Ministrul Novak vrea puteri sporite pentru forul pe care îl conduce

Autor: Dan Voinea

 

Ministerul de resort pregătește noua Lege a Sportului. Una care, în opinia lui Eduard Novak, îi va permite cu adevărat să fie șeful sportului românesc.

''Ministerul trebuie să cuprindă tot ceea ce înseamnă sport în România. Nu se poate ca cinci ministere să conducă în paralel sportul. Nu avem control efectiv, avem educație, apărare...fiecare pe felia lui și asta nu e în regulă. Cu noua Lege a Sportului trebuie să reglăm aceste lucruri'', a declarat Novak.

Și stadioanele din România sunt în vizorul noii legi. Arenele, inclusiv cea din Ghencea, ar urma să fie administrate de forul condus de Novak.

Ministrul a dat exemplul stadionului Arcul de Triumf, unde cheltuielile de întreținere sunt foarte mari și nu puteau fi acoperite doar cu meciuri de rugby. Acum baza aparține de Ministerul Sportului. ''Am spus de la început că o bază sportivă la care numai gazonul costă 30 de mii de euro lunar trebuie administrată astfel încât măcar costurile să fie acoperite. Nu să intervină Statul mereu. Acum acolo joacă Dinamo, o să joace și Steaua, are loc și rugby-ul, o să avem și alte evenimente. Suntem pe plus la  Arcul de Triumf''.

Novak e convins că și arena din Ghencea(acum la MAPN) ar deveni profitabilă dacă ar trece sub tutela forului pe care îl conduce. Dacă acest lucru se va întâmpla, FCSB va avea calea deschisă pentru a juca acolo meciurile de pe teren propriu. De la inaugurarea noului stadion, singurele echipe de fotbal acceptate să joace în Ghencea au fost CSA Steaua și naționala României.

Poate te interesează şi:

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

Halep a ajns pe locul 574 în clasamentul live WTA!

După US Open 2023, Simona va ieși din ierarhia mondială.

Autor: Dan Voinea / 27 Iul. 2023

David Popvici, fără medalie în Japonia. Un român cu același nume a triumfat la Fukuoka în proba de sărituri de la mare înălțime

David Popovici a terminat pe locul 6 în cursa de 100 de metri liber.

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Iul. 2023

De Ziua Mondială a Şahului, concurs Ziarul de Sport, în parteneriat cu Editura Neverland

 Puteți câștiga un exemplar al cărții „Morala Șahului”, de Bogdan Ionescu.

Ştiri recente:

Autor: Dan Voinea / 10 Aug. 2023

Tottenham a acceptat oferta lui Bayern, Kane se mută în Bundesliga

Lukaku ar putea fi înlocuitorul lui Kane la gruparea londoneză.

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

Halep a ajns pe locul 574 în clasamentul live WTA!

După US Open 2023, Simona va ieși din ierarhia mondială.

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

CSU Craiova a adus un jucător cu aproape 300 de apariții în Serie A

Jasmin Kurtic are 83 de selecții în naționala Sloveniei.