Amical: Petrolul Noua Generație - Liceul Tehnologic Nucet 2-3

Autor: Vlad ROȘCA

Sâmbătă la prânz, echipele de juniori C (n. 2008) ale Petrolului Noua Generație și Liceului Tehnologic Nucet s-au întâlnit într-o partidă de pregătire disputată la Cornești (jud. Dâmbovița). A fost o ocazie bună pentru copii de a-și exersa jocul, mai ales că vremea a ținut cu ei, la orele prânzului soarele strălucind deasupra Stadionului „Gloria”.

Liceul Tehnologic Nucet are două ocazii bune de a marca la început de meci: mai întâi, în minutul 11, când un șut spre poartă este respins în corner, iar apoi în minutul 13, la un nou șut, de data aceasta al lui Bălăceanu, reținut de portar. Gazdele ripostează în minutul 21, cu un șut cadrat de la 16 metri după intercepția unei pase greșite, pentru ca, trei minute mai târziu, același Bălăceanu să aibă o acțiune periculoasă pentru Nucet, și aceasta, însă, respinsă.
 
Primul gol avea să vină în minutul 28, când, după o diagonală de 40 de metri a lui Cristea, Manu pătrunde în careu dinspre partea dreaptă, intenționează să centreze, dar mingea se îndreaptă spre portar, care o scapă din mâini, iar aceasta poposește în plasa porții.
 
La pauză, 1-0 pentru oaspeții de la Nucet, un liceu din băncile și de pe terenurile căruia și-au pornit drumul către fotbalul mare jucători precum Octavian Popescu (FCSB), Cristian Neguț (CFR Cluj), Alexandru Ciocâlteu (CSM Slatina) etc. O listă detaliată a fotbaliștilor lansați de Liceul Tehnologic Nucet (înființat în anul 1901, cunoscut și ca GSA Nucet, Grup Școlar Agricol), una dintre cele mai bune școli de fotbal nu doar din județul Dâmbovița, ci și la nivel național (cu echipe înscrise atât în campionatele județene de juniori, cât și în cele naționale, sub egida FRF, la U17 și U19) poate fi consultată în încheierea acestui articol.
 
Petrolul Noua Generație începe mai bine repriza secundă, având câteva șanse de a egala: un șut pe jos în minutul 36 (la juniori C repriza durând 35 de minute) este respins de portarul Nucetului în corner, ca la handbal, cu piciorul, iar la o dublă ocazie din minutul 38, al doilea șut trece puțin pe lângă bară. Minutul 47 consemnează o mare oportunitate pentru Nucet de a se desprinde: Iliescu primește o minge pe partea dreaptă, dar alege un lob care se duce peste poartă, în loc să mai avanseze în careu cu mingea la picior. Nucetul continuă să pună presiune, având o perioadă bună între minutele 61 și 64, când șutează de trei ori pe poartă: după un contraatac al lui Bobea în minutul 62, balonul este respins in extremis în corner, pentru ca, două minute mai târziu, Ion să facă 2-0 cu un șut plasat, în diagonală. După încă o ocazie a lui Milea (Nucet), Petrolul Noua Generație egalează în decurs de două minute, la două faze consecutive de atac, după ce Liceul Tehnologic Nucet condusese în mare parte din meci. În al doilea minut al timpului suplimentar de joc, la chiar ultima fază, când totul părea să se îndrepte spre un rezultat de egalitate, Giani pune șiretul sub o minge de la aproximativ 20 de metri, aceasta se duce plouată, îl depășește în aer pe portar și ajunge în poartă, Nucetul făcând drumul înapoi acasă cu o victorie.
 
 
 
Fotbaliști lansați de Liceul Tehnologic Nucet:
 • Octavian Popescu (originar chiar din Nucet, actualmente la FCSB, 20 de ani, cotă de piață de 4 milioane de euro, conform Transfermarkt);
 • Cristian Neguț (după junioratul la Nucet, debutează la seniori la Urban Titu, ajungând ulterior la Chindia Târgoviște și CFR Cluj, 27 de ani, cotă 0,55 mil. € );
 • Alexandru Țigănașu (FC Botoșani, 32 de ani, cotă 0,5 mil. €);
 • Denis Ispas ("U" Cluj, 29 de ani, cotă 0,4 mil. €);
 • Dragoș Balauru (UTA Arad, 33 de ani, cotă 0,2 mil. €);
 • Marius Martac (Poli Iași, 31 de ani, cotă 0,2 mil. €);
 • Alexandru Ciocâlteu (CSM Slatina, ex-FC Brașov, Dunărea Călărași, Petrolul Ploiești, Metaloglobus, Aerostar Bacău, CSC Șelimbăr, 32 de ani, cotă 0,12 mil. €);
 • Alexandru Ionuț Stoica (FC Voluntari, Unirea Slobozia, CS Balotești, Farul, 22 de ani, cotă 0,1 mil. €);
 • Alexandru Jipa (Chindia Târgoviște, 20 de ani, cotă 0,1 mil. €);
 • Alin Pencea (ACSO Filiași, ex-Focșani, Turris Turnu Măggurele, Chindia, Concordia, 30 de ani, cotă 0,1 mil. €);
 • Robert Stoica (Ripensia Timișoara, 19 ani, cotă 0,025 mil. €);
 • Teodor Meilă (Mostiștea Ulmu, CSA Steaua, Daco-Getica, Chindia, Concordia, 29 de ani, cotă 0,025 mil. €);
 • Ionuț Bobea (Dinamo București, ex-AFC Odorheiul Scuiesc, Gaz Metan Mediaș, cotă 0,025 mil. €);
 • Mihai Adăscăliței (Oțelul Galați, 28 de ani, cotă 0,05 mil. €);
 • Cristian Negotei (Tricolorul Breaza, ex-Voința Adunați, Sepsi OSK Sf. Gheorghe, CD Magraners, FCM Târgoviște, 32 de ani).

 

 

 

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Ian. 2023

Ianis Hagi a revenit într-un meci oficial după mai bine de un an

 Ianis Hagi se accidentase la ligamentele genunchiului în debutul anului 2022 și tot atunci a fost operat. 

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Ian. 2023

Fotbalul românesc, un contract mai aproape de lumea civilizată

 Fotbaliștii din competițiile României care vor semna contracte pe viitor o vor face într-un cadru legal mai bine definit.

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Ian. 2023

Borussia Dortmund a transferat un belgian de 16 ani

 Borussia Dortmund este renumită pentru faptul că lansează fotbaliști tineri la vârste fragede.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Ian. 2023

Ianis Hagi a revenit într-un meci oficial după mai bine de un an

 Ianis Hagi se accidentase la ligamentele genunchiului în debutul anului 2022 și tot atunci a fost operat. 

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Ian. 2023

Anastasia Gubanova, campioană europeană la patinaj artistic. Reprezentanta României, în top 10

 Rusoaicele Kamila Valieva, Ana Șcherbakova și Alexandra Trusova au lipsit de la Campionatul European de patinaj artistic

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Ian. 2023

Arina Sabalenka, campioană la Australian Open. Reacții și schimbări de clasament

 La 24 de ani, Arina Sabalenka a câștigat primul său trofeu de Grand Slam.