CIO nu renunță la ideea de a-i integra pe sportivii din Rusia și Belarus în competițiile olimpice

Autor: Nicolae Comănescu

Situația sportivilor din Rusia și Belarus reprezintă motiv de dezbatere încă de la începutul războiului rus în Ucraina. Odată cu trecerea timpului au apărut tot mai multe voci care solicită reintegrarea sportivilor din Rusia și Belarus în competițiile internaționale.

Unul dintre promotorii acestei idei este preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Thomas Bach. Acesta ia în calcul folosirea drapelului neutru în cadrul competiţiilor pentru cei din Rusia și Belarus.

„Participarea sportivilor cu paşapoarte ruseşti şi belaruse în competiţiile internaţionale funcţionează”, a spus Thomas Bach, la deschiderea reuniunii Comitetului executiv al CIO la Lausanne.

„Vedem asta aproape în fiecare zi în multe sporturi. Mai ales la tenis dar şi la ciclism sau tenis de masă. O vedem la hochei pe gheaţă, la handbal, la fotbal, fie în Europa, în Statele Unite sau pe alte continente", a mai spus Bach.

Oficialul consideră că politica nu se poate interfera cu competiţiile sportive şi că sportivii nu ar trebui să fie pedepsiţi pentru ce paşaport au. „Nu vom putea oferi o soluţie care să fie pe placul tuturor. Poate că trebuie să trăim cu asta”, a spus Bach.

Thomas Bach a subliniat că nu „guvernele decid” cu privire la participarea sportivilor ruşi şi belarusi la competiţiile sportive şi în special la Jocurile Olimpice, eveniment la care oficialul și-ar dori să vadă și sportivi din țările amintite.

Poate te interesează şi:

Autor: Mihai Constantin / 20 Iul. 2023

Roxadustat, substanța descoperită în corpul Simonei Halep, este o provocare pentru experții antidoping

 Roxadustatul poate fi detectat prin testele antidoping din 2017.

Autor: Mihai Constantin / 11 Iul. 2023

David Popovici își urmează pasiunea pentru psihologie și s-a înscris la o facultate de profil

 Încă de la primele interviuri, David Popovici a părut un sportiv aparte.

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Iun. 2023

Arte marțiale. Elemente tehnice de bază și noțiuni de biomecanică, de Petru Viorel Ardelean, carte apărută la editura Pro universitaria

 Autorul, Petru Viorel Ardelean, este lector universitar doctor la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

Ştiri recente:

Autor: Dan Voinea / 10 Aug. 2023

Tottenham a acceptat oferta lui Bayern, Kane se mută în Bundesliga

Lukaku ar putea fi înlocuitorul lui Kane la gruparea londoneză.

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

Halep a ajns pe locul 574 în clasamentul live WTA!

După US Open 2023, Simona va ieși din ierarhia mondială.

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

CSU Craiova a adus un jucător cu aproape 300 de apariții în Serie A

Jasmin Kurtic are 83 de selecții în naționala Sloveniei.