Ministrul Sportului a schițat obiectivul de medalii pentru Jocurile Olimpice

Autor: Nicolae Comănescu

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a schițat planurile țării noastre pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Oficialul a declarat că se bazează pe sportivii de la canotaj, kaiac-canoe, haltere, lupte şi nataţie. 

Novak crede că într-un scenariu pesimist, România poate obține 6-8 medalii în capitala Franței, enumerând sportivii pe care se bazează.

"Cătălin Chirilă este o certitudine, este o garanţie pentru o medalie. Desigur, merg pe varianta cea mai pesimistă, pentru că nu aş vrea să arunc vorbe prea mari, dar cred că şase-opt medalii sunt calculate la cele mai sigure cote. Avem canotajul, să nu uităm de ascensiunea halterelor, care merg foarte bine şi au câştigat la Europene foarte multe medalii. Eu am încredere că şi ei vor fi la acelaşi nivel cu canotajul. Avem luptele, avem kaiac-canoe şi, desigur, înot, unde avem aşteptări de la David Popovici. Fără presiune, dacă el îşi face treaba, va fi bine", a declarat Novak, la Adunarea Generală a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

La ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, de la Tokyio, România a obţinut patru medalii, una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), şi trei medalii de argint, la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari).  

Cea mai de succes participare a României la Jocurile Olimpice a fost în 1984, la Los Angeles, când sportivii noștri au obținut 53 de medalii și a terminat a doua în clasamentul pe națiuni, după SUA.

Poate te interesează şi:

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

Halep a ajns pe locul 574 în clasamentul live WTA!

După US Open 2023, Simona va ieși din ierarhia mondială.

Autor: Dan Voinea / 27 Iul. 2023

David Popvici, fără medalie în Japonia. Un român cu același nume a triumfat la Fukuoka în proba de sărituri de la mare înălțime

David Popovici a terminat pe locul 6 în cursa de 100 de metri liber.

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Iul. 2023

De Ziua Mondială a Şahului, concurs Ziarul de Sport, în parteneriat cu Editura Neverland

 Puteți câștiga un exemplar al cărții „Morala Șahului”, de Bogdan Ionescu.

Ştiri recente:

Autor: Dan Voinea / 10 Aug. 2023

Tottenham a acceptat oferta lui Bayern, Kane se mută în Bundesliga

Lukaku ar putea fi înlocuitorul lui Kane la gruparea londoneză.

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

Halep a ajns pe locul 574 în clasamentul live WTA!

După US Open 2023, Simona va ieși din ierarhia mondială.

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

CSU Craiova a adus un jucător cu aproape 300 de apariții în Serie A

Jasmin Kurtic are 83 de selecții în naționala Sloveniei.