David Popovici și-a prezentat obiectivul pentru Jocurile Olimpice

Autor: Nicolae Comănescu

Un an și jumătate ne mai desparte de Jocurile Olimpice de la Paris, iar sportivii se pregătesc din greu. Printre ei se află și înotătorul David Popovici.

Campionul mondial a vorbit într-o conferinţă de presă despre cum decurg antrenamentele și ce își propune la competiția olimpică.

"Pregătirea mea merge bine, am intrat în stadiul plictisitor al ei. Pentru că nu există competiţii prea curând. E momentul perfect să plecăm în cantonamente şi să construim o bază foarte bună şi puternică pentru singurul meu concurs important din vara asta, Campionatele Mondiale în bazin lung. Mă gândesc la un nou titlu mondial. Vom pleca în cantonament în Tenerife unde vom petrece trei săptămâni, la fel ca anul trecut. E un mediu în care nu ai multe lucruri de făcut, doar antrenament, hotel, masă, somn şi în plus învăţat", a spus sportivul.

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 reprezintă un moment important în planul pe care și l-a conceput înotătorul de 18 ani alături de antrenorul Adrian Rădulescu. Acum vrea să urce pe podium.

"La 16 ani am reuşit să mă calific la Jocurile Olimpice, aşa cum mi-am dorit de când eram mic. Chiar la 11 ani am avut un tort cu cercurile olimpice şi Jocurile Olimpice 2020. Deci mi-am îndeplinit visul de a participa, acum, după experienţa de acolo, sigur că îmi doresc cel puţin o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris", a spus Popovici, care la JO de la Tokyo s-a clasat pe patru la 200 m liber şi pe şapte la 100 m liber.

Sportivul a explicat că în paralel cu antrenamentele este preocupat şi de pregătirea şcolară.

"Sunt în clasa a 12-a, trebuie să balansez totul şi cu Bacalaureatul. Fac meditaţii, învăţ, trebuie să îmi fac timp de ambele lucruri. La Bac voi da română, istorie şi mai am să-mi aleg o materie. În ceea ce priveşte facultatea încă nu m-am decis", a menţionat înotătorul.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 17 Ian. 2023

Robert Glință și-a anunțat retragerea din activitatea competițională

 Vestea începutului de an din înotul românesc vine de la Robert Glinţă.

Autor: Nicolae Comănescu / 12 Dec. 2022

VIDEO / Federația Internațională de Natație își schimbă numele în World Aquatics

 Noul nume va fi introdus treptat în 2023, înainte de Campionatele Mondiale de la Fukuoka, din iulie.

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Dec. 2022

Miercurea-Ciuc devine polul înotului românesc pentru câteva zile

 Miercurea-Ciuc era recunoscut pentru echipa sa de hochei, însă deja de câțiva ani, competiții importante de înot sunt organizate în acest oraș. 

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Ian. 2023

Ianis Hagi a revenit într-un meci oficial după mai bine de un an

 Ianis Hagi se accidentase la ligamentele genunchiului în debutul anului 2022 și tot atunci a fost operat. 

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Ian. 2023

Anastasia Gubanova, campioană europeană la patinaj artistic. Reprezentanta României, în top 10

 Rusoaicele Kamila Valieva, Ana Șcherbakova și Alexandra Trusova au lipsit de la Campionatul European de patinaj artistic

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Ian. 2023

Arina Sabalenka, campioană la Australian Open. Reacții și schimbări de clasament

 La 24 de ani, Arina Sabalenka a câștigat primul său trofeu de Grand Slam.