Fără Nadal și Alcaraz la Monte Carlo

Autor: Dan Voinea

Liderul istoric al tenisului spaniol (Rafael Nadal) și cel actual (Carlos Alcaraz) au anunțat că nu vor participa la prima competiție majoră pe zgură, turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, care debutează la sfârșitul săptămânii.

Absent din circuit după accidentarea suferită în turul secund la Australian Open, Nadal a confirmat că nu este pregătit să concureze la cel mai înalt nivel și va continua procesul de recuperare. Câștigător de 11 ori la Monte Carlo, spaniolul de 35 de ani ar putea reveni la turneul de la Barcelona, care se va desfășura între 17 și 23 aprilie.

La mai puțin de o oră după ce Nadal a declarat forfait, ''Noul Nadal' a anunțat că va rata și el turneul din Principat. Pe locul doi în ierarhia mondială, Carlos Alcaraz a avut probleme după semifinala de la Miami cu Janick Sinner.

Jucătorul care va împlini 20 de ani la începutul lunii mai a fost diagnosticat cu artrită posttraumatică la mâna stângă. Alcaraz nu avea de apărat puncte importante la Monte Carlo, fiind eliminat în turul secund la ediția trecută.

În condițiile absenței celor doi spanioli, Novak Djokovic e marele favorit al turneului cu premii de aproape șase milioane de euro.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Apr. 2024

Garbine Muguruza, retragerea unei mari campioane

 După mai mult de un an de absență din circuitul feminin, jucătoarea de tenis Garbiñe Muguruza a decis să-și încheie cariera profesională la vârsta de 30 de ani.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Apr. 2024

Analiză / Nike se luptă să țină pasul cu concurența

 În industria echipamentului sportiv, a rămâne relevant poate fi o chestiune trecătoare.

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Ştiri recente:

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec. 

Autor: Nicolae Comănescu / 11 Mai 2024

Rețeta pentru promovarea lui Como în Serie A: mulți bani, Fabregas și Henry

 După o absență de 21 de ani, Como a revenit în Serie A.

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Mai 2024

Luptătoarele Kriszta Incze și Cătălina Axente, calificate la Jocurile Olimpice de la Paris

 România își consolidează prezența la Jocurile Olimpice în concursul de lupte.