General Motors și-a anunțat intenția de a intra în Formula 1 din 2024, cu brandul Cadillac

Autor: Mihai Constantin

 Unul dintre cei mai importanți producători auto la nivel mondial, General Motors este gata să își facă intrarea în Formula 1.

 
Gigantul american a semnat un parteneriat cu renumita echipă Andretti Autosport pentru a duce la îndeplinire îndrăznețul plan de a-și face intrarea în lumea exclusivistă a Formulei 1 încă de anul viitor. Deși termenul pare incredibil de scurt, planul este într-o fază avansată. Una dintre cele mai de succes echipe din motorsportul american, Andretti, condusă de Michael și de Mario Andretti, și-a anunțat de mult timp intențiile de a face pasul către competiția regină. Noua echipă are deja stabilit sediul la Indianapolis, iar ceea ce îi lipsea era ajutorul financiar al unui grup auto important, pe care l-a primit acum de la General Motors. Echipa se va numi Andretti Cadillac Racing.
 
Acceptarea noului team pe grila de start a Formulei 1 pare în acest moment doar o formalitate, în condițiile în care șeful FIA, șeicul Mohammed Ben Sulayem, a anunțat doar cu câteva zile în urmă că a declanșat un amplu proces de identificare a posibililor investitori, care să crească numărul echipelor din Formula 1.
 
Singurul semn de întrebare în acest moment este motorul cu care noua echipa va concura în primii ani de Formula 1. Sigur este doar faptul că General Motors și Cadillac nu vor putea înscrie o unitate de putere mai devreme de 2027. Specialiștii din domeniu susțin că noua echipă va folosi în primă fază motoare Honda.
 
Ce experiență de curse au Andretti Autosport și Cadillac
 
Unul din cele mai de succes branduri de curse din Statele Unite, Andretti Autosport se laudă cu prezențe în Indycar, Indy NXT, Formula E și IMSA SportsCar, pe lângă alte serii mai puțin cunoscute. Are la activ 6 titluri la constructori în Seriile Indy și nu mai puțin de 17 titluri la piloți, dintre care 10 în seriile Indy.
 
Printre piloții de renume pe care îi are pe ștatul de plată se numără oameni cu experiență mare în Formula 1, precum Romain Grosjean (fost pilot la Renault, Lotus si Haas F1), Colton Herta (pilot de teste McLaren F1), Louis Deletraz (fost pilot in Formula 2 si fost pilot de teste la Haas F1), Brandon Hartley (fost pilot la Torro Rosso, pilot de teste pentru Red Bull Racing, Mercedes si Ferrari) sau Andre Lotterer (fost pilot Caterham si pilot de teste Jaguar).
 
Cât despre Cadillac, deși este imaginea luxului în industria auto, beneficiază de o experiență bogată pe circuitele de viteză. Are trei titluri în IMSA, o competiție de viteză din Statele Unite și Canada, asemănătoare FIA GT. De asemenea, are numeroase participări în campionatele de anduranță, la nivel mondial.

Poate te interesează şi:

Autor: Dan Voinea / 25 Mar. 2023

Acuzat de rasism, Nelson Piquet a primit o amendă record

 Incidentul datează din 2021.

Autor: Guy Gama / 20 Mar. 2023

Hamilton: Red Bull are cea mai rapidă mașină pe care am văzut-o în Formula 1

 Lewis Hamilton (Mercedes) a tras primele concluzii după startul de sezon.

Autor: Mihai Constantin / 19 Mar. 2023

WRC: Victorie istorică pentru Sebastien Ogier în Mexic

 Sebastien Ogier a câştigat Raliul Mexicului din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Mar. 2023

CRONICĂ / România dezordonată. Victorie utilă cu Andorra, dar deloc edificatoare

 Naționala de fotbal a României a început cu o victorie în preliminariile Campionatului European. 

Autor: Pompiliu Constantin / 25 Mar. 2023

OPINIE / Ce-au văzut la el ? Florin Bratu, numit antrenor la clubul cipriot Karmiotissa

 Florin Bratu nu se poate lăuda cu vreo performanță notabilă pe la echipele antrenate.

Autor: Dan Voinea / 25 Mar. 2023

Acuzat de rasism, Nelson Piquet a primit o amendă record

 Incidentul datează din 2021.