Concurs în colaborare cu Editura Neverland. Câștigă Morala Șahului, de Bogdan Ionescu

Autor: Nicolae Comănescu

Puteți câștiga una dintre cele trei cărți „Morala Șahului”, de Bogdan Ionescu, participând la concursul desfășurat pe pagina de Facebook Ziarul de Sport, organizat în parteneriat cu Editura Neverland. Detalii, aici.

Cartea a fost apreciată de mai multe figuri autohtone, cunoscute în lumea șahului. Redăm mai jos câteva mărturii:

„Etica șahistă, punct de plecare și de final în partida de șah, marcată atât de frumos prin nelipsita strângere de mână, este un element esențial și definitoriu al sportului minții surprins cu finețe în rândurile acestei cărți”. (Ciprian Nanu, Mare Maestru Internațional)

„Este un privilegiu pentru familia șahistă când cineva dintre ai noștri, care a obținut rezultate remarcabile în alt domeniu decât șahul, decide să publice o carte despre șah dintr-o altă perspectivă decât cea cu care suntem obișnuiți, a unui antrenor sau jucător de performanță. Citind lucrarea avocatului «de performanță», vom descoperi multe sfaturi utile despre moralitate, etică, disciplină, care ne ajută să devenim oameni mai buni, folosind calitățile pe care șahul ni le dezvoltă. Desigur, paralela dintre șah și viață este ilustrată și printr-o consistentă colecție de partide de șah bine alese, ceea ce face ca lectura să fie deosebit de plăcută”. (Alin Berescu, Mare Maestru Internațional)

„Noi, șahiștii pasionați, căutăm adesea să înțelegem lumea prin prisma sportului care ne-a format. Autorul acestei cărți – un bun jucător de șah, iar în același timp un avocat reputat – ne prezintă cum se regăsesc în șah valori precum etica, moralitatea și ne învață cum să «mutăm» mai bine atât în șah, cât și în viață”. (Tiberiu Georgescu, Mare Maestru Internațional)

„Pentru un șahist pierderea unei partide poate fi o adevărată catastrofă. Mai ales dacă era câștigat. Pe cealaltă parte, o victorie meritată ne poate transforma în zei pe pământ, măcar pentru o rundă. O zi normală la serviciu poate genera emoții puternice felurite, astfel că nu e prea ușor să ne păstrăm calmul și răbdarea în timpul unui turneu. Găsirea unor repere morale, a unor exemple de urmat ne pot asigura însă o linie de plutire între lumea șahului și cea din afara fenomenului, numită de unii cea reală. Consider că un șahist veritabil trebuie să aibă standarde morale și principii, să se poată integra în orice colectivitate, să poată fi un membru în societate! Personal, antrenez caractere nu doar șahiști”. (Vlad Jianu, Mare Maestru Internațional)

Volumul poate fi comandat la preț special din librăria online a Editurii Neverland.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 30 Iun. 2024

VIDEO / Constatin Popovici, încă un succes spectaculos în seria Red Bull Cliff Diving

 Polignano a Mare a găzduit a treia etapă, una dintre cele mai spectaculoase, a seriei mondiale Red Bull Cliff Diving 2024. 

Autor: Nicolae Comănescu / 12 Iun. 2024

Povestea logo-ului NBA si a inspirației sale, Jerry West

 Jerry West, sursa de inspirație pentru logo-ul NBA, a murit miercuri, la 86 de ani.

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Mai 2024

Nikola Jokic se alătură granzilor din istoria NBA după al treilea titlu de MVP

 Cu toate că Jokic a strălucit individual, echipa Denver Nuggets are probleme în semifinala Conferinței de Vest.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 02 Iul. 2024

Opiniile politice ale lui Koundé și Mbappé în contextul alegerilor din Franța

 ceștia au militat pentru un vot împotriva extremismului. Ce înseamnă opinia lor și cât de importantă este ea ?

Autor: Nicolae Comănescu / 01 Iul. 2024

Programul sezonului 2024-2025 de fotbal din România. Superliga e gata de start

 Noua ediţie a Superligii va începe pe 13 iulie.

Autor: Nicolae Comănescu / 30 Iun. 2024

VIDEO / Constatin Popovici, încă un succes spectaculos în seria Red Bull Cliff Diving

 Polignano a Mare a găzduit a treia etapă, una dintre cele mai spectaculoase, a seriei mondiale Red Bull Cliff Diving 2024.