Curs online de istoria alergării cu istoricul Pompiliu-Nicolae Constantin

Autor: Nicolae Comănescu

Alergarea este în primul rând o activitate fizică, dar modul în care a fost percepută de-a lungul timpului ne ajută să înțelegem diverse comunități și persoane, deoarece înglobează de foarte multe ori și o dimensiune mentală și spirituală.

Asta pentru că alergarea este un mijloc de a ne conecta cu corpul, mintea și lumea din jurul nostru. Fie că este vorba de parcurgerea unei anumite distanțe, de îmbunătățirea ritmului nostru sau de finalizarea unei curse, alergarea ne oferă un scop.

În prezent, alergarea este o formă obișnuită de mișcare și de competiție în întreaga lume, cu evenimente care variază de la curse locale până la maratoane și ultramaratoane internaționale.

Alergarea a fost o formă populară de exerciții fizice și de competiție timp de mii de ani, cu o istorie bogată care datează din preistorie.

Istoricul Pompiliu-Nicolae Constantin a pregătit un curs referitor la istoria alergării din cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre. Cursul se va desfășura online în data de 22 martie, de la ora 19:00, iar accesul costă cel puțin 50 de lei. Suma variază în funcție de cât dorește fiecare participant să direcționeze către platforma Poligon Educațional, pentru a susține viitoare proiecte de popularizare a științei.

Mai multe detalii despre acest curs puteți găsi pe site-ul Poligon Educational sau pe pagina de Facebook dedicată evenimentului

Pompiliu-Nicolae Constantin este alergător amator, dar profesionist ca istoric și jurnalist, lector universitar la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București, unde predă istoria educației fizice și sportului, având în spate un doctorat în istorie de la Universitatea din București și un doctorat în științe sociale și politice de la Université Libre de Bruxelles. Ca jurnalist colaborează cu Magazin Istoric, Contributors și Ziarul de Sport, dar este și comentator sportiv la Orange Sport și Prima Sport.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Mar. 2024

Opinie / De ce ar fi bine ca educația nutrițională să fie o disciplină studiată în școli de către copii

 In peisajul educatiei in continua schimbare, importanta predarii copiilor despre nutritie devine tot mai evidenta.

Autor: Nicolae Comănescu / 15 Oct. 2023

Maratonul Internațional București a fost câștigat de marocanul Mohamed Chaboud

 Peste 15 000 de oameni au alergat la Maratonul Internațional București.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!