Victorii pentru CSM București și Rapid în Liga Campionilor la handbal feminin, înaintea derbiului din Liga Florilor

Autor: Mihai Constantin

CSM București și Rapid au repurtat două victorii, duminică, în etapa a 12-a a grupelor Ligii Campionilor la handbal feminin.

 
Cu calificarea în sferturi deja asigurată, datorită rezultatelor de sâmbără, CSM București și-a permis să se menajeze în partida din deplasare, cu Bietingheim (Germania). Tigroaicele s-au impus cu 27-25, într-un meci în care Cristina Neagu a marcat de cinci ori și a ajuns la 1000 de goluri în Liga Campionilor. Este a treia cea mai bună marcatoare din istorie, dar are toate șansele să le depășească pe Anita Gorbicz și Ivanka Radicevic până la finalul actualului sezon.
 
Victoria de la Bietingheim o menține pe CSM București pe primul loc în grupă, cu două puncte avans față de campioana ediției trecute, Vipers Kristianstad. În ultimele două runde, CSM București va mai juca cu Brest (pe teren propriu, pe 5 februarie) și cu Ljubljana (în deplasare, pe 12 februarie).
 
În cealaltă grupă, Rapid a trecut de Kastamonu cu 28-22. Meciul a fost mult mai dificil pentru giuleștence, decât o arată scorul. În fața unui public incendiar în Polivalentă, campioanele României au condus în permanență, dar fără să reușească să se desprindă decisiv. Abia în ultimele minute, vizitatoarele au cedat și le-a lăsat inițiativa fetelor lui Carlos Viver. Pentru Rapid, cea mai bună marcatoare a fost Estevana Polman, cu șase reușite.
 
Victoria o menține pe Rapid în cursa pentru primele două locuri, care duc direct în sferturi. Într-o grupă condusă de Metz, giuleștencele se află pe locul 4, la egalitate cu Gyor și cu Esbjerg, la trei puncte în urma liderului. Pentru Rapid urmează o deplasare infernală pe terenul lui Metz (5 februarie), înainte să revină în Polivalentă pentru ultimul meci din grupe, cu Lokomotiva Zagreb (12 februarie).
 
CSM București și Rapid urmează să se înfrunte în campionat, pe 30 ianuarie, într-un meci decisiv pentru titlul de campioană. Cele două ocupă primele două poziții în clasament, cu CSM lider, cu șase puncte avans față de campioana din sezonul trecut. CSM București și Rapid se vor înfrunta și în Cupa României, încă din faza optimilor, potrivit tragerii la sorți care a avut loc duminică.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

Dinamo și CSM Constanța, victorii în European League la handbal masculin

 Dinamo și CSM Constanța demonstrează că au calitate în competițiile europene. 

Autor: Nicolae Comănescu / 20 Oct. 2023

România plănuiește să organizeze Campionatul European de handbal feminin din 2026

 Patru orașe sunt avute în vedere pentru a găzdui turneul final.

Autor: Nicolae Comănescu / 18 Oct. 2023

Liga Florilor: Rapid câștigă la Râmnicu Vâlcea și permite lui CSM București să devină lider

 Liga Florilor ne-a oferit două meciuri care au schimbat ierarhia la vârf. 

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

ANALIZĂ / Schimbări importante în rugby-ul mondial, care nu ajută România, deși crește numărul de echipe la Cupa Mondială

Deși diferența între elita rugby-ului mondial și eșalonul secund crește, Consiliul World Rugby a aprobat modificări care nu fac decât să accentueze acest hiatus.

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

Dinamo și CSM Constanța, victorii în European League la handbal masculin

 Dinamo și CSM Constanța demonstrează că au calitate în competițiile europene. 

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Oct. 2023

ANALIZĂ / Tottenham, debut istoric în Premier League. Odă pentru Ange

Experții fotbalului britanic nu-și amintesc ca în istoria recentă a Premier League un manager să aibă un efect de transformare atât de rapid asupra unei echipe.