SPECIAL / Don Carlo nemuritorul. Aura de antrenor a lui Ancelotti crește încă o dată

Autor: Nicolae Comănescu

După eșecul în fața Barcelonei în campionat, la jumătatea lunii martie, scor 1-2, presa spaniolă scria despre plecarea iminentă a lui Carlo Ancelotti de la Real Madrid. Tonul abordat era unul care trimitea sprea un sezon eșuat la nivel intern, unde Real Madrid are șanse minime de a o mai bloca pe FC Barcelona din drumul spre titlu.

Meciul din Cupa Spaniei a fost plasat într-un astfel de context, cu Don Carlo șifonat și cu șanse puține de a-și reabilita imaginea acestui sezon. Numai că antrenorul italian și oamenii săi au administrat un eșec drastic Barcelonei și au eliminat-o din competiție. A fost un succes cu 4-0, chiar pe Camp Nou, în fața a 90 000 de oameni. Benzema a fost imperial.

Acest succes a fost comparat de presa spaniolă cu o victorie similară din 2014, când Ancelotti l-a îngenunchiat pe Pep Guardiola, care o antrena pe Bayern Munchen. A fost tot 4-0 pentru Real Madrid pe Allianz Arena. 

Ceea ce a trăit Xavi pe Camp Nou a cunoscut și Guardiola.  A fost una dintre cele mai dureroase înfrângeri ale lui Pep ca antrenor. Ancelotti avea atunci o echipă cu Xabi Alonso, Modric, Di Maria, Cristiano, Benzema și Bale, iar rezultatul final a fost unul dezastruos pentru bavarezi, care nu mai pierduseră într-un asemenea mod din 1963. 

Karim Benzema a luat parte la ambele succese, însă în cel mai recent meci el a reușit să se remarce cu trei goluri și a intrat într-un grup restrâns de jucători care marchează două hattrick-uri pe Camp Nou. Doar Santiago Bernabeu (în 1916) și Ferenc Puskas (în 1963 și 1964) au mai izbutit un asemenea lucru. Don Carlo a reușit din nou să-l pună în valoare.

Și pentru a demonstra încă o dată calitățile de antrenor ale italianului ar trebui să analizăm puțin și abilitățile de psiholog ale acestuia. Se poate vedea totul în discursul de la finalul meciului cu Barcelona, când Ancelotti le transmite simplu jucătorilor săi trei mesaje cu impact:

1. Sunt mândru ca antrenor de felul în care ați evoluat în acest meci.

2. V-am mințit când am spus că jucăm finala. Cu Barcelona a fost doar o semifinală, dar pentru că am câștigat-o, acum va trebui să ne concentrăm pe adevărata finală.

3. Mâine aveți zi liberă. Așadar, recompensa imediată este conștientizată de jucători, iar Don Carlo menține motivația și buna dispoziție în echipă.

Când toată lumea îl trimitea în lada istoriei, Carlo Ancelotti a mai scris o pagină de istorie și se dovedește capabil să-și redreseze vedetele.

Mai jos vă puteți delecta cu respectivul moment: 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 29 Mai 2023

Mutări în Liga 1: Rapid l-a adus pe Oaidă de la FCSB. CSU Craiova renunță la Mitrea

 Liga 1 s-a încheiat, iar câteva dintre echipele implicate în play-off au început deja să facă schimbări în loturile de jucători.

Autor: Nicolae Comănescu / 29 Mai 2023

Olimpia U Cluj, campioana României la fotbal feminin, după o victorie decisivă cu Poli Timișoara

 Olimpia Cluj și Poli Timișoara s-au luptat pentru titlul de campioană națională.

Autor: Nicolae Comănescu / 29 Mai 2023

CS U Craiova a câștigat Liga de Tineret și va juca în UEFA Youth League

 CS Universitatea Craiova începe să aibă rezultate și la nivelul echipelor de juniori și tineret.

Ştiri recente:

Autor: Dan Voinea / 30 Mai 2023

Încă o româncă eliminată în primul tur la Paris

 Cîrstea a cedat în trei seturi în fața unei jucătoare mai slab clasată.

Autor: Dan Voinea / 29 Mai 2023

Mesajul politic transmis de Djokovic pe arena Philippe Chatrier după calificarea în turul secund la Roland Garros

Tensiunile dintre Kosovo și Serbia au luat amploare în ultima perioadă.

 

 
Autor: Nicolae Comănescu / 29 Mai 2023

Mutări în Liga 1: Rapid l-a adus pe Oaidă de la FCSB. CSU Craiova renunță la Mitrea

 Liga 1 s-a încheiat, iar câteva dintre echipele implicate în play-off au început deja să facă schimbări în loturile de jucători.