Koke și coca. Un fost fotbalist de top a ajuns liderul unei rețele de trafic de droguri

Autor: Nicolae Comănescu

Sergio Contreras „Koke” are un CV impresionant ca fotbalist. A jucat în campionate importante, a călătorit peste tot în lume și nu ai spune că după un periplu prin La Liga, Ligue 1, MLS sau Superliga Greciei mai avea nevoie de vreo provocare în momentul în care s-a retras din cariera sportivă. 

A crescut în Andalusia, la Malaga, iar acolo și-a început cariera la nivel înalt. A jucat zeci de meciuri la cluburi importante precum Olympique Marseille, Sporting Lisabona, Aris Salonic, Houston Dynamo, Rayo Vallecano și FK Baku. A evoluat inclusiv în campionatele Boliviei și Indiei, iar în dreptul performanțelor sunt mai multe finale de cupe naționale sau Cupa UEFA Intertoto.

După finalul carierei, în 2016, preocupările sale nu s-au îndreptat spre antrenorat sau zona de management sportiv, ci spre traficul de droguri. Presa spaniolă anunță că fostul fotbalist riscă o condamnare la 16 ani de închisoare, după ce poliţia ar fi adunat dovezi că fostul jucător era liderul unei reţele de trafic de droguri.

Din luna iulie 2021, Koke este eliberat condiționat după ce a executat o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare. Fostul jucător al lui Marseille fusese arestat într-o vastă operaţiune antidrog, în anul 2019, operaţiune în cadrul căreia au fost descoperite o tonă de haşiş, arme şi sume mari de bani.

Acum, un nou proces începe la Malaga, iar Koke şi alte 17 persoane, inclusiv fratele şi partenerul său, vor fi audiaţi, relatează presa spaniolă. Inculpaţii care au ocupat o funcţie importantă în acest dosar riscă o pedeapsă de 16 ani închisoare şi o amendă de 150.000 de euro.

Ceilalţi inculpaţi, în funcţie de gradul de implicare, sunt acuzaţi de vătămare a sănătăţii publice sau deţinere de arme şi riscă pedepse cuprinse între patru ani şi şase luni până la un an de închisoare.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Iun. 2024

Condamnare istorică pentru rasism în fotbalul spaniol. Se poate și la noi ?

 Trei fani ai Valenciei au fost condamnați la închisoare.

Autor: Nicolae Comănescu / 11 Mai 2024

Rețeta pentru promovarea lui Como în Serie A: mulți bani, Fabregas și Henry

 După o absență de 21 de ani, Como a revenit în Serie A.

Autor: Pompiliu Constantin / 28 Apr. 2024

Opinie / FCSB, campioana României, prin consecvență și forța grupului

 FCSB s-a impus în acest sezon nu neapărat pentru că a avut individualități superioare celorlalți

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Iun. 2024

Condamnare istorică pentru rasism în fotbalul spaniol. Se poate și la noi ?

 Trei fani ai Valenciei au fost condamnați la închisoare.

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Iun. 2024

Noua generație a preluat controlul tenisului. Alcaraz, campion la Roland Garros. Sinner, lider mondial

 Novak Djokovic, ultimul mare nume din tripleta Federer-Nadal-Djokovic a coborât de pe primele două poziții ATP.

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec.