N-avem sânge ? Canotorii României s-au mobilizat pentru a dona

Autor: Mihai Constantin

Federaţia Română de Canotaj răspunde unei nevoi permanente a societății noastre. Lipsa de sânge din spitale este o realitate asupra căreia canotorii au vrut să atragă atenția.

Sportivii și oficialii își doresc ca gestul lor să fie urmat şi de sportivi de la alte discipline, dar și de publicul larg. 

"Cel mai de preţ lucru este sănătatea, iar când poţi ajuta un om să îi salvezi viaţa, de ce să nu o faci? De aceea noi vom continua campania aceasta de donare de sânge şi cu alţi canotori, în funcţie şi de disponibilitatea fiecărui lot. Toţi aceşti sportivi au un pedigree frumos", a afirmat Elisabeta Lipă, președintele federației de profil.

13 sportivi s-au lăsat înțepați de medici, iar printre ei a fost Cristian Pîrghie, care s-a arătat inspirat de moment și crede că cine face acest gest va mai reveni pentru a dona sânge.

"Este un gest prin care putem ajuta alte persoane să spere la o viaţă mai frumoasă. Pentru mine este prima oară când donez sânge, dar cu siguranţă o voi mai face de câte ori voi avea ocazia", a spus Pîrghie.

Doina Goşa, director al Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, a apreciat răspunsul prompt al canotorilor și a făcut apel la publicul larg pentru a fi donatori.

"Venirea canotorilor este un semnal pentru populaţia din Bucureşti şi nu numai că este mare nevoie de sânge. Oamenii trebuie să vină să doneze, pentru că sângele nu îl putem cumpăra de la farmacie. Aşa că este nevoie de sprijinul tuturor. De asemenea, ţinând cont de tragedia din Turcia, noi încercăm să ne pregătim şi să facem stocuri de sânge în eventualitatea în care vom fi solicitaţi. Asta pentru că de regulă, noi abia facem faţă cererii spitalelor de pe o zi pe alta. De aceea trebuie să conştientizăm că donarea de sânge este atât de importantă cât este şi viaţa, pentru că de cele mai multe ori o transfuzie salvează pacientul", a explicat Doina Goşa.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 30 Iun. 2024

VIDEO / Constatin Popovici, încă un succes spectaculos în seria Red Bull Cliff Diving

 Polignano a Mare a găzduit a treia etapă, una dintre cele mai spectaculoase, a seriei mondiale Red Bull Cliff Diving 2024. 

Autor: Nicolae Comănescu / 12 Iun. 2024

Povestea logo-ului NBA si a inspirației sale, Jerry West

 Jerry West, sursa de inspirație pentru logo-ul NBA, a murit miercuri, la 86 de ani.

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Mai 2024

Nikola Jokic se alătură granzilor din istoria NBA după al treilea titlu de MVP

 Cu toate că Jokic a strălucit individual, echipa Denver Nuggets are probleme în semifinala Conferinței de Vest.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 02 Iul. 2024

Opiniile politice ale lui Koundé și Mbappé în contextul alegerilor din Franța

 ceștia au militat pentru un vot împotriva extremismului. Ce înseamnă opinia lor și cât de importantă este ea ?

Autor: Nicolae Comănescu / 01 Iul. 2024

Programul sezonului 2024-2025 de fotbal din România. Superliga e gata de start

 Noua ediţie a Superligii va începe pe 13 iulie.

Autor: Nicolae Comănescu / 30 Iun. 2024

VIDEO / Constatin Popovici, încă un succes spectaculos în seria Red Bull Cliff Diving

 Polignano a Mare a găzduit a treia etapă, una dintre cele mai spectaculoase, a seriei mondiale Red Bull Cliff Diving 2024.