Curs online de istoria alergării cu istoricul Pompiliu-Nicolae Constantin

Autor: Nicolae Comănescu

Alergarea este în primul rând o activitate fizică, dar modul în care a fost percepută de-a lungul timpului ne ajută să înțelegem diverse comunități și persoane, deoarece înglobează de foarte multe ori și o dimensiune mentală și spirituală.

Asta pentru că alergarea este un mijloc de a ne conecta cu corpul, mintea și lumea din jurul nostru. Fie că este vorba de parcurgerea unei anumite distanțe, de îmbunătățirea ritmului nostru sau de finalizarea unei curse, alergarea ne oferă un scop.

În prezent, alergarea este o formă obișnuită de mișcare și de competiție în întreaga lume, cu evenimente care variază de la curse locale până la maratoane și ultramaratoane internaționale.

Alergarea a fost o formă populară de exerciții fizice și de competiție timp de mii de ani, cu o istorie bogată care datează din preistorie.

Istoricul Pompiliu-Nicolae Constantin a pregătit un curs referitor la istoria alergării din cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre. Cursul se va desfășura online în data de 22 martie, de la ora 19:00, iar accesul costă cel puțin 50 de lei. Suma variază în funcție de cât dorește fiecare participant să direcționeze către platforma Poligon Educațional, pentru a susține viitoare proiecte de popularizare a științei.

Mai multe detalii despre acest curs puteți găsi pe site-ul Poligon Educational sau pe pagina de Facebook dedicată evenimentului

Pompiliu-Nicolae Constantin este alergător amator, dar profesionist ca istoric și jurnalist, lector universitar la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București, unde predă istoria educației fizice și sportului, având în spate un doctorat în istorie de la Universitatea din București și un doctorat în științe sociale și politice de la Université Libre de Bruxelles. Ca jurnalist colaborează cu Magazin Istoric, Contributors și Ziarul de Sport, dar este și comentator sportiv la Orange Sport și Prima Sport.

Poate te interesează şi:

Autor: Guy Martial Aka, Mohamed Koita / 27 Apr. 2024

Nou record al României pe distanța de 10 km feminin

 Federaţia Română de Atletism a anunţat că sportiva naturalizată Joan Chelimo Melly a doborât recordul naţional în proba de 10 kilometri.

Autor: Nicolae Comănescu / 26 Apr. 2024

Cum reduci colesterolul cu ajutorul activităților sportive

 Activitatea fizică regulată este de multă vreme promovată ca o piatră de temelie a unui stil de viață sănătos.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Apr. 2024

VIDEO / Muzeul Luvru, acaparat de activități sportive înainte de Jocurile Olimpice de la Paris

  Pentru a sărbători spiritul Jocurilor Olimpice care va cuprinde Parisul în vara acestui an, Muzeul Luvru propune o inițiativă inedită

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 01 Aug. 2024

Îndemnurile lui David Popovici și ale antrenorului Adrian Rădulescu pentru copii și părinți

 David Popovici continuă să inspire o generație întreagă de tineri români, nu doar prin performanțele sale sportive, dar și prin mesajul său de a încuraja mișcarea și sportul ca stil de viață sănătos. 

Autor: Guy Aka Martial / 01 Aug. 2024

Simone Biles, uimitoare în concursul de individual compus de la Jocurile Olimpice

 Biles s-a ridicat la înălțimea așteptărilor.

Autor: Nicolae Comănescu / 29 Iul. 2024

David Popovici, supersonic ! Românul, campion olimpic la 200 metri liber

 David Popovici a adus a zecea medalie pentru România la înot în competițiile olimpice.