Emanuel Gyenes, locul 36 in Raliul Dakar dupa trei etape

Riderul roman Emanuel 'Mani' Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a trecut cu bine peste primele zile de concurs in Raliul Dakar.
 
Ziua a treia de concurs din Arabia Saudita a fost si cea mai dificila pentru riderii din Raliul Dakar. Conditiile meteo au facut imposibila decolarea elicopterelor medicale, iar organizatorii au hotarat sa opreasca mai devreme cursa. Pe Mani l-au oprit dupa incheierea etapei speciale, insumand 447 de kilometri, dar pe alti rideri i-au oprit la jumatatea traseului total de 669 de kilomtri. Astfel, omologarea rezultatelor va trebui sa mai astepte, in conditiile in care doar 43 de rideri au reusit sa ajunga la punctul de intalnire al etapei speciale.
 
Conditiile precare i-au dat batai de cap si reprezentantului nostru. Emmanuel Gyenes a incheiat cei aproape 450 de kilomtri pe pozitia 41, cu putin peste o ora intaziere fata de castigatorul zilei din clasa moto, australianul Daniel Sanders. La general, Mani se mentine totusi pe pozitia a 36-a, intarzierea sa fata de lider fiind acum de aproape 2 ore si 20 de minute.
 
Totusi, prestatia de astazi i-a adus riderului din Satu Mare o binemeritata urcare in clasamentul clasei Rally 2, unde Mani se regaseste acum pe pozitia a 12-a. De notat faptul ca, desi conduce si in acest an fara asistenta tehnica, Mani nu va mai putea lupta pentru titlul clasei Maraton - Original by Motul. Organizatorii au decis sa nu ii mai lase pe fostii castigatori sa puncteze in aceasta clasa, pentru a le da o sansa si incepatorilor. 
 
Mani Gyenes este o legenda a Raliului Dakar, in care a luat startul in acest an pentru a 12-a oara. Este triplu castigator al Clasei Maraton, devenita ulterior Original by Motul. La general, cea mai buna clasare a lui Mani a fost locul 14, obtinut in 2016. Anul trecut a incheiat pe locul 23 la general si a iesit vicecampion in clasa Maraton.

Poate te interesează şi:

Autor: Dan Voinea / 25 Mar. 2023

Acuzat de rasism, Nelson Piquet a primit o amendă record

 Incidentul datează din 2021.

Autor: Guy Gama / 20 Mar. 2023

Hamilton: Red Bull are cea mai rapidă mașină pe care am văzut-o în Formula 1

 Lewis Hamilton (Mercedes) a tras primele concluzii după startul de sezon.

Autor: Mihai Constantin / 19 Mar. 2023

WRC: Victorie istorică pentru Sebastien Ogier în Mexic

 Sebastien Ogier a câştigat Raliul Mexicului din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Mar. 2023

CRONICĂ / România dezordonată. Victorie utilă cu Andorra, dar deloc edificatoare

 Naționala de fotbal a României a început cu o victorie în preliminariile Campionatului European. 

Autor: Pompiliu Constantin / 25 Mar. 2023

OPINIE / Ce-au văzut la el ? Florin Bratu, numit antrenor la clubul cipriot Karmiotissa

 Florin Bratu nu se poate lăuda cu vreo performanță notabilă pe la echipele antrenate.

Autor: Dan Voinea / 25 Mar. 2023

Acuzat de rasism, Nelson Piquet a primit o amendă record

 Incidentul datează din 2021.