N-avem sânge ? Canotorii României s-au mobilizat pentru a dona

Autor: Mihai Constantin

Federaţia Română de Canotaj răspunde unei nevoi permanente a societății noastre. Lipsa de sânge din spitale este o realitate asupra căreia canotorii au vrut să atragă atenția.

Sportivii și oficialii își doresc ca gestul lor să fie urmat şi de sportivi de la alte discipline, dar și de publicul larg. 

"Cel mai de preţ lucru este sănătatea, iar când poţi ajuta un om să îi salvezi viaţa, de ce să nu o faci? De aceea noi vom continua campania aceasta de donare de sânge şi cu alţi canotori, în funcţie şi de disponibilitatea fiecărui lot. Toţi aceşti sportivi au un pedigree frumos", a afirmat Elisabeta Lipă, președintele federației de profil.

13 sportivi s-au lăsat înțepați de medici, iar printre ei a fost Cristian Pîrghie, care s-a arătat inspirat de moment și crede că cine face acest gest va mai reveni pentru a dona sânge.

"Este un gest prin care putem ajuta alte persoane să spere la o viaţă mai frumoasă. Pentru mine este prima oară când donez sânge, dar cu siguranţă o voi mai face de câte ori voi avea ocazia", a spus Pîrghie.

Doina Goşa, director al Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, a apreciat răspunsul prompt al canotorilor și a făcut apel la publicul larg pentru a fi donatori.

"Venirea canotorilor este un semnal pentru populaţia din Bucureşti şi nu numai că este mare nevoie de sânge. Oamenii trebuie să vină să doneze, pentru că sângele nu îl putem cumpăra de la farmacie. Aşa că este nevoie de sprijinul tuturor. De asemenea, ţinând cont de tragedia din Turcia, noi încercăm să ne pregătim şi să facem stocuri de sânge în eventualitatea în care vom fi solicitaţi. Asta pentru că de regulă, noi abia facem faţă cererii spitalelor de pe o zi pe alta. De aceea trebuie să conştientizăm că donarea de sânge este atât de importantă cât este şi viaţa, pentru că de cele mai multe ori o transfuzie salvează pacientul", a explicat Doina Goşa.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Mar. 2024

Opinie / De ce ar fi bine ca educația nutrițională să fie o disciplină studiată în școli de către copii

 In peisajul educatiei in continua schimbare, importanta predarii copiilor despre nutritie devine tot mai evidenta.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Mar. 2024

Povestea lui Faustino Oro, copilul de 10 ani care l-a învins pe Magnus Carlsen

 În lumea șahului, despre Faustino Oro se spune că are o minte-brici sau mai degrabă fulger.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Mar. 2024

Editorial / Cultura baschetului la Cluj-Napoca. 10 000 de oameni și o echipă pentru un oraș unit

 Atâta timp cât există o minge care sare și un coș, la Cluj spiritul baschetului va prospera.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!