Koke și coca. Un fost fotbalist de top a ajuns liderul unei rețele de trafic de droguri

Autor: Nicolae Comănescu

Sergio Contreras „Koke” are un CV impresionant ca fotbalist. A jucat în campionate importante, a călătorit peste tot în lume și nu ai spune că după un periplu prin La Liga, Ligue 1, MLS sau Superliga Greciei mai avea nevoie de vreo provocare în momentul în care s-a retras din cariera sportivă. 

A crescut în Andalusia, la Malaga, iar acolo și-a început cariera la nivel înalt. A jucat zeci de meciuri la cluburi importante precum Olympique Marseille, Sporting Lisabona, Aris Salonic, Houston Dynamo, Rayo Vallecano și FK Baku. A evoluat inclusiv în campionatele Boliviei și Indiei, iar în dreptul performanțelor sunt mai multe finale de cupe naționale sau Cupa UEFA Intertoto.

După finalul carierei, în 2016, preocupările sale nu s-au îndreptat spre antrenorat sau zona de management sportiv, ci spre traficul de droguri. Presa spaniolă anunță că fostul fotbalist riscă o condamnare la 16 ani de închisoare, după ce poliţia ar fi adunat dovezi că fostul jucător era liderul unei reţele de trafic de droguri.

Din luna iulie 2021, Koke este eliberat condiționat după ce a executat o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare. Fostul jucător al lui Marseille fusese arestat într-o vastă operaţiune antidrog, în anul 2019, operaţiune în cadrul căreia au fost descoperite o tonă de haşiş, arme şi sume mari de bani.

Acum, un nou proces începe la Malaga, iar Koke şi alte 17 persoane, inclusiv fratele şi partenerul său, vor fi audiaţi, relatează presa spaniolă. Inculpaţii care au ocupat o funcţie importantă în acest dosar riscă o pedeapsă de 16 ani închisoare şi o amendă de 150.000 de euro.

Ceilalţi inculpaţi, în funcţie de gradul de implicare, sunt acuzaţi de vătămare a sănătăţii publice sau deţinere de arme şi riscă pedepse cuprinse între patru ani şi şase luni până la un an de închisoare.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Mihai Constantin / 20 Iul. 2023

Roxadustat, substanța descoperită în corpul Simonei Halep, este o provocare pentru experții antidoping

 Roxadustatul poate fi detectat prin testele antidoping din 2017.

Autor: Nicolae Comănescu / 19 Iul. 2023

Ce consumă Vingegaard ? Performanțele danezului sunt de pe altă planetă

 Jonas Vingegaard este lider în Turul Franței, iar ceea ce a arătat în ultimele două etape, a 16-a și a 17-a sunt rezultate uimitoare.

Autor: Nicolae Comănescu / 18 Iul. 2023

6 observații după prima etapă din Liga 1

Prima etapă din Liga 1 s-a consumat, iar la finalul celor opt meciuri putem trage câteva concluzii.

Ştiri recente:

Autor: Dan Voinea / 10 Aug. 2023

Tottenham a acceptat oferta lui Bayern, Kane se mută în Bundesliga

Lukaku ar putea fi înlocuitorul lui Kane la gruparea londoneză.

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

Halep a ajns pe locul 574 în clasamentul live WTA!

După US Open 2023, Simona va ieși din ierarhia mondială.

Autor: Dan Voinea / 08 Aug. 2023

CSU Craiova a adus un jucător cu aproape 300 de apariții în Serie A

Jasmin Kurtic are 83 de selecții în naționala Sloveniei.