pe urmă apărarea.

Avem cele mai multe victorii, cele mai puţine înfrângeri. Sunt mândru de ei, noi am planificat aceste lucruri din vară, când v-am spus că am o echipă foarte talentată. Când i-am semnat pe Băluţă, pe Nedelcu, pe Louis Munteanu, ştiam că avem o echipă foarte talentată. Și vreau să fac o echipă și mai puternică. Noi am pregătit toatea astea de mulți ani. Aici e multă muncă și le mulțumesc jucătorilor pentru că sunt un grup extraordinar, că mă suportă, că am și eu exigențele mele. Le cer mult, îi mai cert, dar ei știu că îi iubesc și vreau ce e mai  bun de la ei și pentru ei.”

Elias Charalambous:

"Am început foarte bine, dar, din nefericire, nu am reuşit să păstrăm scorul acela. Am fi putut avea un alt parcurs în acest meci... dar nu a fost deloc bine pentru noi să nu putem să ţinem deloc mingea la 2-0. Iar în repriza a doua nu am fost ceea ce doream şi puteam să fim.

Dar dacă iau ultimele meciuri, îmi e greu să critic jucătorii. Noi am făcut tot ce era de făcut pentru a ajunge într-un astfel de moment. Am fost foarte aproape, am luptat până spre final pentru campionat. Din păcate, în meciul care conta nu am arătat cum trebuia.

Farul a fost mai bună în repriza a doua. Farul a fost mai bună şi a meritat victoria. Primul gol al Farului a fost foarte important pentru adversari. Ne-am fi dorit să nu-l luăm. Dar, Farul a fost mai bună după aceea şi îl felicit pe Gică Hagi pentru câştigarea campionatului"

Denis Alibec, marele absent al serii, dar care a trăit meciul din gura tunelului spre vestiare cu ochii în lacrimi:

“La 2-0 am zis că-i întoarcem. Eram sigur că-i întoarcem. Suntem prea buni, prea tineri, prea talentaţi. Dacă vă uitaţi au dat două goluri din noroc, noi am controlat meciul. E cel mai frumos titlu, e pentru domnul Hagi. Dacă aveam zece de-alde Hagi în România, eram departe...”

Florinel Coman, unul dintre puținii fotbaliști ce pot fi remarcați de la FCSB:

„Mare, foarte mare dezamăgire. De la 0-2 la 3-2. Au meritat victoria, nu știu ce să mai zic, sunt foarte supărat. Îi felicit, au condus tot campionatul. Îmi pare rău că ne-am apropiat și în penultima etapă iarăși am pierdut”

Constantin Grameni, Farul:

„E un sentiment extraordinar. Când îi auzeam pe alții după titluri că e ceva special să câștigi un titlu, credeam că sunt cuvinte de complezență, dar e o trăire fantastică, greu de descris. E rezultatul unei munci îndelungate. Așteptam acest moment încă de la finalul anului trecut. Am crezut mereu în noi, chiar și la 0-2 credeam că putem reveni. I-am simțit slabi fizic și știam că ne va ieși jocul până la urmă”

Ștefan Târnovanu, portarul lui FCSB care a greșit la primul gol al Farului:

„Doare foarte rău, am început meciul bine și la 2-0 simțeam că putem face mai mult. Ce se întâmplă acum doare foarte rău. Dacă știam că vom pierde, preferam să pierdem de altă manieră, să fim conduși de la început la sfârșit. E trist.

Sigur, la fiecare gol pot să-mi reproșez ceva. Îmi cer scuze față de toată lumea dacă am greșit, dacă puteam face mai mult. Mergem înainte, anul ăsta nu ne-a dat nimeni șanse. Vom vedea la anul”

Dragoș Nedelcu, titular în piuneze la Farul, cu un singur antrenament înaintea meciului:

„FCSB a avut foarte multă șansă, asta am simțit pe teren. Șut a avut o execuție... bravo lui. După aia, Florinel Coman ne-a pus foarte multe probleme. Cred că astăzi ei au jucat în doi jucători: Coman și Compangno.

A fost una dintre cele mai liniștite pauze pe care le-am avut de când sunt eu la echipa asta. Domnul Hagi ne-a zis să ne continuăm sfârșitul de primă repriză, pentru că rezultatele vor veni și așa a fost”

Darius Olaru, FCSB:

„Am luat un gol copilăresc pe final de primă repriză și asta a fost. Nu știu dacă am pierdut astăzi campionatul, ci în timpul sezonului. Titlul nu s-a jucat astăzi. În fiecare an vorbim de maturitate pe final de sezon. Astăzi n-am arătat-o. Am primit 3 goluri pe greșeli personale. Nu poți câștiga în aceste condiții” 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Iun. 2024

Condamnare istorică pentru rasism în fotbalul spaniol. Se poate și la noi ?

 Trei fani ai Valenciei au fost condamnați la închisoare.

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec. 

Autor: Nicolae Comănescu / 11 Mai 2024

Rețeta pentru promovarea lui Como în Serie A: mulți bani, Fabregas și Henry

 După o absență de 21 de ani, Como a revenit în Serie A.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Iun. 2024

Condamnare istorică pentru rasism în fotbalul spaniol. Se poate și la noi ?

 Trei fani ai Valenciei au fost condamnați la închisoare.

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Iun. 2024

Noua generație a preluat controlul tenisului. Alcaraz, campion la Roland Garros. Sinner, lider mondial

 Novak Djokovic, ultimul mare nume din tripleta Federer-Nadal-Djokovic a coborât de pe primele două poziții ATP.

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec.